Σιμόν Μπάιλς: Συγκλονιστική επιστροφή μετά από 2 χρόνια - Συνεχίζει τη μάχη για την ψυχική της υγεία

Σιμόν Μπάιλς: Συγκλονιστική επιστροφή μετά από 2 χρόνια - Συνεχίζει τη μάχη για την ψυχική της υγεία

Η Σιμόν Μπάιλς, τέσσερις φορές «χρυσή» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επέστρεψε θριαμβευτικά και εν μέσω αποθέωσης στην αγωνιστική δράση, μετά από δύο χρόνια απουσίας, επικρατώντας στο «US Classic».

Στην πρώτη της διοργάνωσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η 26χρονη Αμερικανίδα, ικανοποίησε απόλυτα το κοινό με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, συγκεντρώνοντας συνολικά 59.100 βαθμούς.

Η 19 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, άρχισε τον αγώνα στους ασύμμετρους ζυγούς και βαθμολογήθηκε με 14.000, την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία, ενώ στην δοκό ισορροπίας η 26χρονη γυμνάστρια ήταν πρώτη με 14.800 βαθμούς.

Στις ασκήσεις εδάφους, το πλήθος παραληρούσε και χειροκρότησε κάθε κίνηση του εντυπωσιακού προγράμματος της Σιμόν Μπάιλς, που πρώτευσε με 14.900 βαθμούς.

Και τέλος, με ένα αριστοτεχνικό άλμα, η κορυφαία πρωταθλήτρια, πήρε επίσης την καλύτερη βαθμολογία (15.400 βαθμοί), ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά την επιστροφή της.

«Ηταν υπέροχο συναίσθημα, ειδικά μετά από όλα όσα συνέβησαν πέρυσι», σχολίασε η Μπάιλς, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν σχεδιάζει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι.

«Το δουλεύουμε ακόμη. Ο κύριος στόχος μου ήταν αυτός ο αγώνας και μετά τα εθνικά πρωταθλήματα. Στην συνέχεια, θα προετοιμασθώ για το παγκόσμιο (σ.σ. τον Οκτώβριο στην Αμβέρσα) και μετά θα δούμε».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο, η Σιμόν Μπάιλς αποχώρησε από τα περισσότερα αγωνίσματα, επικαλούμενη λόγους ψυχικής υγείας, ωστόσο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας.

Μάλιστα, η απόφαση της να αποχωρήσει βοήθησε σημαντικά στην ανάδειξη του ζητήματος της ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και κυρίως οι πρωταθλητές.

Αφού επιβεβαίωσε την επιστροφή της τον περασμένο μήνα, η Μπάιλς επεσήμανε ότι εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία για να την βοηθήσει να διαχειρισθεί «την ψυχική πτυχή της καθημερινής μου ζωής.

Βαδίζω στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει ακόμη να εργασθώ με τον εαυτό μου. Πρέπει να συνεχίσω τη θεραπεία μου. Πρώτα θα σκεφθώ τον εαυτό μου. Ολοι όσοι με στήριξαν, όλος αυτός ο κόσμος που ακόμη πιστεύει σε εμένα, έχει αγγίξει την καρδιά μου».



Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved