Στο Πιομπίνο της Ιταλίας οι αθλητές της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας

Την Δευτέρα (10/09) οι Κέλυ Αραούζου, Γιώργος Αρνιακός, Βαγγέλης Τσιραπίδης και Μάριος Καλαφάτης αναχώρησαν για την πόλη Πιομπίνο της Ιταλίας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

Στο Πιομπίνο της Ιταλίας οι αθλητές της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα αρχίσει την Τετάρτη (12/09) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (16/09). Μαζί με τους τέσσερις αθλητές, στην Ιταλία θα βρίσκονται και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γέμελος, ο προπονητής Νίκος Σίδερης και ο φυσικοθεραπευτής Στέλιος Συρόπουλος.

Οι Έλληνας κολυμβητές θα συμμετάσχουν στα 5 και τα 10χλμ., ενώ οι Αρνιακός και Καλαφάτης έχουν δηλωθεί και στα 25χλμ. Επίσης ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει και στο ομαδικών των 5χλμ., με την Αραούζου και δύο από τους άνδρες της αποστολής.

Η χώρα μας έχει κατακτήσει στο παρελθόν πέντε μετάλλια: ένα χρυσό το 2008 στο Ντουμπρόβνικ με τον Σπύρο Γιαννιώτη (5χλμ.) και άλλα τέσσερα το 2010 στην Ουγγαρία (χρυσό στο ομαδικό, ασημένιο η Αραούζου και χάλκινο η Λυμπερτά στα 5χλμ. και χάλκινο ο Γιαννιώτης επίσης στα 5χλμ.).

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/09

11:00 10χλμ. ανδρών

14:30 10χλμ. γυναικών

ΠΕΜΠΤΗ 13/09

11:00 Ομαδικό 5χλμ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/09

11:00 5χλμ. ανδρών

14:30 5χλμ. γυναικών

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/09

10:00 25χλμ. ανδρών

10:15 25χλμ. γυναικών