Τρίκαλα BC: Βράζει όλη η πόλη με τη σφαγιαστική διαιτησία
SHARE

Τρίκαλα BC: Βράζει όλη η πόλη με τη σφαγιαστική διαιτησία

Διάχυτος ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ο εκνευρισμός των ανθρώπων των Τρικάλων BC στο παρθενικό παιχνίδι τους στην Basket League ΟΠΑΠ απέναντι στην Κηφισιά, καθώς αισθάνθηκαν με το... καλημέρα την αρνητική πλευρά της διαιτησίας.

Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη φιλοξένησαν τους έτερους νεοφώτιστους, στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, και γνώρισαν την ήττα παρουσία 2.000 και πλέον κόσμου τους που δημιούργησε συγκλονιστική ατμόσφαιρα στου Κατσιμήδου. Κόσμο που φάνηκε να μην υπολογίζει η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης καθώς με σωρεία λαθών εις βάρος των Τρικάλων είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό των παικτών της ομάδας της Θεσσαλίας.

Ετσι, τα διαιτητικά λάθη οδήγησαν στην ήττα, καθώς ούτε οι παίκτες κατάφεραν να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους, καθώς η διαιτησία σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με τους Αναστόπουλο, Σώμο και Μητσόπουλο να δείχνουν μια ιδιαίτερη... ευαισθησία ως προς την αντιμετώπιση της Κηφισιάς. Και ήταν απόλυτα φυσιολογικό το αποτέλεσμα του εκνευρισμού των γηπεδούχων σε βαθμό τέτοιο που από τα λάθη τους σε κομβικά σημεία του αγώνα να κριθεί και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα παράπονα στην πλευρά των Τρικάλων είναι ιδιαίτερα έντονα, η πόλη «βράζει» με την διαιτητική τριάδα και δεν αποκλείεται να πάρουν και τη μορφή της επίσημης διαμαρτυρίας προς την επιτροπή διαιτησίας του ΕΣΑΚΕ.

Οι διοικούντες την ομάδα θεωρούν ότι το διαιτητικό τρίο επέτρεψε σε πολλές περιπτώσεις τα σκληρά μαρκαρίσματα, γεγονός που επί της ουσίας έδωσε πλεονέκτημα τους φιλοξενούμενους. Σε συνδυασμό με την έλλειψη ψυχραιμίας οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη όχι απλώς δεν πήραν «εύκολους» πόντους από τη γραμμή των βολών, όπως δικαιούνταν, αλλά εκνευρίστηκαν ακόμα περισσότερο, κάτι που οδήγησε σε λανθασμένες επιθετικές επιλογές, αστοχία κι εν τέλει την ήττα.

Με την ανοχή της διαιτησίας οι Τρικαλινοί έχασαν την πρώτη μάχη τους στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, έδειξαν όμως πως έχουν τις δυνατότητες να αντεπεξέλθουν, πετυχαίνοντας το μεγάλο στόχο της παραμονής τους στην κατηγορία.

Ιδιαίτερη σημαντική ήταν και η παρουσία του κόσμου τους, ο οποίος γέμισε το κλειστό και στήριξε σε αθλητικό πλαίσιο και χωρίς ακρότητες την ομάδα, ακόμα κι όταν ο εκνευρισμός από σφυρίγματα που δεν ήρθαν και εκείνα που πήγαιναν... υπέρ των αντιπάλων, είχε χτυπήσει κόκκινο.

Είναι όμως γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει με το... καλημέρα να απασχολήσει τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, καθώς σε τέτοια παιχνίδια θα κριθούν πολλά για την υπόθεση της παραμονής και η διαιτησία, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να μην εκτίθεται...

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή από τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρά φαινόμενα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή από τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρά φαινόμενα
NBA: Ιστορία έγραψαν οι Λέικερς, στοπ στο σερί των Σέλτικς (video)
NBA: Ιστορία έγραψαν οι Λέικερς, στοπ στο σερί των Σέλτικς (video)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κρατάει το αήττητο στη Θεσσαλονίκη!
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κρατάει το αήττητο στη Θεσσαλονίκη!
Γ’ Εθνική: Δυνατά παιχνίδια πριν τη διακοπή
Γ’ Εθνική: Δυνατά παιχνίδια πριν τη διακοπή


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies