Μακ Κόλουμ: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Μακ Κόλουμ: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Ο Πανιώνιος «κλείδωσε» και μαθηματικά την 3η θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League ΟΠΑΠ και στρέφει, τώρα, το βλέμμα του στα πλέι οφ.

Ο Έρικ Μακ Κόλουμ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των Νεοσμυρνιωτών, παραδέχθηκε πως η επιτυχία πιστώνεται σε όλα τα μέλη της ομάδας, ενώ για τους στόχους τους από εδώ κι έπειτα πρόσθεσε πως θέλουν να τερματίσουν το δυνατόν υψηλότερα στην τελική κατάταξη. Μίλησε, επίσης, για τη συμμετοχή τους στο φετινό Eurocup και τη δική του παρουσία με τα κυανέρυθρα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εξασφάλιση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Η επιτυχία της κατάκτησης της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου πιστώνεται σε όλη την ομάδα και τους προπονητές. Ήταν από τους βασικούς στόχους μας για τη φετινή σεζόν, όπως και η πρόκριση στη δεύτερη φάση του Eurocup. Η εμπειρία της συμμετοχής στην Ευρώπη μας βοήθησε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί πήραμε μέρος σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, αντιμετωπίσαμε πολύ καλές ομάδες, γνωρίσαμε διαφορετικά στιλ μπάσκετ και χώρες».

Για το… μυστικό της επιτυχίας: «Όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά και όλα τα μέλη της «θυσίασαν» το «εγώ» τους για την επιτυχία του συνόλου. Προσπαθήσαμε να νικήσουμε όσους περισσότερους αγώνες ήταν δυνατόν. Χάσαμε και κάποια ματς, τα «μαθήματα» που πήραμε από τις ήττες όμως θεωρώ ότι θα μας φανούν χρήσιμα στη συνέχεια».

Για το στόχο του Πανιωνίου, εν όψει πλέι οφ: «Να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Όλοι στον Πανιώνιο θέλουμε να νικάμε κάθε αγώνα και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλο, που θα αντιμετωπίσουμε στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Εάν θα είναι ο Άρης, η Δράμα ή ο Απόλλωνας. Σημασία έχει να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε. Εάν το κάνουμε θα είμαστε καλά. Έχουμε πετύχει τους δύο βασικούς στόχους μας τη φετινή σεζόν, την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο και την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Eurocup, και απομένει ο τρίτος για να τελειώσει καλά η αγωνιστική περίοδος».

Για το τι τους περιμένει, από εδώ και πέρα: «Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τα δύο ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, για να μπούμε καλό ρυθμό στα πλέι οφ. Θα πρέπει, επίσης, να συγκεντρωθούμε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ και να μην κοιτάξουμε πιο μακριά. Θα είναι δύσκολος ο πρώτος γύρος».

Για το πώς κύλησε η σεζόν, σε προσωπικό επίπεδο: «Μοναδικός στόχος είναι οι νίκες της ομάδας. Όταν νικάμε όλοι είναι χαρούμενοι και όλοι παίκτες, προπονητές είμαστε καλοί στη δουλειά μας. Για πρώτη φορά βρέθηκα σε μια ομάδα με υψηλές προσδοκίες. Σε μια ομάδα που θέλει να νικάει κάθε βράδυ και όταν χάνει είναι μεγάλη υπόθεση, σαν καταστροφή. Μου αρέσει αυτό, όμως. Θέλω κι εγώ να πετυχαίνω νίκες κάθε βράδυ και το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν υψηλές προσδοκίες με ώθησε να προσπαθώ μαζί με τους συμπαίκτες του για το καλύτερο σε κάθε ματς».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved