Παναθηναϊκός: Μετά το «τριφύλλι» χάθηκε η λάμψη – Η πορεία των 13 που έφυγαν

Παναθηναϊκός: Μετά το «τριφύλλι» χάθηκε η λάμψη – Η πορεία των 13 που έφυγαν

Παναθηναϊκός: Με εξαίρεση τον Αλεξανδρόπουλο που πήγε σε μεγάλη ομάδα, όσοι αποχώρησαν το καλοκαίρι αναζητούν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το onsports.gr παρουσιάζει την πορεία τους.

Το καλοκαίρι αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό 13 ποδοσφαιριστές!

Περισσότεροι από μία ενδεκάδα. Από τους 13 ή 9 είχαν ρόλο στην ομάδα. Ή θα έπαιζαν βασικοί ή θα ήταν στις πρώτες αλλαγές. Δύο πουλήθηκαν και έντεκα έμειναν ουσιαστικά ελεύθεροι. Χρήματα έφερε στον Παναθηναϊκό ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και ο Φραν Βέλεθ.

Ο Έλληνας μέσος έφερε πάνω από 4 εκατ. ευρώ στο ταμείο συν μπόνους για το μέλλον, ενώ υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης. Ο Ισπανός στόπερ έφερε 800.000-850.000 ευρώ και πήγε στη Σαουδική Αραβία για τα χρήματα. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν μία άλλη περίπτωση. Ο Παναθηναϊκός  έκρινε ότι ήταν υψηλό το κόστος για την ομάδα του και για το συμβόλαιο του ίδιου. Έδωσε τα λεφτά η ΑΕΚ και τον πήρε.

Τους υπόλοιπους ο Παναθηναϊκός ήθελε να τους αποχωριστεί. Για παράδειγμα, τον Χουάνκαρ ήθελε να τον κρατήσει και τα κατάφερε. Οι υπόλοιποι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οδηγήθηκαν στην έξοδο. Οι Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Μαουρίσιο έμεναν ελεύθεροι και οι «πράσινοι» δεν έκαναν προσπάθεια να τους κρατήσουν.

Οι Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ είχαν συμβόλαιο έναν ακόμα χρόνο, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να τους αποχωριστεί.  Και το πέτυχε. Ο Ούφε Μπεκ είχε τελειώσει νωρίτερα ουσιαστικά, ενώ για τους δανεικούς Βιτάλ, Λούντκβιστ δεν έγινε προσπάθεια παραμονής. Ο Βραζιλιάνος ήταν αλλαγή και ο Σουηδός μέσος στο δεύτερο μισό της σεζόν και μετά τον τραυματισμό που είχε, εξαφανισμένος.

Ας δούμε που κατέληξαν και τι κάνουν στις νέες τους ομάδες. Εκεί όπου θα παρατηρήσετε ότι μετά τον Παναθηναϊκό, το μέλλον για τους περισσότερους δεν είναι λαμπερό.

 Φραν Βέλεθ: Ο 31χρονος Ισπανός στόπερ ήταν στους πρώτους που άνοιξαν τον χορό των αποχωρήσεων. Πήγε στην Αλ Φατέχ στη Σαουδική Αραβία του Γιώργου Δώνη και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς που επέλεξε περισσότερα χρήματα. Έχει τέσσερα ματς, όλα βασικός και 360 λεπτά με μία ασίστ. Αλλά η ομάδα του δεν τα πάει καλά, αφού μετράει τρεις ήττες και μία νίκη.

Μαουρίσιο: Ο 34χρονος Βραζιλιάνος δείχνει ότι οδεύει προς το τέλος της καριέρας του. Πριν ένα καλοκαίρι ήθελε να πάει στην αραβική χερσόνησο. Έμεινε στον Παναθηναϊκό, έληξε το συμβόλαιο και πριν λίγες μέρες έκλεισε στη ρωσική Ροντίνα στη δεύτερη κατηγορία. Δεν έχει παίξει φυσικά ακόμα.

Λούκας Βιγιαφάνιες: 31 ετών ο Αργεντινός μετακόμισε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ. Μετράει 7 ματς, τρία στο πρωτάθλημα (σε τέσσερις αγωνιστικές) και 4 στην Ευρώπη. Συνολικά έχει 311 λεπτά, αλλά μόνο ένα 90λεπτο. Βασικός ήταν μόνο στα 3 από τα 7 ματς.

Γιασίν Αγιούμπ: Ο 28χρονος Ολλανδομαροκινός έχει 7 συμμετοχές. Σε πέντε αγώνες ήταν βασικός και μετράει συνολικά 406 λεπτά χωρίς γκολ ή ασίστ. Βασικό στέλεχος, παίζει, αλλά στην ασήμαντη Εξέλσιορ.

Καρλίτος: Ο 32χρονο Ισπανός φορ γύρισε στην Πολωνία και τη Λέγκια Βαρσοβίας, με την οποία ουσιαστικά έφτιαξε το όνομά του. Έχει σε έξι ματς 425 λεπτά και τρία γκολ. Τα δύο, όμως, είναι στο κύπελλο. Στο πρωτάθλημα έχει ένα γκολ σε 5 αγώνες.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο 31χρονος Ιταλός επιθετικός πήγε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Άνκαραγκουτσου. Έχει πέντε ματς, αλλά κανένα γκολ σε 311 λεπτά. Στο τελευταίο παιχνίδι μπήκε στο 88’ και στο προτελευταίο (έχουν γίνει έξι αγωνιστικές) ήταν στον πάγκο.

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Στην ίδια ομάδα κατέληξε ο 25χρονος Μυτιληνιός εξτρέμ. Ο διεθνής παίκτης έχει 4 συμμετοχές και 194 λεπτά στην Άνκαραγκουτσου. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν βασικός και στα άλλα δύο που έπαιξε έγινε αλλαγή. Το περισσότερο που έχει παίξει είναι 68 λεπτά. Δεν έχει 90λεπτο. Σε ένα ακόμα ματς ήταν αποστολή και δεν έπαιξε και στο τελευταίο με τη Σίβασπορ των Γούτα, Χαρίση ήταν εκτός. Η Άνκαρα είναι έπειτα από 6 ματς στη 16η θέση.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Ο διεθνής μέσος πήρε μία σπουδαία μεταγραφή. Στα 21 του χρόνια δεν είναι απλό να μπει άμεσα και να παίξει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Έχει 3 ματς όλα αλλαγή, το ένα στο Champions League. Έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα όνειρο και παλεύει για την καθιέρωση.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Ο Κατερινιώτης αριστερός μπακ πήγε στον Παναιτωλικό. Εκεί βρήκε ρόλο και έχει 5 συμμετοχές. Σε όλα τα παιχνίδια ήταν βασικός. Στα τρία έπαιξε σε όλο το ματς και μετράει 399 λεπτά συνολικά.

Ούφε Μπεκ: Ό,τι και να αναφερθεί για τον 29χρονο Δανό εξτρέμ είναι λίγο. Ταλαιπωρείται σε όλη του την καριέρα από τραυματισμούς και παραμένει χωρίς ομάδα.

Ματέτους Βιτάλ: Ο 24χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, έδειξε ότι έχει ταλέντο, αλλά σε καμία περίπτωση ότι άξιζε 8 εκατ. ευρώ ή 4 εκατ. ευρώ για το 50%. Γύρισε στην Κορίνθιανς και έχει πέντε ματς στο πρωτάθλημα και 209 λεπτά. Παίζει κυρίως αλλαγή. Μετράει ακόμα 16 λεπτά σε δύο αγώνες στο κύπελλο, ενώ δεν έχει γκολ και ασίστ.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Πήγε σε άλλον μεγάλο ελληνικό σύλλογο που θέλησε να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσε η ομάδα του και ο ίδιος. Ο 27χρονος Σέρβος έχει 4 ματς στην ΑΕΚ, όλα βασικός και 256 λεπτά. Μετράει μία ασίστ. Δεν είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ, αλλά έως τώρα παίζει και βρίσκεται σε μία ομάδα με ανάλογους στόχους.

Ραμόν Λούντκβιστ: Στο δεύτερο μισό της περιόδου εξαφανίστηκε. Ο τραυματισμός που είχε τον άφησε πολύ πίσω κι έφυγε αθόρυβα. Ο 25χρονος Λούντκβιστ επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στη Γκρόνινγκεν. Σε 7 αγωνιστικές έχει 4 συμμετοχές. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν βασικός, αλλά στις επόμενες τέσσερις έπαιξε σε ένα ματς μόλις ένα λεπτό…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Αποθέωσε τον Τσέριν ο τεχνικός της Σλοβενίας

Παναθηναϊκός: Αποθέωσε τον Τσέριν ο τεχνικός της Σλοβενίας

Παναθηναϊκός: Η αποκάλυψη του Αϊτόρ – «Έξι παίκτες με κορονοϊό πριν τη Σλάβια Πράγας»

Παναθηναϊκός: Η αποκάλυψη του Αϊτόρ – «Έξι παίκτες με κορονοϊό πριν τη Σλάβια Πράγας»

Βέρμπιτς: «Καλή απόφαση για την καριέρα μου ο Παναθηναϊκός»

Βέρμπιτς: «Καλή απόφαση για την καριέρα μου ο Παναθηναϊκός»

Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved