Μονακό-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 75-63: Απογοητευτική πρεμιέρα για τους «πράσινους» (photos)

Μονακό-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 75-63: Απογοητευτική πρεμιέρα για τους «πράσινους» (photos)

Μονακό-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα για τους «πράσινους» στη Γαλλία, με τους Μονεγάσκους να φανερώνουν στον μέγιστο βαθμό όλα τα προβλήματα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Παναθηναϊκός στη φετινή Euroleague.

Οι «πράσινοι» ήταν υπερβολικά αγχωμένοι και απογοητευτικοί στη Γαλλία και γνώρισαν την ήττα (75-63) με κάτω τα χέρια από την πρωτάρα Μονακό. Δεν προηγήθηκαν ποτέ, βρέθηκαν από νωρίς να "κυνηγάνε" το σκορ και σε κανένα σημείο δεν έδειξαν ικανοί να "γυρίσουν" την κατάσταση και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Μάλιστα η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 22 πόντους, 4 λεπτά πριν από το τέλος, με τους «πράσινους» τουλάχιστον να μην τα παρατάνε και να μειώνουν.

Οι Μονεγάσκοι ωστόσο φανέρωσαν όλα τα προβλήματα των «πράσινων» στην περιφέρεια, με τη δημιουργία να είναι η "μαύρη τρύπα" του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν μόλις μία ασίστ, ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 7, έναντι 18 των αντιπάλων και 8 λάθη έναντι 7.

Σε κάκιστη μέρα βρέθηκε ο Κέντρικ Πέρι, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, με 0/10 σουτ και 3 λάθη, ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς φάνηκε εκτός κλίματος και εξαιρετικά άστοχος (0/7 σουτ). Όπως άστοχος ήταν γενικότερα ο Παναθηναϊκός με 4/20 τρίποντα (τα δύο στο τέλος με τον αγώνα να έχει κριθεί με τον Μέικον), ενώ οι Μονεγάσκοι είχαν κάποια στιγμή 8/16 (ολοκλήρωσαν με 9/21). 

Ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος του ήταν ο αρχηγός, Ιωάννης Παπαπέτρου (16π., 6ρ.), ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 8 πόντους και 11ριμπάουντ, με τους Φλόιντ και Κασελάκη να έχουν επίσης κάποια καλά διαστήματα, αλλά μέχρι εκεί.

Κορυφαίος για τη Μονακό ήταν ο Ντανίλο Άντζουσιτς (17π. με 4/4 τρίποντα), με τους Μάικ Τζέιμς (11π., 6ρ., 4ασ.), Ντονάτας Μοτεγιούνας (10π.), Ντόντα Χολ (10π., 5ρ) και Πάρις Λι (10π., 5ασ.) να ακολουθούν.

Φυσικά, ακόμα είναι νωρίς, το άγχος φάνηκε να κυριεύει την ομάδα του Πρίφτη, ο οποίος καλείται να το αποβάλει στη συνέχεια από τους παίκτες του, ώστε να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός βελτιωμένος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκίνησε με την πεντάδα των τελευταίων φιλικών και των αγώνων στο ελληνικού σούπερ καπ, δηλαδή τους Πέρι, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Οκάρο, Φλόιντ. Οι «πράσινοι» ωστόσο παρουσιάστηκαν αδικαιολόγητα αγχωμένοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαν κάκιστες επιλογές στην επίθεση (ειδικά ο Πέρι) και… μηδέν δημιουργία. Κυριολεκτικά, μιας και δεν είχαν ούτε ασίστ σε 10 λεπτά (6/16 σουτ)! Το αποτέλεσμα ήταν να προηγηθεί η Μονακό 15-7, με τον Τζέιμς να μπαίνει φουριόζος με 8 πόντους (έχοντας δύο καρφώματα και ένα τρίποντο από τα 10 μέτρα!). Η είσοδος του Μέικον αντί του αρνητικού Πέρι φάνηκε να διορθώνει σταδιακά την κατάσταση (15-14), αλλά η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη.

Με τον Άντζουσιτς να μη σταματιέται με τίποτα το δεκάλεπτο έκλεισε στο 22-15, ενώ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, μετά την πρώτη ασίστ (του Μέικον στον Έβανς) ήρθε νέο σερί 5-0, με τη διαφορά να ξεφεύγει (30-17). Η είσοδος του Κασελάκη βελτίωσε κάπως την εικόνα στην άμυνα (πήρε τρία μαζεμένα ριμπάουντ), ενώ βοήθησε και στην επίθεση (με 4 συνεχόμενους πόντους), με τη διαφορά να πέφτει στους 8 (32-24), αλλά το δεύτερο φάουλ του Μέικον, έφερε ξανά τον Πέρι στο παρκέ. Ο Αμερικανός συνέχισε να είναι εκτός τόπου και χρόνου, με τραγικές επιλογές στην επίθεση, κάτι το οποίο του χάλασε το μυαλό και στην άμυνα.

Μέσα σε όλα ήρθε και ο προκλητικός Ιερεθουέλο για να κάνει τα… δικά του, ανακαλύπτοντας μεταξύ άλλων και τεχνική ποινή στον Παπαπέτρου για φλόπινγκ, αντί για φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων (νωρίτερα είχε δοθεί τεχνική ποινή και στον Νέντοβιτς για διαμαρτυρία σε ανύπαρκτο φάουλ). Έτσι, παρότι αμυντικά βελτιώθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με τους Φλόιντ και Οκάρο να κάνουν το ένα κόψιμο μετά το άλλο, δεν μπόρεσε να το εισπράξει με μείωση της διαφοράς λόγω της επιθετικής δυστοκίας, με το ημίχρονο να κλείνει στο 38-28. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός είχε μόλις μία ασίστ σε 20 λεπτά (του Πέρι) και 5 λάθη, ενώ η Μονακό 11 ασίστ και 4 μόνο λάθη!

Η ελπίδα να αλλάξει κάτι στην τρίτη περίοδο χάθηκε από νωρίς, μιας και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σχεδόν την ίδια αδιόρθωτη εικόνα. Ειδικά μετά το γρήγορο 3ο φάουλ του Μέικον και την επιστροφή του Πέρι στο παρκέ. Η διαφορά πήγε στους 14 γρήγορα (47-33), με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν κάποια καλάθια στη συνέχεια, αλλά τους Μονεγάσκους να φτάνουν μέχρι και στο +17 (56-39) και το τριφύλλι απλά να κλείνει στο 56-44 με ένα σερί 5-0 χάρη στον δυναμισμό του Φλόιντ.

Ούτε αυτό ωστόσο ήταν αρκετό για να δώσει κάποια ώθηση και να αλλάξει η κατάσταση. Η Μονακό ξεγύμνωσε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, κυρίως στην επίθεση και τη δημιουργία, ενώ και αμυντικά από ένα σημείο και μετά οι «πράσινοι» κατέρρευσαν, με τη διαφορά να ξεφεύγει πάνω από τους 20 πόντους (73-51 στο 36’). Το τελευταίο 4λεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν τουλάχιστον να σώσουν τα προσχήματα και εν τέλει μείωσαν στο τελικό 75-63.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-28, 56-44, 75-63

Δείτε τα στατιστικά:



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved