Ευρωπαϊκό Χάντμπολ: «Αυλαία» με δύο δυνατά τεστ στην Ολλανδία για την Εθνική γυναικών

Ευρωπαϊκό Χάντμπολ: «Αυλαία» με δύο δυνατά τεστ στην Ολλανδία για την Εθνική γυναικών

Στην Ολλανδία αναμένεται να ολοκληρώσει η Εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2022, καθώς θα δώσει στην πόλη Αλμέρε τις αναμετρήσεις με τη Γερμανία, την Μ. Πέμπτη 21/4, 20:30, και την Ολλανδία την Κυριακή του Πάσχα 24/4, 17:00, για τις τελευταίες δύο αγωνιστικές του 3ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης.

Ο αγώνας με τα «πάντσερ» ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη Χαλκίδα και αυτός με τις «οράνιε» στην Ολλανδία, ωστόσο, μετά την αποβολή της Λευκορωσίας και ύστερα από πρόταση της ολλανδικής ομοσπονδίας χάντμπολ, και τα δύο ματς της «γαλανόλευκης» θα διεξαχθούν στην πόλη Αλμέρε, ενώ, ανάμεσα στα δύο παιχνίδια, συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο (23/4), θα διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία για δύο δυνατά παιχνίδια κόντρα σε σπουδαίες ομάδες με παραστάσεις και μετάλλια από μεγάλες διοργανώσεις. Έτσι, οι παίκτριες του Παναγιώτη Μεσσήνη θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό τους, προκειμένου να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν στις επόμενες διοργανώσεις, στις οποίες θα μετάσχουν. Πρώτος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας είναι η Γερμανία, η οποία χρειάζεται τη νίκη για να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO 2022, με την οποία θα δώσει για 15η διαδοχική φορά το «παρών» στη διοργάνωση. Στον αγώνα με τη «γαλανόλευκη» θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας ο Μάρκους Γκάουγκις, ο οποίος διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία τον Χενκ Γκρόενερ. Στη συνέχεια οι παίκτριες του Παναγιώτη Μεσσήνη θα αναμετρηθούν με την Ολλανδία, η οποία θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο με την έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 36-10 από τη Γερμανία στην πόλη Τρίερ, στην πρεμιέρα του γκρουπ, και 35-14 από την Ολλανδία στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Στον αγωνιστικό τομέα, η εθνική θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες στις αναμετρήσεις με Γερμανία και Ολλανδία, καθώς, λόγω τραυματισμών και ιώσεων, έμειναν εκτός αποστολής οκτώ αθλήτριες και συγκεκριμένα οι Τσάκαλου, Γκάτζιου, Μανιά, Βασιλειάδου, Καρέλα, Χριστοπούλου, Φράγκου και Ανδρίτσου.

Οι 17 «εκλεκτές» του ομοσπονδιακού τεχνικού για τα δύο παιχνίδια είναι οι:

Χατζηπαρασίδου, Μεντεσίδου, Τσικνάκη, Αμβροσιάδου, Αργυροπούλου, Σεβδίλη, Ζένελη, Καραχαρίση (ΠΑΟΚ), M. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Στουγιαννίδου, Μακρή (Νέα Ιωνία), Πατρώνη (ΑΕΚ), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού), Κερλίδη (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Ζυγούρα (Γκραν Κανάρια/Ισπανία) και Κυρικλίδου (Μοντλουσόν/Γαλλία).

Υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πάρει «στα χαρτιά» τέσσερις βαθμούς από τα δύο παιχνίδια με τη Λευκορωσία, καθώς Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) αποφάσισε να μη διεξαχθούν τα εναπομείναντα παιχνίδια των ομάδων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στη διοργάνωση, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Έτσι, η ομάδα του Παναγιώτη Μεσσήνη πήρε δύο νίκες με σκορ 10-0 επί της Λευκορωσίας.

Την αναμέτρηση της Εθνικής με τη Γερμανία θα διαιτητεύσουν οι Σβάβαρ Πέτουρσον και Σιγκούρντουρ Τράσταρσον από την Ισλανδία, ενώ τον αγώνα της «γαλανόλευκης» με την Ολλανδία θα «σφυρίξουν» οι Ζάμπιν Βέμπερ και Ντένις Βάινκουιν από το Λουξεμβούργο.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου έχει ως εξής:

               ΑΓ.   Ν-Ι-Η   ΤΕΡΜΑΤΑ   ΒΑΘ.

  1. Ολλανδία 5 5-0-0   144-95     10
  1. Γερμανία 5 2-1-2   124-95      5
  1. ΕΛΛΑΔΑ 4 2-0-2    44-71      4
  1. Λευκορωσία 6 0-1-5    51-102     1


Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved