Ολυμπιακός: Παρέμβαση για Χριστοδούλου

Ολυμπιακός: Παρέμβαση για Χριστοδούλου

Να κάνει δεκτό το αίτημα του Ανδρέα Χριστοδούλου, να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, ζητάει από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ο Παναγιώτης Τρισόκκας.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας ζητάει, με επιστολή του, από την ΚΟΚ να αφήσει τον παίκτη να ανοίξει τα φτερά του, αγωνιζόμενος εκεί που επιθυμεί. Ως γνωστόν, ο 19χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού επιθυμεί να φορέσει τη γαλανόλευκη, αλλά από την ιδιαίτερη πατρίδα του αρνούνται να στείλουν το δελτίο του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η επιστολή του Παναγιώτη Τρισόκκα: «Βλέποντας τις τελευταίες ημέρες τον καλαθοσφαιριστή Ανδρέα Χριστοδούλου να ζητάει από την Κυπριακή Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας να τον αφήσει να παίξει στην Εθνική Ελλάδας, θέλω σαν επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και πάνω από όλα σαν αρχηγός της Εθνικής να τοποθετηθώ. Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν τι κάνει πάλι ο Τρισόκκας, άλλοι ότι δεν είναι δικό του θέμα, αλλά θα πω πάντα αυτό που νιώθω χωρίς να με ενδιαφέρει τι θα πει ο καθένας. Τι κάναμε εμείς σαν κυπριακή καλαθόσφαιρα να βοηθήσουμε τον Ανδρέα; Τι κίνητρα του δώσαμε να μείνει στην Κύπρο να παίξει; Τι κίνητρα του δώσαμε να διαλέξει να παίξει με τη φανέλα της ιδιαίτερης πατρίδας του;

Απλά εμείς διοργανώσαμε το φετινό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας με έξι ομάδες και σε διάρκεια έξι μηνών. Είχαμε πάλι εφτά ξένους και πέντε Κύπριους στη δωδεκάδα κάθε ομάδας και τα τελευταία χρόνια κανένα παίκτη να ανεβεί και να παίξει στην πρώτη ομάδα. Οι πλείστοι χορηγοί έχουν εξαφανιστεί και οι προϋπολογισμοί έχουν συρρικνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό Οι ομάδες έκαναν περικοπές σε συμβόλαια που μερικές φορές άγγιξαν το 50% των μισθών, με συμβόλαια πέντε και έξι μηνών. Επίσης φέτος τηλεοπτικά εμφανιστήκαμε μόνο στο τέλος της χρονιάς. Η καλαθόσφαιρα βρίσκεται σε κρίση, καιρός να το καταλάβουμε και να αφήσουμε τις παλικαριές και τις μαγκιές και να αφήσουμε ένα παιδί δικό μας να ανοίξει τα φτερά του. Παίζει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και σε μία από τις σπουδαιότερες Εθνικές παγκοσμίως, όχι στην τελευταία ομάδα της σειράς. Η καλαθόσφαιρα στην Κύπρο δεν υστερούσε ποτέ σε ταλέντο και ακόμα και τώρα βλέπουμε δικά μας παιδιά να πηγαίνουν στο εξωτερικό να αγωνιστούν.

Ίσως σαν κυπριακή καλαθόσφαιρα να πρέπει να επιτρέψουμε στους παλιούς καλούς καιρούς με δύο Αμερικανούς και δέκα Κύπριους, δίνοντας την ευκαιρία έτσι σε δικά μας παιδιά να παίξουν και κρατώντας τα λεφτά εντός Κύπρου, η ομοσπονδία να στρατολογήσει στελέχη με την κατάλληλη τεχνογνωσία για τον χώρο (το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσληψη του κόουτς Γιανναρά), αναδιάρθρωση κατηγοριών με κίνητρα σε ομάδες της επαρχίας να ανεβούν στην πρώτη κατηγορία και φυσικά αναδιοργάνωση των ακαδημιών μας.  Εν κατακλείδι, ο Ανδρέας έφτασε έως εδώ που έφτασε, μακάρι να φτάσει και πιο ψηλά, χάρις στις δικές του προσπάθειες και των γονιών του. Δική του επιθυμία είναι να παίξει με τη φανέλα του έθνους του. Ας τον αφήσουμε τότε. Απλά πρέπει να θυμάται από πού ξεκίνησε, γιατί και στην ΑΕΛ και στο ΑΠΟΕΛ, με κόουτς Λαμπρία, τον βοήθησαν πολύ. Σίγουρα θα ήθελα να τον δω με την φανέλα της Εθνικής Κύπρου, γιατί χρειαζόμαστε όλους τους καλούς παίχτες για να ανεβεί η Εθνικής μας.

ΥΓ. Σκεφτείτε μια Εθνική με Χριστοδούλου, Βεζένκοφ, Γιανναρά, Ραζή, Κινγκ και τα άλλα παιδιά πού μπορούσε να πάει.

Με εκτίμηση, Τρισόκκας Παναγιώτης, αρχηγός εθνικής ομάδας καλαθόσφαιρας».



Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved