Basket League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 54-66: Άλωσε το ΣΕΦ με τρομερό Μήτογλου

Basket League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 54-66: Άλωσε το ΣΕΦ με τρομερό Μήτογλου

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Πράσινο» βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της Basket League, καθώς το «συγκρότημα» του Εργκίν Αταμάν άλωσε το ΣΕΦ 66-54 με τρομερή εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου.

Την πρώτη του φετινή νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, μια και έφυγε με το «διπλό» από το Φάληρο, έχοντας σε μαγική βραδιά τον Έλληνα διεθνή πάουερ φόργουορντ. Ο Ντίνος Μήτρογλου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι», τελείωσε τον αγώνα με double double, ήτοι με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, κυριαρχώντας και στην άμυνα και την επίθεση.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Κάιλ Γκάι που πρόσθεσε 11 πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 10 πόντους, όπως και ο Ματίας Λεσόρ που σημείωσε 8 πόντους, αλλά «κατέβασε» 11 ριμπάουντ.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την αστοχία τους στην γραμμή των βολών, αφού σημείωσαν μόλις 4 σε 16 φορές που βρέθηκαν στην… γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τους γηπεδούχους, έχοντας 14 πόντους και ο Αϊζάια Κάνααν πρόσθεσε 11, αποτελώντας τους μοναδικούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Χαμηλός ο ρυθμός στην αρχή

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με έντονο ρυθμό. Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (9-5) στο 5’. Όμως, οι Πειραιώτες αντέδρασαν και μπόρεσαν να κλείσουν στο +1 το πρώτο δεκάλεπτο (12-11).

Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στην μπάλα, πήρε διαφορά 7 πόντων (25-18) στο 16’ αλλά στην συνέχεια, οι «πράσινοι» ροκάνισαν την… απόσταση, με αποτέλεσμα να πάνε στο -3 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (31-28).

Τον έπνιξε η άμυνα

Μετά τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όπου οι δύο ομάδες έδειξαν να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι, ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» σε μεγάλο βαθμό την άμυνά του, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ντίνος Μήτογλου και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Έλληνας φόργουορντ «χτύπησε» με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων, έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (40-45), τη στιγμή που ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να είναι ο μοναδικός που προσπαθούσε να κρατήσει τους Πειραιώτες κοντά στο σκορ (45-43) στο τέλος της γ’ περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων από τις βολές, αλλά και τον εκνευρισμό που έβγαζαν στο παιχνίδι τους. Από την άλλη, ο Ντίνος Μήτογλου συνέχισε να διαλύει την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Κώστας Σλούκας έδωσε… αέρα 6 πόντων (56-50) στο 35’ και στην τελική… ευθεία, οι «πράσινοι» πάτησαν το… γκάζι και τελείωσαν τον αγώνα με 12 πόντους διαφορά (66-54).

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved