Το μήνυμα του Μεσίνα

Το μήνυμα του Μεσίνα

Ο Ιταλός τεχνικός σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον παγκόσμιο αθλητισμό έστειλε το δικό του ενωτικό μήνυμα

Προσωπικότητες σαν του Ετόρε Μεσίνα είναι εκείνες που θα δώσουν λύσεις. Που θα ενώσουν και θα καταφέρουν να βγάλουν τον αθλητισμό με ασφάλεια από το δύσκολο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται λόγω του Covid-19. Ο Ιταλός τεχνικός με προσωπικό του μήνυμα ξεκαθάρισε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του ευρωπαϊκού μπάσκετ οφείλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μια ενωτική λύση.

Το μήνυμα του Μεσίνα:

«Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ, μετά από πολλές σκέψεις, αποφάσισα να στείλω ένα μήνυμα, σε όποιον είναι πρόθυμος να μου δώσει 5 λεπτά από τον χρόνο του.

Έχω τη τύχη να ζω μία μεγάλη καριέρα στο διεθνές μπάσκετ. Οι ομάδες μου έχουν αγωνιστεί με υπερηφάνεια και σεβασμό για το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των FIBA, Ευρωλίγκας, ULEB.

Ακόμα και με διαφωνίες και αποκλίσεις κάποιες φορές, πάντα σεβόμουν την ηγεσία και το όραμα του αείμνηστων κυρίων Στάνκοβιτς και Μπάουμαν.
Είμαι υπερήφανος για την χρόνια φιλία μου με τον κύριο Πορτέλα και κύριο Μπερτομέου και είχα την τιμή να κοουτσάρω τον κύριο Βαν Ντεν Σπίγκελ, νυν Πρόεδρο της ULEB.

Ζούμε σε δύσκολες και απαιτητικές εποχές: Οι Κυβερνήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών έχουν αποφασίσει lockdown, είτε τοπικά είτε ολοκληρωτικά, προκειμένου να προστατευτεί ο κόσμος από τον κορωνοϊό. Κάθε εβδομάδα, έχουμε παίκτες, προπονητές ή μέλη ομάδων που βρίσκονται θετικοί, ενώ όλο και περισσότερα ματς, σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, αναβάλλονται.

Οι δυσκολίες στην μετακίνηση διεθνώς αυξάνονται και προκαλούν ακόμα περισσότερες ανησυχίες για την υγεία ομάδων και διαιτητών.

Σύντομα, δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για τα ματς που έχουν αναβληθεί. Όλο και περισσότερα αποτελέσματα θα κρίνονται από το ποιος θα είναι πιο τυχερός, ποιος δηλαδή θα έχει λιγότερα κρούσματα.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους και με ταπεινότητα, ως παθιασμένος φίλος του αθλήματος, θέλω να ζητήσω από τους ηγέτες να δώσουν χρόνο, να βάλουν στην άκρη τις διαφορετικές απόψεις που τους χωρίζουν και για το καλό του μπάσκετ και των φιλάθλων, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να μην φύγουν από αυτό, μέχρι να βρεθεί μία κοινή λύση.

Από τώρα, η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι η διακοπή της ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ώστε έτσι να αφήσουμε τις εθνικές λίγκες να τελειώσουν την σεζόν τους για τους επόμενους 4 μήνες, μιας και η μετακίνηση εντός μίας χώρας, είναι πιο εύκολη. Μετά, ίσως τον Μάρτιο ή Απρίλιο, όλες οι διεθνείς διοργανώσεις θα μπορούν να τελειώσουν -ελπίζουμε έγκαιρα- πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και ίσως ο κορωνοϊός να έχει περιοριστεί ή και εξαλειφθεί ως τότε.

Φυσικά, οι τηλεοπτικοί φορείς και οι χορηγοί θα πρέπει να συμμετάσχουν, αλλά αναμφίβολα μία συνεργασία των ηγετών του μπάσκετ, θα τους βοηθήσει να συμφωνήσουν.

Η υγεία των συμμετεχόντων και η ακεραιότητα είναι προτεραιότητες και θα είμαστε ευγνώμονες για πάντα, σαν φίλαθλοι, στους ηγέτες για τις αποφάσεις τους.

Με σεβασμό,

Έτορε Μεσίνα»



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved