Εθνική Βόλεϊ Κορασίδων: Ικανοποιημένος ο Ανδρεάδης

Εθνική Βόλεϊ Κορασίδων: Ικανοποιημένος ο Ανδρεάδης

Παρά τον αποκλεισμό από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο προπονητής της Εθνικής Βόλεϊ Κορασίδων είδε θετικά πράγματα από της παίκτριές του.

Ο απολογισμός:

«Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν η συμμετοχή μας στην τελική φάση, γιατί πολλά από αυτά τα παιδιά δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά σε μία αντίστοιχη διοργάνωση, ώστε να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να δούνε το υψηλό επίπεδο του αθλήματος που υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη Από κει και πέρα, ο όμιλος αποδείχθηκε πως ήταν πάρα πολύ δυνατός, κάτι που ασφαλώς γνωρίζαμε από την αρχή με πάρα πολύ δυνατές ομάδες και νομίζω έτσι που ήρθαν τελικά τα αποτελέσματα, η 5η θέση που καταλάβαμε ήταν φυσιολογική. Θα μπορούσαμε ίσως με λίγη παραπάνω τύχη και περισσότερη προετοιμασία να εμφανιστούμε πιο δεμένοι, γιατί είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Κάτι που εν μέρει ήταν φυσιολογικό, αν σκεφτούμε ότι οι περισσότερες οργανωμένες ομάδες και τα δυο αυτά χρόνια αυτής της «φουρνιάς» προετοιμάζονταν για αυτή τη διοργάνωση».

Μιλώντας πιο αναλυτικά για τον όμιλο μας ο Θρακιώτης τεχνικός σημείωσε: «Από κει και πέρα εντυπωσιάστηκα από την σταθερότητα της Σερβίας και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε πρώτη στον όμιλό μας, η Ρωσία που παραδοσιακά παρουσιάζει ψηλές ομάδες, όπως πληροφορήθηκα σε σχέση με παλιότερες διοργανώσεις η φετινή δεν ήταν τόσο ψηλή, όσο οι προηγούμενες, αλλά σίγουρα αυτές οι παίκτριες, μόνο κορασίδες δε θύμιζαν! Κορίτσια που είχαν δύναμη και τρομερά προσόντα και βάσει αυτών φυσικά ήταν ανίκητες πάνω στο φιλέ.

Αρνητική εικόνα μου άφησε η Ιταλία την οποία περίμενα πιο ομάδα, με αθλήτριες αστέρες, που θα λάμψουν στο μέλλον στο παγκόσμιο βόλεϊ, όπως η Εγκόνου, η διαγώνια η Πιάνι κα., αλλά νομίζω πως αυτό μας παρηγορεί, όταν βλέπεις, μετά από τέτοια οργανωμένη δουλειά που γίνεται στην Ιταλία, ότι μένει εκτός φάιναλ φορ, κάτι που δείχνει, πόσο δυνατός ήταν ο όμιλός μας.

Εμείς και η Γερμανία ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, αν και φάνηκε λίγο περισσότερο οργανωμένη η Γερμανία, που ως σύνολο γενικά, στην αμυντική της συμπεριφορά ιδιαίτερα, επέδειξε μία σταθερότητα, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε τα προβληματάκια μας όσον αφορά στη σύνθεσή μας, διότι φάνηκε η απώλεια της κεντρικού μας, Πήττα.

Συνοψίζοντας για την παρουσία της Εθνικής ομάδας ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε: «Νομίζω πως ο απολογισμός της συμμετοχής μας στους αγώνες του Σάμοκοβ είχε θετικό πρόσημο, από την άποψη ότι κερδίσαμε κάποια παιδιά που αγωνίστηκαν στην Εθνική για πρώτη φορά. Ένα από αυτά τα κορίτσια ήταν η Φάκη, η οποία διαθέτει πολλά προσόντα και νομίζω πως θα μας βοηθήσει και μελλοντικά. Γενικότερα πάντως για την Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών και της 10ήμερης προετοιμασίας που κάναμε, έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των διεθνών, δεθήκαμε, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό το δέσιμο αυτό για να κάνουμε το βήμα και να περάσουμε στην 8άδα.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τη Σλοβενία η οποία άφησε και αυτή όσον αφορά στα προσόντα, στο σωματότυπο των αθλητριών της, πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά εμείς φανήκαμε πιο «δεμένη» και οργανωμένη ομάδα και για αυτό την κερδίσαμε. Ωστόσο, δεν ήταν τυχαίο που πήρε σετ από τη Σερβία, αφού πιστεύω πως μέρα με τη μέρα στο τουρνουά, αυτή η ομάδα θα γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη.

Προσωπικά από αυτό το ευρωπαϊκό, εγώ θέλω να αφήσω πίσω μου τα αρνητικά και να σταθούμε περισσότερο στα θετικά, να κοιτάξουμε μπροστά, να οργανώσουμε τις επόμενες φουρνιές, να έχουν τα παιδιά που θα επιλεγούν για την Εθνική πολύ περισσότερο χρόνο μεταξύ τους, πχ η μελλοντική Εθνική Κορασίδων και νομίζω ότι και αυτές οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά, θα αφήσουν παρακαταθήκη για το επόμενο τουρνουά Νενανίδων».

Για την ψαλίδα του ελληνικού βόλεϊ με το ευρωπαϊκό: Θεωρώ πως αυτή η διαφορά είναι κάτι που συνεχώς μεταβάλλεται. Βλέπουμε από το περασμένο Πανευρωπαϊκό των Νεανίδων, ότι ο τελικός ήταν Σερβία-Σλοβενία, ενώ τώρα η Σλοβενία βγήκε τελευταία. Νομίζω πως αυτό είναι μεταβαλλόμενο... Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Αποδεικνύεται πάντως πως οι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, πάντα παρουσιάζουν σταθερές ομάδες. Δηλαδή η Σερβία, η Ρωσία, οι λεγόμενες «σχολές». Εμείς κλείσαμε την ψαλίδα στην προηγούμενη Νεανίδων. Τώρα είδαμε ότι σε αυτό το ευρωπαϊκό, υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως και η Τουρκία, που δεν πρέπει να την παραβλέπουμε, αφού εδώ και χρόνια δουλεύει σε πολύ σταθερή και οργανωμένη βάση, άρα δεν θα έλεγα πως αυτό είναι κάτι που παγιώνεται. Και εμείς μπορεί να βρούμε στην επόμενη φουρνιά των Κορασίδων κάποια παιδιά, γιατί αυτό που είδα προσωπικά στο φετινό τουρνουά, είναι ότι υστερούμε τελικά σε σωματικά προσόντα. Και για αυτό δεν μπορούμε να παίξουμε τελικά κάποιες ομάδες όπως η Ρωσία πάνω στο φιλέ. Πρέπει να προσπαθούμε να τις παίξουμε με δύσκολο σερβίς, να παίξουμε πολύ άμυνα, αλλά όταν υστερείς από τον αντίπαλο σε σωματικά προσόντα, δεν μπορείς να έχεις διάρκεια και να αντέξεις. Άρα νομίζω κάθε πανευρωπαϊκό το άνοιγμα ή το κλείσιμο της ψαλίδας θα μεταβάλλεται και δεν είναι κάτι παγιωμένο».

Για την επόμενη υποχρέωση της Εθνικής ομάδας που είναι το Βαλκανικό: «Το φετινό Βαλκανικό πρωτάθλημα θεωρώ πως βοηθάει πάρα πολύ, γιατί έχουμε την τύχη στη «γειτονιά» μας να έχουμε παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία και αυτά τα παιχνίδια μας βοηθάνε πολύ. Πέρυσι πχ δεν είχαμε κατέβει στο Βαλκανικό Παγκορασίδων. Πρέπει κι εμείς να αρχίσουμε να συμμετέχουμε ανελλιπώς, ασχέτως αν δεν έχουμε πολύ ανταγωνιστική ομάδα και επίσης θεωρώ πως θα πρέπει να συμμετέχουμε στο Νεανίδων με τον κορμό των Κορασίδων. Να έχουν απέναντί τους σκληρά παιχνίδια, να «ψηθούνε» κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους, ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το επόμενο Πανευρωπαϊκό. Αυτή θα είναι η εισήγηση μου στην διοίκηση της ΕΟΠΕ και νομίζω πως και η Ομοσπονδία σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξει να κινηθεί».

Για την συνέχιση της συνεργασία του με την ΕΟΠΕ: Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι στα χέρια μου… Είναι κι αυτό κάτι στο πλαίσιο της ελλιπούς οργάνωσης κάποιων τομέων στην Ομοσπονδία. Έχει κι αυτό να κάνει με την οργάνωση που λέγαμε προηγουμένως. Βλέπουμε σε όλες τις χώρες τα projects που «τρέχουνε» ότι είναι τουλάχιστον σε ορίζοντα 5ετίας, για να μην αναφερθώ στην Ιταλία, όπου ο κ. Μενκαρέλι είναι από το 2001 στην Εθνική. Προσωπικά έχω την πληροφόρηση που έχω είναι ότι θα συνεχιστεί».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved