Αλβέρτης: «Έκανε ό,τι μπορούσε ο Δημήτρης, είμαστε σοκαρισμένοι» (audio)

Αλβέρτης: «Έκανε ό,τι μπορούσε ο Δημήτρης, είμαστε σοκαρισμένοι» (audio)

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε στην εκπομπή «OnSports FM» του Alpha Radio 989 και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος, πέραν της οικογένειας Γιαννακόπουλου, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, αυτός δεν είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού» που είναι εδώ και 30 χρόνια στην ομάδα, δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις συνολικά στον Σύλλογο.

Μιλώντας στην εκπομπή «OnSports FM», στον Alpha 989, ο «Φράγκι» υπογράμμισε πως όλα όσα έκανε η οικογένεια Γιαννακόπουλου, από τον Παύλο μέχρι και τον Δημήτρη, σε αυτά τα 33 χρόνια αποτέλεσαν μια επανάσταση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ παράλληλα σχολίασε πως ακόμα και αν έρθουν δύσκολες ημέρες για το κλαμπ εκείνος θα είναι εκεί. Κάνοντας πράξη το «στις χαρές και τις λύπες μαζί», που είχε πει κατά την ημέρα της αποχώρησής του από την ενεργό δράση και την απόσυρση της φανέλας με το όνομά του και τον αριθμό «4» από την «πράσινη» ΚΑΕ…

«Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά. Το τι έκανε η οικογένεια Γιαννακόπουλου όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, την αυτοκρατορία που δημιούργησε και την κληρονομιά που άφησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τον κύριο Παύλο, τον κύριο Θανάση μέχρι τον Δημήτρη. Προσέφεραν τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό και σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. Μας έδωσαν τη δυνατότητα σε εμάς να έχουμε συμπαίκτες και στον κόσμο να βλέπει, παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς. Έφεραν μια επανάσταση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως, όπως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι γίνεται και τώρα», ανέφερε αρχικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης για το πώς του φαίνεται η πρώτη ημέρα χωρίς έναν Γιαννακόπουλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, απάντησε: «Η ομάδα θα κινηθεί σε αχαρτογράφητα ύδατα, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή. Να υπάρχει ανοχή από όλους και να προσπαθήσει να βρει τον καινούριο της δρόμο. Αλλά σίγουρα, θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Ο καθένας από το πόστο του, για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι εύκολα πράγματα. Για εμένα που κλείνω 30 χρόνια στην ομάδα, είναι παραπάνω από τη μισή μου ζωή. Στην αρχή υπάρχει σοκ και προβληματισμός, δεν είναι απλά μια ομάδα, μια επαγγελματική σχέση. Είναι μια οικογένεια, είμαστε εκεί 30 χρόνια μέρα και νύχτα…».

Ενώ για την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κι αν έχει μιλήσει μαζί του, είπε: «Δεν θέλω να πω πολλά. Ο Δημήτρης έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και έκανε πάρα πολλά, πέτυχε πολλά πράγματα δεδομένων των συνθηκών. Τώρα είναι χρέος όλων μας να κρατήσουμε την ομάδα όσο μπορούμε… Δεν έχω προλάβει να μιλήσει με τον Δημήτρη, μιλάω με τους υπόλοιπους στην ομάδα, με τα άλλα παιδιά. Όλοι είναι σε μια προσμονή, σε ένα μικρό σοκ, όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Το εύχομαι και θα είμαι εκεί πάντα για ό,τι με χρειαστεί. Έχουμε τις ακαδημίες, έχουμε τόσα παιδιά που περιμένουν και το δικό τους αύριο. Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε ανθρώπους και πρέπει να φανούμε αντάξιοι του ονόματός μας».

Τέλος, για το αν έχει έρθει η ώρα για να γίνει πράξη το «στις χαρές και τις λύπες μαζί», που είχε πει όταν αποσύρθηκε, τόνισε: «Η ουσία εκεί δεν κρύβεται; Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Αν είμαστε, όπως λέμε, όλοι Παναθηναϊκοί τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Μόνο στα εύκολα θα είμαστε; Στις χαρές είναι όλα εύκολα, τώρα είναι που πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Και θα είμαστε για να βοηθήσουμε…»

Ακούστε όλα όσα είπε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στον Νίκο Συρίγο



ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved