Ολυμπιακός: Διαιτητικά… θαύματα! (photos & video)

Ολυμπιακός: Διαιτητικά… θαύματα! (photos & video)

Θυμηθείτε ορισμένες από τις… αξέχαστες διατητικές στιγμές υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 90’, μέχρι φυσικά και σήμερα, μια είναι η ομάδα που ευνοείται συνεχώς από τη διαιτησία και παρασκηνιακά, σε όλα τα σπορ, χωρίς την παραμικρή… ντροπή και δισταγμό!

Κάθε υγιής Έλληνας φίλαθλος, έχει πιάσει τον εαυτό του, έστω και μια φορά να… αναθεματίζει τον Ολυμπιακό, την εύνοια από κάθε μέσο, σε κάθε στιγμή, ακόμα και με τον πιο αναίσχυντο τρόπο.

Από απλές… βουτιές μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μέχρι απίθανα γκολ που δεν έχουν μετρήσει και… βήματα που έχουν κρίνει πρωταθλήματα!

Με αφορμή την χτεσινή… ανακάλυψη του διαιτητή Γεροθόδωρου και του επόπτη γραμμής, στο μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, που ουσιαστικά στέρησαν τη νίκη από την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, όταν είδαν(;) το σερβίς του Ράπτη εκτός γηπέδου, μαζέψαμε ίσως τις 10 πιο κραυγαλέες στιγμές (αλήθεια δεν ξέραμε τι να αφήσουμε εκτός) και σας τις παρουσιάζουμε από την παλαιότερη, στην πιο πρόσφατη:

10. Το… Παπουτσέλιο πέναλτι (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, 8 Δεκεμβρίου 1996)

152436 1


Η αρχή του κακού. Στην πρώτη θητεία του Σωκράτη Κόκκαλη στην ομάδα του Πειραιά, σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στην Ελλάδα και έφτασε μέχρι τους «4» του Champions League, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους «πράσινους» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί ο Ίβιτς ανατρέπεται καθαρά εκτός περιοχής από τον Καλιντζάκη, με τον διαιτητή Παπουτσέλη να δείχνει το σημείο του πέναλτι σε μια απίθανη απόφαση που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό κάθε Έλληνα φιλάθλου.

 

9. Το… μακροβούτι του Αλεξανδρή (Καβάλα-Ολυμπιακός 1-2, 19 Ιανουαρίου 1997)

121855


Η σεζόν 1996-1997 συνεχίζεται μαγικά για τον Ολυμπιακό και την ελληνική διαιτησία. Μόλις λίγες μέρες μετά το πέναλτι του Παπουτσέλη, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Καβάλα. Το σκορ ήταν στο 1-1 και όλα έδειχναν πως θα χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός. Εκεί ανέλαβε δράση ο Αλέκος Αλεξανδρής, που με μια απίθανη βουτιά κερδίζει το πέναλτι με το οποίο η ομάδα του Πειραιά παίρνει τους 3 βαθμούς.

 

8. «Πέστε κάτω…» (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, 0-2 στα χαρτιά, 10 Ιανουαρίου 2001)

18403b4154c1f977f4be3064fe17b2f6 436185


Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Νίκος Γκούμας», στη Νέα Φιλαδέλφεια και προηγείται με τον Νικολαΐδη στο 46’. Ο διαιτητής Ποντίκης αποβάλλει τον Ζήκο στο 52’, ενώ… δέχεται κλωτσιά από τον Νινιάδη και παράλληλα την κόκκινη κάρτα βλέπει και ο Νικολαΐδης για διαμαρτυρία. Ο Νινιάδης μένει κανονικά στο παιχνίδι, ισοφαρίζει στο 67’ και ο τότε αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης δίνει εντολή στους παίκτες της Ένωσης, να κάνουν τους τραυματίες. Το παιχνίδι διακόπτεται, καθώς η ΑΕΚ μένει με 6 παίκτες και κατοχυρώνεται στον Ολυμπιακό με 0-2!

 

7. Το… σόου Ευθυμιάδη (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1, 24 Μαρτίου 2002)

vlaovic


Σε μια χρονιά και οι τέσσερις «μεγάλοι» διεκδικούσαν επί ίσης όρης τον τίτλο, στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό με διαιτητή τον Μάκη Ευθυμιάδη. Ο διαιτητής από τη Δράμα, σφυρίζει προκλητικά υπέρ των Πειραιωτών, δεν αφήνει τους «πράσινους» να αλλάξουν δυο πάσες, αφήνει το αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών του Τάκη Λεμονή και όταν τελικά ο Ολισαντέμπε βάζει μπροστά τον Παναθηναϊκό, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κωνσταντίνου, πάνω στον Βενετίδη, με τον Τζόρτζεβιτς να ισοφαρίζει! Μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκε επίθεση και αποχώρησε με αίματα στο κεφάλι. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Άγγελος Φιλιππίδης επικαλείται μάλιστα και μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο διαιτητής Ευθυμιάδης φώναζε "σας κατέστρεψα και θα σας καταστρέψω" προτού ξεφύγει η κατάσταση!

 

 

6. «Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη» (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1, 19 Φεβρουαρίου 2011)

katsouranis 710x401

 

kalopoulos ked 260211


Είπαμε, να μείνουμε στις κραυγαλέες φάσεις και έτσι πάμε στο ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο της σεζόν 2010-2011. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Φάληρο για να υπερασπιστεί τον τίτλο της περασμένης χρονιάς και ο Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πλέον στην ηγεσία θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Ο Μιραλάς ανοίγει το σκορ με τον Λέτο να ισοφαρίζει στο 58’. Οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και σκοράρουν τελικά με τον Κατσουράνη στο 82’, όταν ο Καλόπουλος και ο επόπτης ανακαλύπτουν off-side με τον Έλληνα μέσο να καλύπτεται από 5 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός κερδίζει με τέρμα του Τζιμπούρ από θέση… off-side φυσικά!

 

 

5. Κάτω από τα δοκάρια… ο Γιάννης Μανιάτης! (Τελικός Κυπέλλου, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1, 11 Μαΐου 2013)

hqdefault

 

4aba4ec941e4265b86881f5da392d81d


Στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Με το σκορ στο 1-1 και τους Αρκάδες να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, φτάνουμε στο 69’. Κόρνερ για τον Αστέρα, κεφαλιά του Σανκαρέ και ο Γιάννης Μανιάτης πραγματοποιεί μια εκπληκτική απόκρουση, κρατώντας το 1-1. Τι; Δεν είναι τερματοφύλακας;

 

4. Ρεσιτάλ Σπάθα (Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0, 1 Νοεμβρίου 2014)

spathas2

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά του «συστήματος». Ο Ηλίας Σπάθας (του συνδέσμου Πειραιά φυσικά), κλήθηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, στην Τρίπολη για την 9η αγωνιστική της Super League. Ο Έλληνας διαιτητής σε ένα ρεσιτάλ για… Όσκαρ, δεν άφησε την ομάδα της Τρίπολης να πάρει ανάσα, οι επόπτες του έκοβαν κάθε επίθεση με ανύπαρκτα off-side, καταλόγιζε φάουλ σε κάθε επαφή, ενώ δεν δίστασε να αποβάλλει τον Πάμπλο Μάσα που τόλμησε να… παραπατήσει! Τελικά όμως η ομάδα του Πειραιά δεν έφτασε στη νίκη, δυστυχώς για τον Σπάθα…

 

3. Περίπατος Σπανούλη στο ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 66-68, 23 Μαΐου 2016)

osfp708 39


Πάμε και στο μπάσκετ… Εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» όσο… σκληρή άμυνα κι ας παίζουν, δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο που επιθυμούν. Βέβαια έχουν γράψει μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία τους. Στον 2ο τελικό του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να έχει «σπάσει» το πλεονέκτημα της έδρας, υποδέχεται τον «αιώνιο» στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι και όλα δείχνουν πως θα κριθεί στην τελευταία επίθεση. 8’’ πριν το τέλος, ο Σπανούλης έχει τη μπάλα και μαρκάρεται από τον Καλάθη. Τότε ο αρχηγός του Ολυμπιακού κάνει έναν… περίπατο στο παρκέ, με τους διαιτητές να αφήνουν το παιχνίδι αντί να καταλογίσουν την παράβαση. Το τρίποντο που πετυχαίνει στη συνέχεια, άλλαξε τη ροή των τελικών, καθώς αντί για 2-0, γίνεται το 1-1!

 

2. Ένα σπέσιαλ ποτ πουρί!

giannakopoulos


Επειδή ίσως αδικούσαμε κάποια ανακάλυψη, σας παραθέτουμε μερικά από τα καλύτερα έργα τέχνης, που δεν έχουν εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε. Απολαύστε υπεύθυνα!

 

 

 

 

1 . Ο άσος που έγινε… άουτ!

1

 

44643457 285459725639373 7973348077668925440 n


Και φτάνουμε στην αφορμή του αφιερώματος. Για την 1η αγωνιστική της Volley League, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο κλειστό της Κυψέλης. Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι, που έχει οδηγηθεί στο τάι-μπρέικ οι «πράσινοι» προηγούνται με 12-11, με τον Αλέξανδρο Ράπτη να βρίσκεται στο σερβίς. Ο 18χρονος παίρνει άσο, όμως Γεροθόδωρος και επόπτης βλέπουν τη μπάλα να πηγαίνει άουτ και αντί για 13-11 (στους 15 πόντους τελειώνει το τάι-μπρέικ), γίνεται το 12-12 και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 

Πηγή: Leoforos.gr



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved