Κακιούζης: «Το μέταλλο του πρωταθλητή ο Ολυμπιακός»

Κακιούζης: «Το μέταλλο του πρωταθλητή ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός έχει τη στόφα του πρωταθλητή, με τους παίκτες του να ξέρουν πώς να κερδίζουν, σύμφωνα με το Μιχάλη Κακιούζη.

Ο 37χρονος φόργουορντ της Κηφισιάς, που βοήθησε φέτος στην προετοιμασία των Πειραιωτών παίρνοντας μέρος στις προπονήσεις του, εξήγησε στο Sentra FM 103.3 πως διαθέτουν καλή ομάδα με παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να γυρίσουν ένα ματς, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και το Γιάννη Φιλίππου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα, για λογαριασμό της νεοφώτιστης Κηφισιάς: «Η επιστροφή μου είναι όπως την περίμενα. Δυστυχώς, δεν άλλαξε κάτι. Δεν το βάζω κάτω».

Για το κατά πόσο είναι φυσιολογικό και πώς γίνεται να κάνει συνήθεια ο Ολυμπιακός τις ανατροπές: «Είναι το μέταλλο του πρωταθλητή. Το πιο βασικό είναι ότι είναι καλή ομάδα. Η χρονική περίοδος δεν ενδείκνυται για να παίζει σούπερ, είναι για να κερδίζει, να φτιάχνει ψυχολογία κι όταν έρθει η ώρα να είναι έτοιμος. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, τα συνδυάζει όλα. Όταν έφυγε ο Χάινς όλοι περίμεναν ότι δεν θα βρεθεί αντικαταστάτης. Με όλες τις προσθήκες δεν φάνηκε καθόλου. Έχει ποιοτικούς παίκτες, καλούς, που μπορούν ανά πάσα να γυρίσουν ένα ματς. Βέβαια, θα μπορούσε να έχει χάσει πολλά από αυτά τα ματς. Γενικώς, σαν λαός δεν τα παρατάμε. Δείχνει ότι έχει η ομάδα σωστές βάσεις κι έχει βρει το τρικ να κερδίζει ματς θεωρητικά χαμένα».

Για το εάν οι παίκτες του βρίσκουν κίνητρο κατά τη διάρκεια των αγώνων: «Κίνητρο υπάρχει ούτως ή άλλως. Είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης δις. Όλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Παίζουν πάντα σε υψηλό επίπεδο τα παιδιά».

Για τα 11/11 σουτ στην τέταρτη περίοδο με τη Σιένα, χθες (12/12): «Τυχαίνει με το σουτ. Το θέμα είναι κι εκεί πρέπει να σταθούμε ότι δεν το δείχνει μόνο στο ΣΕΦ. Το κάνει κι εκτός έδρας. Έχει στόφα, ξέρει να κερδίζει... Δεν το έκανε μόνο φέτος, το έκανε και πέρυσι στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχανε με τόσους πόντους και το πήρε και χαλαρά στο τέλος. Είναι μέταλλο. Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε καταρρεύσει. Το πώς αντιμετωπίζουν τον αγώνα φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, από την πρωταθλήτρια ομάδα, την καλή ομάδα, τη μέτρια. Ο Ολυμπιακός το κάνει σταθερά από πρόπερσι, στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Πόλη. Δεν έχει να κάνει με τον προπονητή. Είναι στο DNA της ομάδας. Δεν τα παρατάει ποτέ. Ακόμα δεν παίζει όπως θα μπορούσε να παίξει. Είναι πολύ νωρίς. Έχει άλλα 40-50 ματς».

Για το εάν αισθάνεται φόβο ο αντίπαλος: «Ο φόβος δεν υπάρχει στον αθλητισμό. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό είναι πιθανό να χάσεις, όταν παίζεις στο ΣΕΦ είναι ακόμα πιο πιθανό. Αν σου κάνουν φάουλ και χάσεις τη βολή είναι λόγω άγχους, αγωνίας. Είναι παιχνίδι του μυαλού. Υπάρχει και το παρελθόν, που ξέρεις ότι έχει ξαναγίνει κι έρχεται αυτόματα στο μυαλό σου… Σκεφτείτε, βέβαια, το ψυχολογικό ντεζαβαντάζ που θα είχε ο Ολυμπιακός αν τα είχε χάσει όλα αυτά τα ματς. Είναι αριθμοί. Για εμένα λένε τις περισσότερες φορές την αλήθεια, αλλά είναι αρχή ακόμα. Ο Ολυμπιακός παίζει σε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων κι έχει να παίξει οκτώ δυνατά ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας, που παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, δεν το έχουν αυτό».

Για τον Παναθηναϊκό: «Φαντάζεστε να έβαζε τα καλάθια με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν; Θα λέγαμε τα ίδια με τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει βάλει πολλούς παίκτες στο ρόστερ του. Προσπαθούν να βρουν ισορροπία. Έχει την ευκαιρία, λόγω της δυναμικότητας του πρωταθλήματος, να ρολάρει και να δημιουργήσει κι όταν θα έρθει ο καιρός να είναι έτοιμος. Το ίδιο έγινε και πέρυσι και τελικά έχασε το Fina Four για ένα σουτ. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάνεις 45-0 σερί και χάνεις ένα ματς κι έρχεται η καταστροφή. Και οι δύο ομάδες μόνο καλύτερες μπορούν να γίνουν».

Για την ελληνική ΑΕΚ της εποχής Φιλίππου: «Η κουβέντα για την ΑΕΚ θέλει πολλές ημέρες, όχι ώρα. Εκείνη η ομάδα για εμένα θα μπορούσε να έπαιρνε πρωτάθλημα για καιρό και να έπαιρνε κι Ευρωλίγκα. Δεν το λέω επειδή είμαι ΑΕΚ, το λέω έχοντας πλήρη επίγνωση. Δυστυχώς, επειδή υπήρχαν συμφέροντα άλλα, διαλύθηκε μια ομάδα ελληνική, έτοιμη… Μας διώξανε, δεν φύγαμε».

Για το Γιάννη Φιλίππου: «Έγινε έγκλημα. Τον έδιωξαν, δεν έφυγε. Ήταν πολύ ζεστός και για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ».



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved