Αλεξανδρής: «Μεγάλη ομάδα με μέταλλο ο Παναθηναϊκός»

Αλεξανδρής: «Μεγάλη ομάδα με μέταλλο ο Παναθηναϊκός»

Μέταλλο ως ομάδα έχει ο Παναθηναϊκός και χαρακτήρα νικητή ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, σύμφωνα με το Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε στην τελική σειρά των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ και την κατάκτηση του τίτλου από τον «εξάστερο», στην άδικη κριτική που δέχεται ο Βασίλης Σπανούλης και στους προπονητές των «αιωνίων». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη σειρά των φετινών τελικών της Basket League ΟΠΑΠ: «Η σειρά είχε μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί «έσπασαν» δύο φορές οι έδρες. Ο χθεσινός (04/06) τελικός κρίθηκε εύκολα και γρήγορα, από το πρώτο ημίχρονο. Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχασε μια μοναδική ευκαιρία να πάρει το τρόπαιο στο ΣΕΦ. Με τη νίκη στο ΟΑΚΑ πίστεψαν ότι πήραν τον τίτλο. Φαίνεται ότι το μυαλό τους το είχαν στους πανηγυρισμούς και καθόλου στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε».

Για το χθεσινό (04/06) αγώνα στο ΟΑΚΑ: «Δεν μπήκε ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία να παλέψει. Ο Παναθηναϊκός σημείωσε 53 πόντους στο ημίχρονο, δηλαδή όσους σε άλλα παιχνίδια σε όλη τη διάρκειά τους. Δεν υπήρχε συνεννόηση και συνεργασία στον Ολυμπιακό».

Για την αλλαγή εικόνας του Παναθηναϊκού: «Οφείλεται στο μέταλλο και τους χαρακτήρες των παικτών και του προπονητή. Ο Αλβέρτης δεν έχει δώσει δείγματα προπονητικής, αλλά τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι έχει χαρακτήρα νικητή και μέταλλο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πάθος, προσαρμογή στο πλάνο κι εκεί οφείλεται και η νίκη. Υιοθετήθηκαν κάποιες αμυντικές λειτουργίες. Κάποια δυναμικά μαρκαρίσματα πάνω στα ατού του Ολυμπιακού, τα οποία δημιούργησαν πρόβλημα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έπαιξε πάνω στα πλάνα που είχε όλη τη χρονιά. Η μόνη αλλαγή χθες (04/06) ήταν όταν έβαλε μια ψηλή πεντάδα. Έτσι μείωσε. Σε μια σειρά αγώνων χρειάζεται στο κάθε παιχνίδι να ετοιμάζεις 1-2 εκπλήξεις».

Για το Βασίλη Σπανούλη: «Είναι υπερβολικό και άδικο. Δεν έχει κρυφτεί ποτέ. Έχει πάρει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει προσφέρει. Κανείς σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορεί να έχει ένα στάνταρ πόντων. Είναι αδύνατον. Όλη η άμυνας είναι προσαρμοσμένη πάνω στα ατού του αντιπάλου. Για τον Βασίλη είναι δύσκολο, γιατί υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας. Και εγώ το έχω νιώσει. Στα παιχνίδια αυτά ο Βασίλης την έχει. Δεν κρύβεται, όμως».

Για το Γιώργο Μπαρτζωκα: «Η μοίρα του προπονητή. Δεν συμφωνώ, αλλά πάντα εμείς πληρώνουμε το… μάρμαρο. Αξίζει να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά και να μη μείνει θα βρει ομάδα».

Για το Φραγκίσκο Αλβέρτη: «Μέχρι τώρα δεν είχε δώσει δείγματα… Είναι από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες παίκτες. Έχει τεράστια ιστορία. Έχει τις δυνατότητες, μπορεί να τα καταφέρει. Το ότι πήρε το πρωτάθλημα είναι καλό δείγμα».



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved