Ροή στη διαρροή

Ροή στη διαρροή

O Σοφοκλής Πιλάβιος επισκέφθηκε πρόσφατα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε έχοντας δύο αιτήματα παραμάσχαλα: το πρώτο ήταν να υπάρξει μια κάποια προστασία στους ανθρώπους της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το δεύτερο ήταν να σταματήσουν οι συνεχείς διαρροές «μαφιόζικων» διαλόγων που υπάρχουν στη δικογραφία και εσχάτως παίζουν μπάλα σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία.

Συχνά τέτοιου τύπου αιτήματα «βαφτίζονται» -κομματάκι αυθαίρετα- τάσεις. «Πρέπει να σταματήσουν οι διαρροές, δεν κάνουν καλό στην έρευνα της δικαιοσύνης». «Σπιλώνονται συνειδήσεις», «Εμπλέκονται άνθρωποι που απλώς  ακούγονται σε ένα τηλέφωνο», «γίνονται βορά στην οργή του πλήθους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Απόψεις που μέσα τους κρύβουν αναμφίβολα κάποιες δόσεις αλήθειας, όμως είναι τέτοια η φύση της υπόθεσης των στημένων αγώνων που πρέπει να καταλάβουν άπαντες αυτή τη φορά ότι αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα. Καλώς ή κακώς λοιπόν οι «παράπλευρες απώλειες» είναι μέρος του «αιματηρού» πολέμου που μαίνεται αυτή την εποχή στη σκοτεινή πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εξ ου και είναι ελαφρώς παράλογο να ζητάει η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή να σταματήσουν οι διαρροές, διότι με αυτό τον τρόπο μοιάζει σαν να υφαίνεται ένας μανδύας συγκάλυψης. Για ποιο λόγο ακριβώς θέλει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος να σταματήσουν; Γιατί να μην διαβάσει ο απλός φίλαθλος τις συνομιλίες όσων διαφέντευαν το σπορ υπογείως τα τελευταία χρόνια, ώστε να αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος του σκανδάλου, να σοκαριστεί και να οργιστεί για την κατάντια του ποδοσφαίρου της χώρας. Στην τελική, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να οργίζεσαι παρά να «αποκοιμιέσαι».

Για χρόνια οι ίσκιοι ξεμάκραιναν και κανένας δεν τους κυνηγούσε, οι περισσότεροι στοιβαγμένοι σαν παστές σαρδέλες σε σάπιες κερκίδες χειροκροτούσαμε το ψεύτικο θέαμα που μας σέρβιραν οι επιτήδειοι κι ενώ στο περιθώριο οι ίδιοι πλούτιζαν από το παράνομο στοίχημα. Και έρχεται τώρα ξαφνικά η ΕΠΟ να πει: Ότι ο Έλληνας δεν έχει δικαίωμα να μάθει τι παιζόταν για χρόνια πίσω από την πλάτη του και ότι είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα της δικαιοσύνης; Συγγνώμη, αλλά στα υπόλοιπα ποινικά αδικήματα οι πτυχές μιας υπόθεσης δεν γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους; Ε, απλώς εδώ οι ενδιαφερόμενοι είναι όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι. Κι όπως ζητάμε από τη δικαιοσύνη να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά της, την ίδια απαίτηση έχει ο κόσμος και από την ελληνική δημοσιογραφία: να ασκήσει δηλαδή καλά το λειτούργημά της. Κοινώς, αποκαλύψεις. Αντί λοιπόν να ζητάει η ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή να σταματήσουν οι διαρροές, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να καθίσει αναπαυτικά και να απολαύσει το «show». Άλλωστε, κατά πως φαίνεται δεν είναι και η ίδια και καμιά αθώα περιστερά...



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved