Κλίπερς-Λέικερς: Ανεπίσημος «πόλεμος»

Κλίπερς-Λέικερς: Ανεπίσημος «πόλεμος»

Τα Μέσα του Λος Άντζελες ασχολούνται κυρίως με τους Λέικερς, αλλά οι Κλίπερς προβάλουν σαν δυνατό αουτσάιντερ στο φετινό πρωτάθλημα του NBA.

Σήμερα (25/10, 05:30), μάλιστα, οι δύο εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» θα «συγκρουστούν» σε φιλική αναμέτρηση. Αμφότερες οι ομάδες, όμως, θα έχουν απουσίες. Στη regular season, πάντως, αναμένεται να διεκδικήσουν την πρώτη θέση της Pacific έχοντας αποσπαστεί, θεωρητικά, από τις υπόλοιπες ομάδες του γεωγραφικού ομίλου.

Ένα πρόβλημα της ύστατης ώρας αφορά τον Γκραντ Χιλ. Ο 40άχρονος φόργουορντ θα χάσει τις δύο πρώτες εβδομάδες της regular season εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο. Σημειώνουμε πως έχει μείνει στο περιθώριο μετά την επιστροφή των Κλίπερς από την Κίνα. Το καλοκαίρι είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο 1.9 εκατομμυρίων δολαρίων σαν free agent.

Όπως και να έχει, οι απαιτήσεις είναι υψηλές, όπως πιστοποίησε ο Μπλέικ Γκρίφιν: «Είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα της λίγκας».

Σημειώνουμε πως ο Βίνι Ντελ Νέγκρο θα είναι στον πάγκο για τρίτη σερί χρονιά. Πέρα από τον Γκρίφιν, έχει τον Κρις Πολ, τον οποίο απέκτησαν πέρσι οι Κλίπερς μέσα από τα χέρια των Λέικερς. Φέτος προστέθηκαν στο ρόστερ οι Λαμάρ Όντομ και Τζαμάλ Κρόφορντ, δύο πρώην «καλύτεροι έκτοι παίκτες» του NBA. Επίσης στα μέσα της σεζόν έχει εκτιμηθεί η επιστροφή του Τσόνσι Μπίλαπς.

Ένας από τους επτά νέους παίκτες είναι ο Ρόνι Τουριάφ. Ο Γάλλος διεθνής υπήρξε αναπληρωματικός στους Λέικερς, οπότε έχει ένα επιπλέον κίνητρο στη «μάχη» της Pacific. O Ματ Μπαρνς ήρθε απευθείας από τους «λιμνάνθρωπους», ενώ στο ρόστερ προστέθηκε επίσης ο Ράιαν Χόλινς.

Οι Λέικερς, όμως, πήραν Ντουάιτ Χάουαρντ και Στιβ Νας, οι οποίοι κοσμούν το εξώφυλλο του επίσημου preview του «Sports Illistrated» για τη φετινή σεζόν. Η επιλογή του περιοδικού δείχνει το φαβορί του 2012-13 και αφαιρεί τον Κόμπι Μπράιαντ από τη βασική εικόνα!

«Έχουμε μία αρκετά καλή ομάδα, αλλά απαιτείται αρκετή δουλειά. Δεν έχουμε πλησιάσει στον στόχο. Άλλες ομάδες έχουν για πολλά χρόνια τους βασικούς τους παίκτες, οπότε εμείς καλούμαστε να μάθουμε ο ένας τον άλλον» δήλωσε ο Μπράιαντ δίνοντας το στίγμα για τη φετινή σεζόν.

«Είμαι σε σπουδαίο σύλλογο και είμαι ευχαριστημένος. Οι φανέλες που έχουν αποσυρθεί και βρίσκονται στην οροφή μου δίνουν επιπλέον κίνητρο. Είμαι τυχερός που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα» συμπλήρωσε ο Χάουαρντ, ενώ ο Νας είπε: «Έχουμε καλύψει έδαφος στην προετοιμασία, που είχε πολλά νέα παιδιά και νέα συστήματα. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας».

Πάντως οι «μπλακ μάμπα» και «σούπερμαν» δεν θα αγωνιστούν στο σημερινό φιλικό εξαιτίας μικροτραυματισμών. Αμφότεροι αναμένεται να επιστρέψουν αύριο (26/10, 05:00) κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved