Παναθηναϊκός-Βίρτους Μπολόνια 88-85: Πήρε το θρίλερ με ψυχή και αυτοθυσία! (video)

Παναθηναϊκός-Βίρτους Μπολόνια 88-85: Πήρε το θρίλερ με ψυχή και αυτοθυσία! (video)

Ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής σε μια συγκλονιστική μάχη κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, που κρίθηκε στην παράταση.

Με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να κάνει ένα ακόμα σπουδαίο ματς (26 πόντους με 5/8 τρίποντα και 8 ριμπάουντ) ο Παναθηναϊκός έβγαλε, έστω και δύσκολα, αντίδραση μετά την κάκιστη εμφάνιση στην Πόλη.

Επικράτησε με 88-85 στην παράταση της Βίρτους Μπολόνια για την 9η αγωνιστική της Euroleague, ανέβηκε στο 3-6 και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Παρότι έχασαν και πάλι μια ολόκληρη περίοδο (την πρώτη), οι παίκτες του Ράντονιτς έκαναν καταπληκτική τρίτη περίοδο και γύρισαν το ματς (67-62). Στο τέλος βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ένα λέι απ του Λι και μια καλή άμυνα έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί ο Ντέρικ Ουίλιαμς έβαλε το 5ο μεγάλο του τρίποντο, που έδωσε ουσιαστικά τη πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Άξιοι συμπαραστάτες του Ουίλιαμς, οι Νέιτ Ουόλτερς (18 πόντους, 4 ασίστ), Πάρις Λι (15 πόντους, 3 ασίστ) και Αρτούρας Γκουντάιτις (10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 μπλοκ).

 

Η εξέλιξη του ματς

Πολλοί περίμεναν ο Παναθηναϊκός να βγάλει με το... καλημέρα του αγώνα αντίδραση μετά τη συντριβή στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ, εκμεταλλευόμενος και το ΟΑΚΑ, αλλά η εικόνα ήταν ανάλογη των περισσότερων φετινών αγώνων στο ξεκίνημα. Με τραγικά ποσοστά στο πρώτο δεκάλεπτο (3/15 σουτ) η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς βρέθηκε ξανά να κυνηγάει στο σκορ.

Σκόραρε στις πρώτες δύο επιθέσεις με Ουόλτερς και Παπαγιάννη και μετά χρειάστηκε να περάσουν 8 αγωνιστικά λεπτά για να πετύχει ο Λι τρίποντο (στο μεσοδιάστημα είχε βρει σκορ μόνο με 4 βολές). Το αποτέλεσμα ήταν η Βίρτους, η οποία στόχευσε στο χαμηλό ποστ με τον Τεόντοσιτς σε ρόλο δημιουργού (3 ασίστ σε αυτό το διάστημα) και επιστράτευσε και άμυνα ζώνης στην οποία δεν βρήκε λύσεις το τριφύλλι, να προηγηθεί με 12-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Ιταλοί βρέθηκαν και στο +12 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Ράντονιτς να ρίχνει ταυτόχρονα στο παρκέ Λι και Ουόλτερς. Σταδιακά το σχήμα αυτό δούλεψε και συγκεκριμένα μετά το 13ο λεπτό. Η Βίρτους ήταν μπροστά με 17-28 όταν οι «πράσινοι» έβγαλαν επιτέλους ενέργεια στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, βελτιώνοντας και τα ποσοστά τους (9/17 εντός παιδιάς). Έτρεξαν ένα σερί 11-2 και μείωσαν στο δίποντο (28-30 στο 15'), με το επόμενο 5λεπτο να πηγαίνει ουσιαστικά καλάθι-καλάθι για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 38-41, καθώς η Βίρτους συνέχισε να σουτάρει καλά από την περιφέρεια (6/10 τρίποντα).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Οτζελέγε να δίνει συνέχεια στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Euroleague και την Βίρτους να διατηρεί το προβάδισμα (43-48 στο 24'). Σε εκείνο το σημείο ο Ράντονιτς έριξε ξανά στο παρκέ Λι και Ουόλτερς ταυτόχρονα και τα πάντα άλλαξαν. Με καλή κυκλοφορία και ανοιχτά σουτ, αλλά και προσωπικές ενέργεις των δύο Αμερικανών γκαρντ, σε συνδυασμό με το ξέσπασμα του Ντέρικ Ουίλιαμς (13 πόντους στην τρίτη περίοδο), ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το 48-55 σε 62-55 με 14-0 σερί, το οποίο διέκοψε μια αχρείαστη τεχνική στον Ράντονιτς, που είχε μπει μέσα στο παρκέ δίνοντας οδηγίες, τη στιγμή που η άμυνα είχε βγει. Και σαν να μην έφτανε αυτό ακολούθησε και τρίποντο του Τεόντοσιτς, με τον Ουίλιαμς να κλείνει την περίοδο με buzzer beater τρίποντο (67-62).

Οι «πρασινοι» προηγήθηκαν ξανά με +7 (71-64), αλλά το ματς ήταν ντέρμπι και το 4ο φάουλ του Ουόλτερς 3:31 πριν από το τέλος έφεραν ένα σερί 0-5 και το ματς στον πόντο (74-73). Ένα μεγάλο τρίποντο του Τεόντοσιτς, 1:22 πριν από το τέλος, έδωσε μετά από ώρα προβάδισμα στην Βίρτους (74-76). Οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση και ο Πάρις Λι ισοφάρισε με λέι άπ 11,6 δεύτερα πριν από το τέλος. Η άμυνα βγήκε (άστοχο τρίποντο Τεόντοσιτς) και το ματς πήγε στην παράταση...

Εκεί το ματς ήταν νευρικό, με τις δύο ομάδες να είναι στο 80-80, ένα λεπτό πριν από το τέλος, όταν ο Χάκετ με τρίποντο έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Βίρτους (80-83). Ο Μπέικον απάντησε με καλάθι και φάουλ, ο Λούντμπεργκ έγραψε το 83-85 30 δεύτερα πριν από το τέλος και ο Ουίλιαμς με τρίποντο έδωσε προβάδισμα 86-85, με 16,2 δεύτερα να απομένουν. Η άμυνα βγήκε ο Μπέικον ευστόχησε σε δύο βολές και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαίας σημασίας νίκη.

Δεκάλεπτα: 12-21, 38-41, 67-62, 76-76 (κ.δ.), 88-85

Δείτε τα στατιστικά:



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved