Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 75-72: Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος!

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 75-72: Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάλεψε σαν λιοντάρι κόντρα σε Ρεάλ και διαιτητές στη Μαδρίτη αλλά λύγισε στο φινάλε με 75-72, στο Game 1 της σειρά των playoffs της Euroleague.

Δεν έκανε την καλύτερη του εμφάνιση, ο Καλάθης ήταν εκτός αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, ο Λεκαβίτσιους χτύπησε στο σημείο που κάλυπτε επάξια τον αρχηγό… Κι όμως στο φινάλε χρειάστηκαν οι Ρίζικ, Ραντόσεβιτς και Ντιφαλά να γίνουν οι καλύτεροι παίκτες της Ρεάλ, ώστε οι «πράσινοι» να μην κάνουν το break στον πρώτο αγώνα της σειράς των playoffs της Euroleague.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Πιτίνο βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 14 πόντους (49-35 στο 22') αλλά με ένα τρομερό ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο ανέτρεψαν την κατάσταση και προηγήθηκαν με 72-66 (36’)! Εκεί ανέλαβαν δράση οι τρεις ρέφερι, οι οποίοι σφύριζαν με τελείως διαφορετικά κριτήρια στις δύο άκρες του παρκέ...

Από τη μια έδιναν φάουλ που κανείς δεν καταλάβαινε που τα έβλεπαν κι από την άλλη δεν σφύριζαν ούτε με… αίτηση! Το τράβηγμα της φανέλας του Καμπάτσο στον Λάνγκφορντ «βαφτίστηκε» άμυνα, την ώρα που οι 6 από τους 9 πόντους στο σερί που έδωσε εν τέλει τη νίκη στους γηπεδούχους προήλθαν από τις βολές.

Συνολικά, η Ρεάλ είχε 19/22, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε 5/8! Αξίζει να τονίσουμε ότι η ελληνική ομάδα εκτέλεσε μόλις δύο βολές (1/2 από τον Βουγιούκα) στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 6/6 μόνο στα τελευταία 1'19''!

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να προκριθεί στο Final 4 έστω κι αν χρειαστεί να τα βάλει με όλα και με όλους. Άλλωστε, χάθηκε μόνο μια μάχη, όχι ο πόλεμος!

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 2/10 σουτ (5’) και είδαν τον Τέιλορ να σημειώνει τους 11 από τους πρώτους 14 πόντους των γηπεδούχων. Η Ρεάλ διατήρησε έτσι το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να μην της επιτρέπει να ξεφύγει. Οι «πράσινοι» είχαν μόλις 2 λάθη κι επέτρεψαν στους Μαδριλένους να έχουν μόλις ένα επιθετικό ριμπάουντ.

Ο Βουγιούκας έδωσε λύσεις (7π. με 3/3διπ.), όπως κι ο Λάνγκφορντ (7π.) και με τρίποντο του Κιλπάτρικ το «τριφύλλι» πλησίασε στον πόντο (32-31 στο 17’). Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Κοζέρ κέρδισε συνεχόμενα φάουλ και πέτυχε εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών.

Την πιο σημαντική δουλειά, πάντως, την έκανε ο Καμπάτσο, ο οποίος έβγαλε ορισμένες εξαιρετικές πάσες αλλά κυρίως «χάλασε» για ακόμη μια φορά το μυαλό του Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν εκτός αγώνα στο πρώτο μέρος (5π. με 1/8 σουτ, 1ασ., 2φ.), κάτι που στοίχησε στη δημιουργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Πιτίνο είχαν μόλις 3 ασίστ κι έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να επιβάλουν του γρήγορο ρυθμό τους και να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας διαφορά 8 πόντων (43-35).

Οι «πράσινοι» έδειχναν να είναι εκτός ρυθμού κι αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν δεχόμενοι σερί 6-0, βρέθηκαν στο -14 (49-35 στο 22’). Ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε τη μάχη και με συνεχόμενα τρίποντα του Παπαπέτρου πλησίασαν στο -5 (51-46 στο 25’)

Το «τριφύλλι», όμως, έκανε εύκολα λάθη και άρχισε να χάνει τα ριμπάουντ, με τη Ρεάλ να έχει τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ. Οι Μαδριλένοι είχαν μόλις ένα στο πρώτο ημίχρονο. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Πιτίνο είδε και τον Λεκαβίτσιους να αποχωρεί στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου. Ο Λιθουανός γκαρντ, ο οποίος είχε βρει ρυθμό και κάλυπτε το «κενό» του Καλάθη, δέχθηκε αγκωνιά από τον Κοζέρ (προσπαθούσε να κάνει μπάσιμο) και πήγε για ράμματα στα αποδυτήρια.

Κάπως έτσι με τρίποντο του Κάρολ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ρεάλ ξέφυγε με 61-52 (31’). Σε εκείνο το σημείο, όμως, εμφανίστηκε στο παρκέ ο πραγματικός Καλάθης! Ο αρχηγός που έφερε την ομάδα ως εδώ! Ο έμπειρος γκαρντ είχε το «καθαρό» μυαλό που αναζητούσε για πάνω από 30 λεπτά και σημειώνοντας 12 πόντους, ηγήθηκε στο επιμέρους 22-5 του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετέτρεψε το 61-52 σε 66-72 (36’). Το «τριφύλλι» είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε αλλά έμεινε περίπου τέσσερα λεπτά δίχως καλάθι με αποτέλεσμα να ηττηθεί…

Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βάλουν το χέρι τους οι διαιτητές και να κάνουν τα δικά τους οι γηπεδούχοι. Ο Λάσο χτυπιόταν σε κάθε αμφισβητούμενη και μη φάση, ενώ ο Φερνάντεθ υποστήριξε ότι ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να εκτελέσει βολές, για να πάει στη γραμμή ο πολύ πιο εύστοχος Κάρολ! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 9-0 της Ρεάλ, οι έξι πόντοι προήλθαν από βολές (6/6), την ώρα που ο Καμπάτσο έβγαλε την πιο καθοριστική άμυνα του αγώνα, τραβώντας τη φανέλα του Λάνγκφορντ! Ο Αργεντίνος γκαρντ με 2/2 βολές διαμόρφωσε στη συνέχεια το τελικό σκορ, καθώς το τρίποντο του Τόμας στην τελευταία επίθεση ήταν άστοχο. 

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 43-35, 58-52, 75-72.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved