Δημόπουλος: «Ο Γκμοχ, ο Ρόκι και το soundtrack»

Δημόπουλος: «Ο Γκμοχ, ο Ρόκι και το soundtrack»

Μια πολύ ωραία ιστορία με πρωταγωνιστή τον Γιάτσεκ Γκμοχ και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μοιράστηκε με το Onsports ο Θανάσης Δημόπουλος, που μίλησε για την φετινή πορεία του «τριφυλλιού» και το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο 48χρονος σήμερα Θανάσης Δημόπουλος δέχθηκε με χαρά να μιλήσει στο Onsports και να εκφράσει τις απόψεις του για τον τωρινό Παναθηναϊκό, όπως επίσης να κάνει και τις προβλέψεις του για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το κλου των δηλώσεών του, ωστόσο, αφορά σε μια εμπειρία που έζησε ο ίδιος ως παίκτης, παραμονές ντέρμπι με την Ενωση τη σεζόν 1984-85.

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε έναν εξαιρετικό Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει ψυχολογία και προσφέρει καλό θέαμα. Αρκετοί λένε ότι παρακολουθούμε την καλύτερη μπάλα των τελευταίων ετών. Θα συμφωνήσω ότι από πλευράς κυκλοφορίας της μπάλας, τουλάχιστον, η ομάδα παρουσιάζει κάτι το ελκυστικό και ενθουσιάζει τον κόσμο. Μακάρι να έχει και συνέχεια».

Όταν ξεκινούσε η σεζόν, περιμένατε ότι θα βλέπατε έτσι τον Παναθηναϊκό, δεδομένων των αποχωρήσεων, αλλά και των εμφανίσεών του στην Ευρώπη;

«Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Δεν το περίμενα. Και για να είμαι δύο φορές ειλικρινής, δεν πίστευα τόσο στον Φερέιρα. Η ομάδα έχασε σημαντικούς παίκτες, δεν είχε χρήματα για να ενισχυθεί και της έλειπε η σταθερή διοίκηση. Πώς να δουλέψει ο προπονητής και να φτιάξει κάτι καλύτερο από πέρσι που οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες; Ευτυχώς, όμως, ο Φερέιρα γενικότερα και ο Παναθηναϊκός ειδικότερα, με διαψεύδουν. Εχει γίνει πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα δεν είχε άγχος και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει απελευθερωμένα. Θα τολμήσω να πω, αν και θα ακουστεί ίσως άσχημα, ότι ο Σισέ έκανε κακό. Το κακό το βάζετε μέσα σε εισαγωγικά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πέρσι όλη η ομάδα έψαχνε τον Σισέ και αγωνιζόταν μόνο γι αυτόν. Τώρα, αντίθετα, ισχύει το «όλοι για έναν και ένας για όλους». Το καλό είναι ότι από τη μέση και μπροστά, οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται είναι πολύ γρήγοροι και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες» 

Προγνωστικά για το ντέρμπι της Κυριακής;

«Κατ’ αρχάς, αποτελεί ντεσαβαντάζ για την ΑΕΚ ότι μέσα στην εβδομάδα είχε ευρωπαϊκό αγώνα. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, πιστεύω ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με την ψυχολογία και την ενέργεια που έχει και με τον κόσμο στο πλευρό του, είναι το μεγάλο φαβορί. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι όποτε μαζεύει κόσμο ο Παναθηναϊκός, πάντα κάτι γίνεται και δεν κερδίζει».

Πού πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

«Νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δική του ταχύτητα από τη μέση και μπροστά και την αργή άμυνα της ΑΕΚ, παίζοντας τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια. Αν επιπλέον, καταφέρει να περιορίσει τη δράση των Λεονάρντο και Λυμπερόπουλου, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής της αντιπάλου που να μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα»

Ποιο ντέρμπι με την ΑΕΚ σας έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό και γιατί;

«Αξέχαστο μου έχει μείνει ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 1984-85. Δεν είχαμε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να ανέβουμε ψυχολογικά. Ο Γκμοχ αποφάσισε να μας πάει το Σάββατο σινεμά και είδαμε το «Ρόκι 1», το οποίο ήταν ένα έργο με αρκετό… νεύρο και ένταση. Την Κυριακή, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ματς και ενώ ετοιμαζόμασταν να μπούμε στο γήπεδο, μάς έβαλε στα αποδυτήρια το soundtrack της ταινίας. Δεν το περίμενα, αλλά ανεβήκαμε πολύ και μπήκαμε πολύ παθιασμένα στο ματς. Στο ημίχρονο χάναμε 2-1 (σ.σ. 1-0 ο Αντωνίου, 1-2 με δύο γκολ του Σάντμπεργκ), αλλά στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ αποφασισμένοι. Αρχικά ισοφαρίσαμε (75’ Σαραβάκος) και λίγο πριν τη λήξη, κάναμε το 3-2 με τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη. Εγινε χαμός στο γήπεδο…».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved