Αλεξανδρής: «Υπέρ του Παναθηναϊκού η ζυγαριά»

Αλεξανδρής: «Υπέρ του Παναθηναϊκού η ζυγαριά»

Δίκαιη και καθαρή χαρακτήρισε τη χθεσινή (01/06) νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, επί του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Το συγκρότημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη έκανε το 2-2 στην τελική σειρά των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μακεδόνας τεχνικός, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, πρόσθεσε πως ο «εξάστερος» έχει πλέον τον πρώτο λόγο για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, κάνοντας το νταμπλ φέτος. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το «μπρέικ» του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ: «Ήταν μεγάλη νίκη, αλλά δεν του εξασφαλίζει το πρωτάθλημα. Είχα πει ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να είναι προσεκτικός, γιατί ένα πληγωμένο θηρίο είναι πάντα επικίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε διαφορετικό πρόσωπο κι έβαλε καινούρια πράγματα στο παιχνίδι του. Νομίζω ότι νίκησε δίκαια και καθαρά, παρά τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν. Άλλωστε, είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα να χρεώνεται η ήττα στους διαιτητές. Είδαμε και στα μεταξύ τους παιχνίδια στην Ευρώπη να γίνονται λάθη, αλλά κανείς από τους δύο δεν διαμαρτυρήθηκε τότε».

Για τα νέα στοιχεία που παρουσίασε χθες (01/06) ο Παναθηναϊκός: «Σε μια σειρά αγώνων είναι λογικό να θέλεις να παρουσιάσεις νέα πράγματα για να εκπλήξεις τους αντιπάλους. Έβαλε τον Γκιστ πάνω στο Σπανούλη, το Ματσιούλις πάνω στον Πρίντεζη και γενικά έπαιξε πιο προσεκτικά στην άμυνα».

Για το πώς κρίνει το Φραγκίσκο Αλβέρτη ως προπονητή: «Όταν σκέφτεσαι να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο με καινούρια στοιχεία, αυτό για εμένα είναι πρόοδος. Δεν μπορώ, όμως, να κρίνω ένα παιδί που ξεκινάει τώρα την καριέρα του. Είναι έμπειρος, αλλά δεν είναι προπονητής ακόμα. Δεν έχει κάνει τις επιλογές και την προετοιμασία της ομάδας. Ακολουθεί κάποια από τα στοιχεία του Πεδουλάκη, αλλά προσθέτει και κάποια καινούρια πράγματα, που του επισημαίνονται και από τους βοηθούς του. Για να κρίνεις κάποιον, όμως, πρέπει να υπάρχει διάρκεια. Ο Αλβέρτης είναι από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες παίκτες, με μεγάλο υπόβαθρο από γνώσεις από προπονητές που συνεργάστηκε και είναι στο χέρι του να γίνει κι εκείνος καλός».

Για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Παναθηναϊκού πλέον. Παίζει στην έδρα του και τώρα ο κόσμος νομίζω ότι θα εκτιμήσει τη νίκη και θα γεμίσει το γήπεδο. Διαθέτει καλύτερη ψυχολογία, αλλά θα πρέπει να παίξει και καλά για να στεφθεί πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός τον νίκησε μία φορά στο ΟΑΚΑ, ξέρει τον τρόπο και μπορεί να το επαναλάβει».

Για την απόφαση αποχής των Ελλήνων διεθνών του Ολυμπιακού από την Εθνική: «Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό. Όποια πικρία κι αν υπάρχει για μια διαιτησία δεν είναι σωστό να αποδίδονται ευθύνες σε τρίτα πρόσωπα, όπως ο Βασιλακόπουλος για παράδειγμα. Είναι unfair και δεν είναι δίκαιο. Κάθε αθλητής είναι τιμητικό να εκπροσωπεί την πατρίδα του και δεν πρέπει να εμποδίζεται. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και το αγαπούν. Πιστεύω ότι ήταν περισσότερο μια παρόρμηση της στιγμής και όχι κάτι άλλο».



Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved