Αυγενάκης: «Καθοριστικός ο ρόλος του αθλητισμού στην ανασυγκρότηση της χώρας»

Αυγενάκης: «Καθοριστικός ο ρόλος του αθλητισμού στην ανασυγκρότηση της χώρας»

Μία χαοτική και ζοφερή εικόνα στο πεδίο του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου όπου παρέθεσε τα στοιχεία από την ως τώρα λειτουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.

Με μόλις 117 σωματεία να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο και να πληρούν τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια που θέτει ο νόμος, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο για αταξία, ανοργανωσιά και απειθαρχία, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνους τους διοικούντες των ομοσπονδιών, τους οποίους χαρακτήρισε «είτε συνένοχους, είτε βολεμένους, σε κάθε περίπτωση απαράδεκτους».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε εκτενή αναφορά στην κριτική που δέχθηκε, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τις διοικήσεις ομοσπονδιών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και απάντησε με αιχμηρό τρόπο: «Λυπούμαστε που απορρυθμίσαμε την «τελειότητά» σας, αλλά δεν αξίζει αυτή η εικόνα στον ελληνικό αθλητισμό!».

Παράλληλα, ευχαρίστησε δημόσια τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που του παρέχει στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Όπως εξήγησε αναλυτικά ο κ. Αυγενάκης, συνολικά 5.344 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής, εκ των οποίων κατέθεσαν αίτηση τα 4.918 και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία τα 3.167. Από αυτά, έχουν ελεγχθεί οι αιτήσεις 2.930 σωματείων στη βάση δύο κριτηρίων, αγωνιστικών και οικονομικών.

Στην πρώτη κατηγορία (αγωνιστικά κριτήρια) έχουν ελεγχθεί 2.678 αιτήσεις, εκ των οποίων πληρούν τα κριτήρια 696 σωματεία (ποσοστό 25,99%) και ακόμη 120 (4,48%) τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν. Τα υπόλοιπα 1.862 σωματεία (69,53%) δεν πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια. Ειδικά στο ζήτημα των απασχολούμενων προπονητών, το 40% των αιτήσεων δεν πληροί τα κρτήρια του νόμου, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 70-80% δηλώνουν προπονητή χωρίς αμοιβή ή οδοιπορικά. «Πάρτι μαύρης εργασίας και παρανομίας» χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στους ελέγχους επί των οικονομικών. Από τις 2.394 αιτήσεις που έχουν ελεγχθεί, πληρούν τα κριτήρια (απολογισμός 2019 και προϋπολογισμός 2020 στην Περιφέρεια, πρακτικό ΔΣ ή ΓΣ που θα πιστοποιεί τα έσοδα και τα έξοδά τους) μόλις 291, ή ποσοστό 12,16%. «1.953 σωματεία δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Συνολικά και επί των 2.161 σωματείων για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και των δύο πεδίων, τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια του νόμου πληρούν μόλις 117 σωματεία, ήτοι ποσοστό 5,41%.

Όπως γίνεται προφανές, υπό τις συνθήκες αυτές είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουν οι εκλογικές διαδικασίες στις αθλητικές ομοσπονδίες, καθώς, βάσει του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα σωματεία που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την ένταξή τους στο Μητρώο. Τα ίδια σωματεία, υπενθύμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, είναι και αυτά που δικαιούνται κομμάτι από την έκτακτη ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ που θα δωσει η Πολιτεία απευθείας στα σωματεία -για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια- προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, προσκαλώντας τις ομοσπονδιες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να βοηθήσουν τα σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο. Θέλουμε εκλογές με όσο το δυνατόν περισσότερα νόμιμα και ενεργά αθλητικά σωματεία. Θέλουμε εκλογές με διαφάνεια. Θέλουμε νοικοκυροσύνη και τάξη» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Κάποιοι ίσως πρέπει να μεταφέρουν την ημερομηνία των εκλογών. Μία πρόταση είναι να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και να "βάλουν πλάτη" σε νόμιμα σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι ως τις 2/11 θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά, σε όσα σωματεία έχουν ολοκληρώσει την αίτηση αλλά αυτή δεν έχει εγκριθεί, τα σημεία όπου απαιτούνται διορθώσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν ως τις 30/11, προκειμένου τα σωματεία αυτά να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, αλλά και να δικαιούνται μέρος της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης. Όσα σωματεία έχουν ανοίξει καρτέλα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, θα πρέπει να το κάνουν ως τις 30 Νοεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία για πιθανές διορθώσεις την 11η Δεκεμβρίου. Τόνισε, παράλληλα, ότι το Μητρώο παραμένει ανοιχτό και πέραν αυτών των ημερομηνιών, όμως τα σωματεία που θα εγγραφούν καθυστερημένα δεν θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους και δεν θα λάβουν ενίσχυση από τα 12 εκατ. ευρώ.

«Ανοίγουν στόματα μετά από χρόνια πίεσης και φόβου από τους ισόβιους διοικούντες. Και ανοίγουν, διότι οι μεταρρυθμίσεις μας στον αθλητισμό, φέρανε νέο αέρα. Φέρανε ελπίδα και οξυγόνο στην αθλητική οικογένεια που πρεσβεύει τις αξίες του Ολυμπισμού. Σπάνε οι αλυσίδες! Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, βλέπουμε την πραγματική εικόνα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Την βλέπουμε όλοι, με στοιχεία και αριθμούς!» κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

O απολογισμός

Με την ευκαιρία της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε σήμερα, για την παρουσίαση των στοιχείων από την ως τώρα λειτουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε και σε έναν απολογισμό του ως τώρα έργου της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόοδο και την εξέλιξη προγραμμάτων, όπως ο «Χίλων» και ο «Πέλοπας».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού, με τη διεκδίκηση και ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων, ενώ προανήγγειλε και νέες εξελίξεις στο ζήτημα του «Ράλι Ακρόπολις», το οποίο για την ώρα έχει ενταχθεί ως αναπληρωματικός αγώνας στο καλεντάρι του WRC για το 2021.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε αρχικά:

«Πριν από 16 μήνες, ο ελληνικός λαός μας έδωσε σαφή και ξεκάθαρη εντολή: να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Να βάλουμε τάξη, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να φέρουμε οξυγόνο, να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Δεσμευθήκαμε να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Στο επίκεντρο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης βρίσκεται η κοινωνική οικονοµία της αγοράς, που µπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δηµιουργήσει νέες δουλειές. Μόνο ένα ισχυρό και αποτελεσµατικό κράτος, απαλλαγµένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής, µπορεί να διευκολύνει την κοινωνική οικονομία και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα επαναφέρει στην πράξη την κοινωνία και την οικονοµία στις δηµιουργικές αξίες της ζωής, που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες με τη χρηστή διοίκηση, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Τη σκληρή δουλειά και τη δημιουργική φιλοδοξία. Την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στην αλληλεγγύη και τη συνοχή. Την ανάδειξη και στήριξη της αριστείας και την επιβράβευση της καινοτόµου επιχειρηµατικής δραστηριότητας. Την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Στις δικές µας πλάτες, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπεσε µια βαριά ευθύνη: να βγάλουµε οριστικά τη χώρα από το τέλμα, να δώσουμε όραμα και ελπίδα, να δώσουμε οξυγόνο.

Αυτή μας την πολιτική δέσμευση κάνουμε πράξη και στον τομέα του αθλητισμού. Για εμάς, ο αθλητισμός έχει τεράστια πολιτιστική αξία και, παράλληλα, είναι μια μεγάλη και ισχυρή οικονομική βιομηχανία με πολλές σημαντικές πτυχές και προοπτικές, που μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Όμως, για να σχεδιάσουμε το αύριο του αθλητισμού, για να προγραμματίσουμε το μέλλον του αθλητισμού πρέπει να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε, τι έχουμε.

Έτσι, ξεκινήσαμε, αφενός την προσπάθεια αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης και αφετέρου τις πρωτοβουλίες μας για να μπει τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο γιατί μου εμπιστεύθηκε αυτό το χαρτοφυλάκιο, αλλά και για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μου παρέχει σε όλη αυτή τη μεταρυθμιστική προσπάθεια!

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, γιατί έχουν βάλει πλάτη. Δουλεύουν ατελείωτες ώρες, δουλεύουν αργίες και Σαββατοκύριακα. Και το κάνουν αυτό γιατί μοιράζονται την αγωνία μας, γιατί βλέπουν ότι πράγματι κάτι γίνεται, γιατί βλέπουν μια ειλικρινή και ουσιαστική προσπάθεια να μπει τάξη!

Και ξέρουν καλά, ίσως καλύτερα από τον καθένα μας, την πραγματικότητα, τα στρεβλά στη αθλητική δομή! Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλουν και οι εργαζόμενοι μας στα αθλητικά κέντρα όλης της χώρας, τους οποίους, επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά όλους τους επιμέρους τομείς του αθλητισμού και έκανε συγκεκριμένη αναφορά:

- Στο πρόγραμμα «Χίλων»:

«Θεσπίσαμε και εφαρμόζουμε το σύστημα αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ». Ένα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες που αναπτύσσουν. Θεσπίσαμε μια σειρά κριτηρίων βάσει των οποίων γίνεται αξιολόγηση και συνδέεται και μέρος της χρηματοδότησης. Και βέβαια, να σας θυμίσω ότι και για το «ΧΙΛΩΝ», οι... γνωστοί αντιρρησίες κάποιων Ομοσπονδιών μας ασκούσαν τότε δριμεία κριτική».

- Στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ):

«Κυρώσαμε με το ν. 4639/2019 τη σύμβαση Μακόλιν για την αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων αγώνων. Δεν σταθήκαμε μόνο στην κύρωση. Όλο το προηγούμενο διάστημα ετοιμάζαμε το πλαίσιο εφαρμογής της. Με το ν. 4726/2020 θεσπίσαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) της σύμβασης Macolin. Και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη λειτουργία της».

- Στον «Πέλοπα»:

«Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο της και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, το όραμά μας να δημιουργήσουμε την πλατφόρμα καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων όλης της χώρας «ΠΕΛΟΠΑΣ» παίρνει «σάρκα και οστά». Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε καμία συγκροτημένη, ολοκληρωμένη, προσβάσιμη από όλους, ασφαλής πηγή πληροφόρησης για τις αθλητικές υποδομές μας ανά την επικράτεια. Η έλλειψη στοιχείων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργούσε και δημιουργεί κενό στον ορθό και αποτελεσματικό αθλητικό σχεδιασμό, με συνέπεια την άναρχη κατανομή πόρων, αθλητικών εγκαταστάσεων και διοργανώσεων».

- Στα έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις:

«Μέσα σε ένα χρόνο, σε συνεργασία με τις διοικήσεις μας σε 280 αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, υλοποιούμε μικρής και μεσαίας εμβέλειας έργα αναβάθμισης, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Παράλληλα, το έτος 2020, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υλοποιείται πλήθος αθλητικών έργων συνολικής αξίας 97 εκατομμυρίων ευρώ περίπου».

- Στα προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης»:

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουμε εντάξει έργα αθλητικών υποδομών στο σύνολο της επικράτειας, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, στο πλαίσιο του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Παράλληλα, ήδη βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία για την ένταξη νέων έργων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Αναμένουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών το επόμενο βήμα της διαδικασίας».

- Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης:

«Στο πλαίσιο της συνολικής πρότασης που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εκπονήσει συνεκτική πρόταση για τη χρηματοδότηση των ενεργειακών αναβαθμίσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας. Έχει ενημερωθεί ήδη ο πρωθυπουργός και με την έγκρισή του προχωράμε συνολικά, στo προσχέδιο της πρότασης έχουν συμπεριληφθεί 65 έργα αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων (αδειοδότηση, προσβασιμότητα, ενεργειακή αναβάθμιση, κλπ) από όλη τη χώρα, προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ περίπου».

- Στο Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας:

«Μέσα από τη στενή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ραφήνας/Πικερμίου, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, προχωράμε την κατασκευή του πρώτου στην Ελλάδα Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Το εμβληματικό αυτό έργο συμβαδίζει απόλυτα με την κυβερνητική δέσμευση για την ανάπτυξη πολιτικών για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής: στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Είναι ένα σημαντικό έργο, με εθνική, βαλκανική και πανευρωπαϊκή διάσταση, προϋπολογισμού 24 εκατομμυρίων ευρώ».

- ΣΤΟΝ ΕΟΚΑΝ:

«Μια άλλη θλιβερή ιστορία! Η χώρα μας, από πρεσβευτής των Ολυμπιακών αξιών, είχε γίνει το «μαύρο πρόβατο» στον τομέα της αντιμετώπισης του ντόπινγκ. Στο σημείο αυτό, θέλω να μοιραστώ μαζί σας, τη χαρά και την περηφάνεια που ένιωσα, την περασμένη Πέμπτη, στην τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του WADA κ. Μπάνκα. Μας απέδωσε τα εύσημα λέγοντας: «Χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί σας, έχετε κάνει σπουδαία πρόοδο μέχρι τώρα. Κι ακόμα σημαντικότερο ότι τόσα πολλά πράγματα τα καταφέρατε σε μικρό διάστημα, αν συνυπολογιστούν και οι πάσης φύσεως δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Συγχαρητήρια. Τολμώ να πω ότι παίρνω από την Ελλάδα τα πιο θετικά νέα, την ίδια στιγμή που σε καμία άλλη χώρα δεν είχαμε τόσο καλά, τόσο ευχάριστα νέα. Και θέλω να συνεχίσουμε μαζί, χέρι χέρι, ώστε να ολοκληρώσετε τις αναγκαίες αλλαγές».

Συμμορφωνόμαστε βήμα-βήμα με όλες τις υποδείξεις και τα standards του Διεθνούς Οργανισμού Αντιντόπινγκ. Συστήσαμε το νέο Οργανισμό (ΠΔ 87/2020) και, παράλληλα, προχωράμε όλες τις διαδικασίες για την πλήρη λειτουργία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Είναι έτοιμα τα γραφεία που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. σε χώρους εντός του Ο.Α.Κ.Α. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δρομολόγηση των διαδικασιών πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσει τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Διαμορφώσαμε τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του, ο οποίος ορίζεται στο 1.500.000 ευρώ. Εργαζόμαστε για το θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας στα νέα κριτήρια του Κώδικα Αντιντόπινγκ που έχει θέσει ο WADA και τα οποία θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2021. Προχωράμε τις διαδικασίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, για την επανάκτηση της διαπίστευσης του Εργαστηρίου».

- Στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών:

«Αναβιώνουμε ένα ανενεργό Κέντρο και του δίνουμε σημαντικό ρόλο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Ήδη, δρομολογήσαμε την απρόσκοπτη λειτουργία του, τη μετεγκατάστασή του σε νέους χώρους στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ, την αγορά εξοπλισμού με σύγχρονα και ανανεωμένα ιατρικά μηχανήματα, ύψους 500.000 ευρώ, και προχωρήσαμε στη διασύνδεση και σύμπραξη με Ιατρικές Σχολές, Ιατρικούς Συλλόγους και Σχολές Επιστημονικής και Φυσικής Αγωγής για την άσκηση και ενασχόληση των φοιτητών στο εργαστήριο».

- Στην εξωστρέφεια:

«Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και στον αθλητισμό, παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας για τη διεκδίκηση και υλοποίηση κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων. Πραγματοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία το Final 8 του Champions League στο μπάσκετ στο Ο.Α.Κ.Α. Παράλληλα, διεκδικούμε με αξιώσεις τους 21ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Ηράκλειο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Κωφών ανδρών-γυναικών για το έτος 2023.

Τέλος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι, μετά από επτά χρόνια απουσίας, η Ελλάδα βρίσκεται στον προγραμματισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τη διοργάνωση του ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφοντας δυναμικά στο παγκόσμιο μότοσπορ».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved