Σλούκας: «Να χτίσουμε δυναστεία»

Σλούκας: «Να χτίσουμε δυναστεία»

Η δημιουργία δυναστείας, που θα στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες, είναι ο στόχος του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον Κώστα Σλούκα.

Ο 23χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στο OTE Sport3, δεν αναφέρθηκε μόνο στη φετινή αγωνιστική περίοδο, στην οποία οι Πειραιώτες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά και στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, στο ΝΒΑ κι αν αποτελεί στόχο του, στους συμπαίκτες του με κάποιους εκ των οποίων μεγάλωσε έχοντάς τους πρότυπο, στον κολλητό του Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά και στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και το Γιώργο Μπαρτζώκα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη φετινή σεζόν: «Φέτος η χρονιά είναι μεγάλη, αυξημένα ματς με περισσότερες απαιτήσεις. Μεγάλη καταπόνηση, αλλά είναι δουλειά μας».

Για τρίποντο από το κέντρο που πέτυχε πέρυσι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ: «Πρόκειται για ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά είχαμε χάσει. Δεν το σκέφτομαι πλέον. Το σκέφτομαι σαν παραμύθι, το βλέπω στο βίντεο, αλλά ανήκει στο παρελθόν».

Για τα τελευταία σουτ που παίρνει: «Έχω αυτοπεποίθηση, αφού με εμπιστεύονται και οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου κι έτσι παίρνω τα τελευταία σουτ. Είναι και θέμα τύχης, πάντως».

Για το γεγονός ότι έχει ήδη πολλούς τίτλους, αν και είναι ακόμα σε μικρή ηλικία: «Είμαι τυχερός γιατί έχω ζήσει πολλά σε μικρή ηλικία. Ζητάω περισσότερα, αλλά έχω πάρει μία Ευρωλίγκα την ώρα που άλλοι καταξιωμένοι αθλητές δεν το έχουν καταφέρει».

Για τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας, στην Κωνσταντινούπολη: «Δείξαμε ψυχή, αλλά ήμασταν και τυχεροί. Έχασε τις βολές ο Σισκάουσκας και βρέθηκε ο Πρίντεζης στην κατάλληλη θέση. Δικαιωθήκαμε, αλλά ήταν και θέλημα Θεού».

Για το εάν περιμένουν φέτος οι αντίπαλες ομάδες τον Ολυμπιακό: «Πέρυσι είχαμε πάει στο Final 4 με δύο εκτός έδρας νίκες. Φέτος έχουν ανέβει οι προσδοκίες, είναι πιο δύσκολο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και στις δυνάμεις μας. Έχουμε βελτιωθεί όλοι, έχοντας ως παρακαταθήκη την περσινή σεζόν».

Για τη σύγκριση Μπαρτζώκα - Ίβκοβιτς: «Δύο μεγάλοι προπονητές. Ο ένας καταξιωμένος, ο άλλος ανερχόμενος και πολύ ταλαντούχος. Διαφορές δεν υπάρχουν στον τρόπο σκέψης, απλώς μεταφέρουν σε εμάς αλλιώς τα πράγματα. Ο Ίβκοβιτς μας φώναζε, ο Μπαρτζώκας τα περνάει με διαφορετικό τρόπο».

Για τον εαυτό του: «Η αθλητική ζωή δεν είναι εύκολη. Κάθε προπόνηση ξεχωριστά και τίποτα περισσότερο. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να δουλεύω».

Για το ΝΒΑ: «Παρακολουθώ λίγο. Ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες όπως ο Γκρίφιν. Το ΝΒΑ είναι πολύ μακρινό και απίθανο να συμβεί. Έχω πιο κοντινούς στόχους».

Για τον Ολυμπιακό φέτος στην Ευρωλίγκα: «Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά βελτιωνόμαστε και είμαστε σε καλό δρόμο. Τα πράγματα είναι ρευστά στον όμιλο με εξαίρεση τις δύο τούρκικες. Η Μπαρτσελόνα έχει ξεφύγει και οι υπόλοιπες ομάδες παλεύουν για τις τρεις θέσεις. Πολλά ταξίδια, δύσκολη χρονιά, περισσότερα ματς».

Για τον αγαπημένο παίκτη του: «Ο Κόμπι Μπράιαντ. Βλέπω μπάσκετ από το 1996. Πρόλαβα λίγο τον Γκάλη και το Γιαννάκη και μεγάλωσα με αυτούς που παίζω τώρα, Σπανούλη, Διαμαντίδη, Παπαλουκά. Αν όλα πάνε καλά η δική μου γενιά θα συνεχίσει το έργο τους».

Για το Βαγγέλη Μάντζαρη: «Δεν το είχα πιστέψει, πίστευα για μηνίσκο. Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε το είπε μου έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια. Είναι αδελφικός φίλος μου, συγκάτοικος. Δεν με νοιάζει που παίζουμε στην ίδια θέση. Έξω από το γήπεδο είναι αδερφικός φίλος μου και στενοχωρήθηκα».

Για τον Ντορόν Πέρκινς: «Είναι ταλαντούχος και αθλητικός ο Πέρκινς».

Για το Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας. Καθημερινά κερδίζω από αυτόν και με συμβουλεύει συνέχεια σε πολύ χρήσιμα πράγματα. Είναι ο ηγέτης μας, η αρχή και το τέλος. Τέσσερα πέντε άτομα πέφτουν πάνω του και προσπαθούμε να του κάνουμε τη ζωή ευκολότερη».

Για τις ήττες στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό: «Επηρεάζουν οι ήττες, αλλά μας συσπείρωσαν και βελτιωθήκαμε».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Στόχος είναι να χτίσουμε δυναστεία, έναν ελληνικό κορμό που θα στηρίξει τον Ολυμπιακό για χρόνια».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved