«Κρατάμε τα πάντα»

«Κρατάμε τα πάντα»

Ο διεθνής λίμπερο, Αχιλλέας Παπαδημητρίου μίλησε για το Ευρωπαϊκό Λιγκ, το προ- ολυμπιακό τουρνουά και το στόχο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό.

Για την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, την πορεία της από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, μέχρι και σήμερα, τις μάχες με την Βοσνία στο πλαίσιο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά, τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013, αναφέρθηκε το λίμπερο της Εθνικής, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.


Ο διεθνής άσος στάθηκε αρχικά στην είσοδο των νέων αθλητών στην ομάδα: «Θεωρώ ότι η πορεία μας μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, από την άποψη ότι σε όλους τους αγώνες συμμετείχαν πολλά νέα παιδιά ακόμα και την Εθνική Παίδων, όπως οι Κοκκινάκης και Κουμεντάκης. Γι’ αυτό λοιπόν δεν μπορώ να πω ότι κρατάμε μόνο τα θετικά, κρατάμε τα πάντα γιατί ακόμα και από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Οι ήττες πολλές φορές είναι αυτές που σου διδάσκουν τα περισσότερα και μόνο έτσι πρέπει να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό Λιγκ».

Ποιο στοιχείο θεωρείς ότι ξεχωρίζει σε αυτή την ομάδα και σε ποιους τομείς χρειάζεται μεγαλύτερη βελτίωση;
«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ξεχωρίζουν, όπως το πάθος ακόμα και από τα νέα και άπειρα παιδιά, η προσπάθεια που καταβάλλουν στο γήπεδο και γενικώς νομίζω ότι όλα αυτά βοήθησαν στο να υπάρχει ένα άριστο κλίμα ανάμεσά μας όλο αυτόν τον καιρό. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά νέα παιδιά που μπήκαν στο ρόστερ της Εθνικής ανδρών θα πρέπει να μας κάνει να αισιοδοξούμε και αυτό φάνηκε κυρίως στο τελευταίο ματς με την Ολλανδία, όπου όλοι ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Όσον αφορά στους τομείς που χρειαζόμαστε βελτίωση, αυτοί είναι πάρα πολλοί. Κυρίως πρέπει να δουλέψουμε στο τεχνικό μέρος. Εκεί ρίχνει και το βάρος ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης».

Μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Λιγκ, έρχεται το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά σύμφωνα με τον κ. Λεώνη, μεγάλος σας στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό του 2013...
«Το Ευρωπαϊκό Λιγκ χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος της προετοιμασίας για τις δύο επόμενες διοργανώσεις και γι’ αυτό έλλειπαν και κάποια πιο έμπειρα παιδιά, με σκοπό να δοθούν ευκαιρίες στους νέους και να βγουν συμπεράσματα για τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Στη συνέχεια, βέβαια, όπου θα υπάρξουν και αγωνιστικοί στοίχοι καλό θα είναι να ενσωματωθούν και κάποιοι πιο έμπειροι παίκτες, ώστε η ομάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική. Αναφορικά με το προ-Ολυμπιακό, σε πρώτη φάση κοιτάμε τους αγώνες με τη Βοσνία την οποία όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε. Από εκεί και πέρα ο όμιλος θα είναι μια διαφορετική υπόθεση. Γενικότερα, όμως, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η δυσκολία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ισοδυναμεί με την προσπάθεια κατάκτηση ενός Euro. Για εμάς λοιπόν, όντως, ο μεγάλος στόχος παραμένει η πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό του 2013».

Θεωρείς ότι με βάση τα προβλήματα που υπήρξαν από την αρχή έως τώρα, θα πρέπει να νιώθουμε ευχαριστημένοι;
«Ναι, πιστεύω ότι με βάση τις συνθήκες, κάναμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Δηλαδή, αγωνιστικά αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών και πανελληνίων εξετάσεων, εξωαγωνιστικά η Ομοσπονδία αντιμετωπίζει τα δικά της οικονομικά προβλήματα και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, καταφέραμε να φτιάξουμε μια νεανική ομάδα και κατά τη γνώμη όλη αυτή η προσπάθεια έχει θετικό πρόσημο. Απλά ελπίζω σύντομα να λυθούν τα προβλήματα της Ομοσπονδίας, ώστε να υπάρξουν οι συνθήκες για ακόμα καλύτερες προετοιμασίες που θα μας βοηθήσουν κι εμάς να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved