Προμηθέας: Ο Ρέι στην κορυφαία πεντάδα των επιδόσεων σκοραρίσματος

Προμηθέας: Ο Ρέι στην κορυφαία πεντάδα των επιδόσεων σκοραρίσματος

Ο Προμηθέας έφτασε στο 3-1 στη φετινή Stoiximan Basket League επικρατώντας της Λάρισας, με το δίδυμο των Ρέι-Γκραντ να κάνει θραύση αφού οι δύο Αμερικανοί έφτασαν σε επιδόσεις 30+ ranking.

Aναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Κέντρικ Ρέι σταμάτησε στους 29 πόντους, επίδοση που μπαίνει στην πεντάδα των ρεκόρ του Προμηθέα στην κατηγορία.

Πριν την χθεσινή αναμέτρηση της Πάτρας, από 29 είχαν σημειώσει σε ένα ματς ο Χρήστος Σαλούστρος και ο Ριόν Μπράουν ενώ περισσότερους είχαν μόνο ο Τζιάν Κλαβέλ στον δεύτερο μικρό τελικό της περασμένης σεζόν με 45 κόντρα στην ΑΕΚ και ο Οκτάβιους Έλις με 35 στο εκτός έδρας ματς της σεζόν 2018-19 με την Κύμη.

Ο Κέντρικ Ρέι σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 23 πόντων που είχε στη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2019-20 με την ΑΕΚ απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

Ο Αμερικανός είχε 5/8 τρίποντα. Ήταν η 17η φορά στην οποία παίκτης του Προμηθέα είχε 5+ εύστοχα τρίποντα σε ένα ματς της Stoiximan Basket League. Πριν από αυτόν το είχαν καταφέρει 10 παίκτες της αχαϊκής ομάδας. Το ρεκόρ μοιράζονται Χάρης Γιαννόπουλος και Κίκι Κλαρκ με επτά τρίποντα.

Ο Τζεράι Γκραντ από την πλευρά του είχε 14 πόντους και 13 ριμπάουντ φτάνοντας για πρώτη φορά σε double-double, όχι μόνο φέτος αλλά συνολικά στην τριετία του στην Ελλάδα αφού έφτασε μόνο μία ακόμη φορά σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ χωρίς να κάνει το ίδιο και με πόντους. Είχε τέσσερις πόντους και 12 ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς του Προμηθέα με το Περιστέρι Vitabiotics στην περσινή σεζόν.

Με τα 13 ριμπάουντ που είχε χθες, ο Γκραντ έγινε ο 8ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 164 και ξεπέρασε τους Τερέλ Παρκς (153) και Ντάνι Αγκμπελέσε (158).

Ο Αμερικανός σέντερ είχε 4/5 δίποντα και με αυτά έγινε ο 3ος στη σχετική λίστα του Προμηθέα στην κατηγορία. Έφτασε τα 134 και άφησε πίσω του τους Χρήστο Σαλούστρο και Ολεξάντερ Λίποβι που είχαν από 131.

Ακόμη για τον Προμηθέα, ο Δημήτρης Αγραβάνης με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 500 σε 206 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ έγινε χθες ο 8ος σε αγώνες με τον Προμηθέα (52) ξεπερνώντας τον Λεωνίδα Κασελάκη, 3ος σε αμυντικά ριμπάουντ (209) προσπερνώντας τον Ολεξάντερ Λίποβι και 4ος στα επιθετικά ριμπάουντ (75) αφήνοντας πίσω του τον Μουχάμεντ Φαγιέ.

Ο Κρουμπάλι και η συνήθεια του 10+

Ο Ουσμάν Κρουμπάλι Κρουμπάλι έγινε ο πρώτος χρονικά παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε σε double-double για δεύτερη φορά, αφού το κατάφερε λίγο αργότερα και ο Σακούρ Τζούστον του Άρη στο ματς με την ΑΕΚ. Ο φόργουορντ-σέντερ της Λάρισας είχε 11 πόντους και 13 ριμπάουντ φτάνοντας για δεύτερη φορά σε double-double μετά την περασμένη αγωνιστική όταν είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

Είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Ουσμάν Κρουμπάλι έφτασε σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος αφού είχε 13 στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels, 11 με την ΑΕΚ, 10 με το Λαύριο Megabolt και 13 χθες.

Ακόμη για τη Λάρισα…

*Με τους 12 πόντους που είχε χθες, ο Θόδωρος Ζάρας έγινε ο 55ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τους 2.300+. Το κατάφερε στον 322ο αγώνα του στην κατηγορία.

*Ο Μιχάλη Τσαϊρέλης μοίρασε τρεις ασίστ με τις οποίες έφτασε τις 200 στον 319ο αγώνα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος. Αυτό έκανε δύο φορές ο Ολυμπιακός και από μία Ιωνικός HNC Revolution και ΠΑΟΚ Μateco.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved