Κουφός: «Τιμή για μένα η Εθνική»

Κουφός: «Τιμή για μένα η Εθνική»

Ο Κώστας Κουφός ξεκαθάρισε πως νιώθει 100% Έλληνας και πως είναι τιμή για αυτόν η συμμετοχή σε αγώνες της Εθνικής.

Άλλωστε, ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός προετοιμάζεται για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής. Στον «Τύπο της Κυριακής» υποστήριξε πως η ομάδα βελτιώνεται καθημερινά, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει χρόνο για διακοπές.

Πάντως το σημαντικότερο μέρος της συγκεκριμένης συνέντευξης, ήταν αυτό που αφορούσε την αγάπη του για την Ελλάδα:

«Αισθανόμαστε (οι Ελληνοαμερικανοί) περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε. Πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά Αμερικανοί. Θέλουμε να παίζουμε καλά για να κάνουμε υπερήφανους τους συμπατριώτες μας. Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Ελλάδα, εγώ νιώθω 100% Έλληνας. Θα είμαι εδώ και τα επόμενα χρόνια και ο βασικός στόχος μου είναι να βοηθήσω την Εθνική όσο περισσότερο μπορώ».

Στην συνέχεια παραδέχθηκε πως λείπουν παίκτες σαν τον Διαμαντίδη και Σχορτσιανίτη, αλλά πρόσθεσε πως η Εθνική είναι σε καλό δρόμο:

«Έχουμε νέους παίκτες με ταλέντο και βετεράνους με εμπειρία και μεγάλη αξία. Ο συνδυασμός είναι καλός και η χημεία σωστή. Αυτό είναι το μυστικό μας και η σκληρή καθημερινή δουλειά. Οι πιο παλιοί δείχνουν και σε μας το δρόμο και νιώθουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στην Λιθουανία».

Σύγκρινε επίσης το τωρινό σύνολο με αυτό της προηγούμενης παρουσίας του στην Εθνική πρόπερσι:

«Ο Καζλάουσκας ήταν πολύ καλός προπονητής, το ίδιο και ο Ζούρος. Και οι δύο πιστεύουν στους παίκτες του και αυτό είναι σημαντικό, διότι έτσι αποκτούμε αυτοπεποίθηση. Είμαστε μια ομάδα που χτίζεται γρήγορα και όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε. Ο κ. Ζούρος είναι προσανατολισμένος περισσότερο στην άμυνα και αυτό είναι καλό, διότι η άμυνα είναι εκείνη που οδηγεί την επίθεση».

Ενώ αναφορικά με το κλίμα στις τάξεις του παικτών δήλωσε:

«Όλοι έχουμε ταιριάξει. Υπάρχουν βέβαια κάποιες διαφορές ηλικίας, αλλά όλοι φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε νέοι και περνάμε καλά. Κι όταν αρχίζει η δουλειά μέσα στο γήπεδο, είμαστε αποφασισμένοι να την τελειώσουμε. Ο Ζήσης είναι ηγέτης. Το ίδιο και ο Μπορούσης, ο Φώτσης, όλα τα μεγαλύτερα σε ηλικία και πιο έμπειρα παιδιά μας καθοδηγούν».

Σε ερώτηση για τους στόχους στο Ευρωμπάσκετ απάντησε ως εξής:

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε. Νιώθουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε μακριά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να προχωράμε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε βαθιά στο μέλλον. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι μεγάλη πρόκληση για μας. Είμαστε έτοιμοι να την αποδεχθούμε».

Και πρόσθεσε πως σκέφτεται την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων:

«Ήταν πάντα όνειρο για μένα η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξέρουμε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μας μέσω του Ευρωμπάσκετ, αλλά επαναλαμβάνω δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τόσο μακριά τώρα. Πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα».

Ακόμα, μίλησε για τον αναβαθμισμένο του ρόλο:

«Όταν μου δίνεται χρόνος να παίξω, κάνω τα πάντα για να είμαι παραγωγικός. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Είτε αγωνιστώ για δύο είτε για 20 λεπτά. Θα παίξω το ίδιο δυνατά και θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Ο Θεός με ευλόγησε με ταλέντο, ύψος και δυνατότητες, και είναι στο χέρι μου να τις αξιοποιήσω στο γήπεδο. Παράλληλα, θέλω να είμαι καλός άνθρωπος έξω από το παρκέ. Αλλά όλα αυτά πάντα μέσα στο πλαίσιο της ομάδας. Γιατί χωρίς την ομάδα είσαι ένα τίποτα».

Τέλος, θεωρεί πως το Lockout στο ΝΒΑ θα αρθεί, ενώ ο ρόλος του στους Ντένβερ Νάγκετς τον ικανοποιεί:

«Έχω αυτοπεποίθηση και νομίζω ότι έχω καλό ρόλο στους Νάγκετς. Είμαι ακόμα νέος και δεν νιώθω ότι πρέπει να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Θέλω μόνο να παίζω δυνατά. Και τώρα ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τη χώρα μου και την εθνική της ομάδα να κερδίσει παιχνίδια και τίτλους.

Αν και το μυαλό μου είναι στην Εθνική, πιστεύω ότι τελικά θα υπάρξει σεζόν φέτος στο ΝΒΑ. Εγώ πάντως έχω συμβόλαιο με τους Νάγκετς και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved