Τρία χρόνια χωρίς τον Θανάση Γιαννακόπουλο (videos+photos)

Τρία χρόνια χωρίς τον Θανάση Γιαννακόπουλο (videos+photos)

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ήταν 19 Μαρτίου 2019 όταν η οικογένεια Γιαννακόπουλου, η ελληνική κοινωνία, ο επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος και φυσικά η οικογένεια του Παναθηναϊκού, βίωσαν μια ακόμα μεγάλη απώλεια. Αυτή του Θανάση Γιαννακόπουλου. Του ανθρώπου που ήταν πάντα στο πλευρό του πατριάρχη της οικογένειας, Παύλου, βοηθώντας από τη δική του πλευρά τα μέγιστα για να δημιουργηθεί τόσο μια «αυτοκρατορία» στον κόσμο του επιχειρείν, αλλά και μια παντοκρατορία στο χώρο του αθλητισμού, αυτή του Παναθηναϊκού.


Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931, δυο χρόνια μετά τον αδερφό του Παύλο, και δραστηριοποιήθηκε μαζί του στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ήταν πάντα στο πλευρό του πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου και σε ό,τι είχε να κάνει με τον αγαπημένο τους Παναθηναϊκό. Η ενασχόλησή τους, άλλωστε, με τον αθλητισμό άρχισε από πολύ νωρίς, από τα παιδικά τους χρόνια. Το ποδόσφαιρο το χρησιμοποίησε ο πατέρας των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, Δημήτρης, για να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους δυο έτσι ώστε να αριστεύσουν στο σχολείο. «Του λέγαμε πως θα κάνουμε ό,τι θέλει αρκεί να μας πάει στο γήπεδο την Κυριακή», είχε πει παλαιότερα ο Παύλος Γιαννακόπουλος, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να προσθέτει «επειδή ήμουν αριστούχος μαθητής, το μόνο που ζητούσα από τον πατέρα μας ήταν να πάω γήπεδο. Μου έδινε λοιπόν, ένα ταλιράκι, πήγαινα στους όρθιους με 2.5 δραχμές, έπαιρνα μια γκαζόζα και δέκα καραμέλες»!


Από το 1972, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δραστηριοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό αφού ήταν πάντα στο πλευρό του Παύλου που έγινε μέλος του «Παναθηναϊκού Συναγερμού» ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Από το 1992 «έτρεξαν» μαζί την ομάδα μπάσκετ, με τον Παύλο να έχει πάντα στο πλευρό του τον Θανάση Γιαννακόπουλο στη θεμελίωση, την εξάπλωση και τη γιγάντωση της παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού, όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε διατελέσει και σύμβουλος στην ΕΠΟ, ενώ από το 1999 ήταν πρόεδρος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και έμεινε στη θέση αυτή για μια δεκαετία μέχρι την αποχώρησή του το 2009. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος επανήλθε στους τίτλους και η αποχώρηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου ουσιαστικά σήμανε και την αρχή των προβλημάτων.

Μετά το ισχυρότατο πλήγμα της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου τον Ιούνιο του 2018, και ενώ είχε προηγηθεί ήδη ένα ακόμα βαρύ «χτύπημα» με τον θάνατο του αδερφού τους, Κώστα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε συγκινήσει με τα λόγια του τον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Θέλω να θυμούνται όλοι οι φίλαθλοι τον Παύλο γι’ αυτά που έκανε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους», είχε αναφέρει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ ενώ σχολίαζε ακόμα πως «Είναι τόσες πολλές οι αναμνήσεις. Όπως κι εγώ είμαι φανατικός Παναθηναϊκός, ο Παύλος ήταν περισσότερο. Εκείνο που θέλω να πω πραγματικά, είναι πως ο Παύλος ήταν μεγάλος Παναθηναϊκός και δύσκολα θα βρεθεί ένας με αυτή τη μεγάλη αγάπη για την ομάδα».


Όλα αυτά τα χρόνια, η ενασχόληση του Θανάση Γιαννακόπουλου με τον αθλητισμό και τον Παναθηναϊκό έχει αφήσει και μερικές ιστορίες και ατάκες που έμειναν αξέχαστες. Το πάθος που είχε για τον Σύλλογο τον έφερε μερικές φορές σε ακραίες αντιδράσεις τις οποίες όπως ο ίδιος είχε πει τον έκαναν να… ντρέπεται. Μπροστά στο καλό, όμως, του Παναθηναϊκού κάθε άλλη -δεύτερη- σκέψη πήγαινε περίπατο…

«Σας μιλάει ο Θανάσης. Ο δικός σας Θανάσης. Είμαι ένας από εσάς», συνήθιζε να λέει στον κόσμο του Παναθηναϊκού όταν απευθυνόταν σε αυτόν στα γήπεδα, σε εκδηλώσεις ή ακόμα και στον δρόμο όταν τον συναντούσαν απλοί φίλοι της ομάδας. Το γεγονός ότι αντιδρούσε πάντα με την καρδιά και το συναίσθημα του είχε δώσει, άλλωστε, και το προσωνύμιο «Τυφώνας» που τον συνόδευσε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως ο ίδιος έλεγε «ο παρορμητικός χαρακτήρας είναι στο dna της οικογένειας», ενώ δεν δίσταζε να κάνει σαφές σε όλους πως δεν θα ανεχτεί να πειράξει κανείς τον Παναθηναϊκό, χρησιμοποιώντας σκληρές φράσεις για να γίνει κατανοητό αυτό από τους πάντες.


Στο ύστατο χαίρε προς τον Θανάση Γιαννακόπουλο, πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη του επιθυμία. Να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία με τη σημαία του Παναθηναϊκού. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η «πράσινη» οικογένεια, βέβαια, δεν θα μπορούσαν παρά να τιμήσουν όπως έπρεπε και τον «τυφώνα». Στο 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο ΟΑΚΑ, δίπλα στο λάβαρο του πατριάρχη της οικογένειας και του ελληνικού αθλητισμού, Παύλου Γιαννακόπουλου, προστέθηκε κι αυτό του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Το λάβαρο του Θανάση Γιαννακόπουλου στην οροφή του ΟΑΚΑ | COSMOTE SPORT



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved