Κώτσια: «Να σοβαρευτεί η Πολιτεία»

Κώτσια: «Να σοβαρευτεί η Πολιτεία»

Την ελπίδα να σοβαρευτεί η Πολιτεία θέλησε να εκφράσει η Χριστίνα Κώτσια.

Η νεαρή πολίστρια σε συνέντευξή της τόνισε πως η Πολιτεία πρέπει να σοβαρευτεί προκειμένου να βοηθήσει τα νέα παιδιά τόσο να σπουδάσουν, όσο και να εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο χώρο του αθλητισμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Χριστίνα Κώτσια στo «ΦΩΣ»:

«Έχω μιλήσει με τις κοπέλες και έχω μάθει ότι έχουν δουλέψει όλες πολύ σκληρά. Στην ομάδα υπάρχουν έμπειρες παίκτριες, οι «παλιές» που λέμε, και σε συνδυασμό με τα νέα ταλέντα είμαι σίγουρη ότι μπορούν να δέσουν αρμονικά. Η ομάδα αποτελείται από πολύ καλές παίκτριες και θεωρώ ότι θα τα πάνε πολύ καλά στην διοργάνωση.

Η απουσία μου από την ομάδα είναι πολύ μεγάλο θέμα. Νιώθω πολύ άσχημα που δεν είμαι μαζί με την ομάδα. Θα ήθελα, ακόμη και αν δεν είχα ενεργή συμμετοχή στην πισίνα ώστε να βοηθήσω αγωνιστικά, να βρισκόμουν μαζί με την ομάδα. Βεβαίως θα ήθελα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην Ελλάδα, έτσι ώστε η ομάδα να ήταν όπως παλιά. Μιλάω όμως με τα κορίτσια και αυτό με βοηθάει πολύ.

Το αν θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ τον Δεκέμβριο, είναι κάτι που δεν το ξέρω. Είναι θέμα του προπονητή. Όμως κι εγώ πρέπει να είμαι καλά προπονημένη, να νιώσω καλά αγωνιστικά δηλαδή, για να συμμετάσχω στην διοργάνωση».

Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση που την υποχρέωσε να φύγει για την Αμερική, ώστε να κυνηγήσει τα όνειρά της, επισήμανε ότι «κάναμε πολλές προσπάθειες, ειδικά πέρυσι, έτσι ώστε η Πολιτεία να μας ακούσει και να μας βοηθήσει. Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή που αγωνίζεται στην Εθνική αλλά και σε σωματείο υψηλού επιπέδου, να διαβάζει τόσο πολύ, όσο χρειάζεται, για να πετύχει και να εισαχθεί στην σχολή που θέλει. Είναι λίγα τα παιδιά που το καταφέρνουν αυτό. Είχαμε προνόμια για την Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ), φυσικά και αυτά δεν ήταν αρκετά, αλλά για τους περισσότερους από μας, αγόρια και κορίτσια, η Γυμναστική Ακαδημία δεν ήταν στα σχέδιά μας, ούτε καν ως τελευταία μας επιλογή! Η χώρα μας περνάει κρίση και ψάχνουμε να βρούμε μια σχολή, η οποία θα μας αποκαταστήσει επαγγελματικά και στη συνέχεια. Δεν ζητούσαμε ούτε λεφτά, ούτε διορισμό! Ζητούσαμε το δικαίωμα να σπουδάσουμε! Ελπίζω η Πολιτεία να σοβαρευτεί και να βοηθήσει αυτήν την γενιά και την άλλη που έρχεται από πίσω. Είναι κρίμα η Εθνική και οι γονείς να χάνουν τα παιδιά τους».



Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved