Ολυμπιακός: Το πλάνο της Ακαδημίας για τους «θρύλους του αύριο» (photos)

Ολυμπιακός: Το πλάνο της Ακαδημίας για τους «θρύλους του αύριο» (photos)

Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν το νέο στρατηγικό πλάνο της Ακαδημίας με τίτλο «Tomorrow’s Legends» - Το ρεκόρ των σχολών ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ Ολυμπιακός, έπειτα από εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει ρίξει μεγάλο… βάρος στην ανάπτυξη της Ακαδημίας, έχοντας ως στόχο την δημιουργία ποδοσφαιριστών που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας και θα έχουν «μπολιαστεί» με τη νοοτροπία του συλλόγου, τη νοοτροπία του νικητή.

Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις, όχι μόνο σε επίπεδο μέσων και υλικών που χρειάζεται η Ακαδημία για να λειτουργήσει, αλλά και σε επίπεδο προσώπων με την επιλογή ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια εργάζονται για την ανάπτυξη του προγράμματος του συλλόγου. Μάλιστα, εδώ και μερικούς μήνες, οι Πειραιώτες έχουν εκπονήσει ένα ένο στρατηγικό πλάνο, το οποίο τιτλοφορείται «Tomorrow’s Legends».

Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία και η προώθηση ποδοσφαιριστών που θα έχουν μέσα τους το dna του συλλόγου, τη νοοτροπία του νικητή. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία έχει προχωρήσει στην αλλαγή φιλοσοφίας σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και στον προγραμματισμό.

Όπως ανέλυσε ο διευθυντής της Ακαδημίας, Αντώνης Πίκουλας, τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση 100 ποδοσφαιριστών, όχι μόνο για άμεση… εκμετάλλευση, αλλά και σε μία προσπάθεια μακροπρόθεσμης προώθησής τους, μέσω του νέου προγράμματος προπονήσεων, ανάλυσης και εκγύμνασης.

«Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε προχωρήσει σε 100 μεταγραφές. Το σημαντικό είναι πως δε χάσαμε καμία διαπραγμάτευση, με όποιον παίκτη μιλήσαμε τον πήραμε. Μέσα σε αυτό το διάστημα φέραμε τον Καράκουτη από τον ΠΑΟΚ. Θέλαμε να λειτουργήσουμε και σε επικοινωνιακό κομμάτι με τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Να δείξουμε ότι είμαστε εδώ και πάλι. Είναι και ο μόνος παίκτης αυτού του επιπέδου του οποίου πληρώσαμε τροφεία.

Να πω κάτι γιατί υπάρχει ένας μύθος, για κανέναν παίκτη δεν έχουμε πληρώσει τροφεία. Για τον Καλογερόπουλο μηδέν, Χριστοφιλόπουλο από Πανιώνιο, Πατήρα από Ξάνθη, Κυριαζή από Άρη, Προκοπίου από Κύπρο παίκτης που κάνει τη διαφορά, Παπαδάτο από Τορίνο, Τσέλιο από Άρη, Μαυρουδή από Παναθηναϊκό, Μπέλιτς Γουέστ Χαμ, για όλους αυτούς δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ.

Ο Καλογερόπουλος είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό. Είδαμε όμως και Μπέλιτς, Καράκουτη, έχουμε από πίσω Λιάτσο, Μαυρουδή, Κίτσο όλοι τους είναι μεγάλα πρότζεκτ για την ομάδα.

Μετά από 4 χρόνια καταφέραμε και είχαμε δύο ομάδες στους τελικούς σε Κ17 και Κ15. Πήραμε το ένα πρωτάθλημα με τον Ιμπαγάσα προπονητή, ο οποίος ρίσκαρε και πέτυχε γιατί πήρε την ομάδα στα μέσα της σεζόν μετά τον Νίκο Τοπολιάτη. Στο πρωτάθλημα των Κ17 υπήρξε αλλοίωση με γκολ πέναλτι και γκολ οφσάιντ. Το υπέρ μας 3-1 το μετέτρεψαν σε 3-3 και χάσαμε στα πέναλτι. Ήταν μία αλλοίωση και έχω πει δημόσια για την καλή δουλειά που έχει κάνει ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό σχολών όλων των εποχών σε όλο τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός είναι Παγκόσμιος. Μέσα από τις σχολές βγαίνουν νέες γενιές Ολυμπιακών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Νικοπολίδης: «Κάναμε ένα restart»

Στην συνέχεια, τον λόγο στην παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου πήρε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο υπεύθυνος ακαδημιών και προπονητής της Κ19. «Αυτό το οποίο κάνουμε στην ακαδημία του Ολυμπιακού είναι ένα restart, με τη συμπαράσταση του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πιστεύει στην ακαδημία. Το πλάνο που κάναμε πριν από ενάμιση χρόνο πιστεύουμε πως απέδωσε», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μιλάμε για το αύριο του Ολυμπιακού. Πέρασε ένα δύσκολο χρονικό διάστημα, αλλά είχαμε άξια στελέχη τα οποία στήριξαν την ακαδημία. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό για τη σπουδαία δουλειά που έχουν κάνει σε όλη την περίοδο της πανδημίας.

Κάνουμε μεταγραφές παικτών που πιστεύουμε, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε παίκτες από ηλικία 11-12 ετών και να τους φτάσουμε μέχρι Κ19 και πρώτη ομάδα.

Όπου και να δούμε σε οποιαδήποτε ομάδα από τη Super League 1 μέχρι και τη Football League, πως υπάρχουν παίκτες τα οποία έχουν δουλέψει στον Ολυμπιακό και πήραν την εκπαίδευση που χρειαζόντουσαν. Εννοείται πως δεν μπορούν όλοι να παίζουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά να παράγεις σωστούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες, έτσι βοηθάς και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Εμείς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, γιατί το σημαντικό είναι πως ακούμε τα παιδιά. Έτσι μαθαίνουμε ακόμη και εμείς από την πλευρά μας. Η καθοδήγηση είναι το πιο σημαντικό και δύσκολο κομμάτι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μαρτίνς και το επιτελείο του. Έχουμε καλή συνεργασία. Έχουν πάρει αρκετά παιδιά στην πρώτη ομάδα και τα αξιολογούν. Η πρώτη ομάδα βοηθάει την ακαδημία και η ακαδημία την πρώτη ομάδα».

Το πλάνο της νέας στρατηγικής της Ακαδημίας ανέλυσε ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, αφού πρώτα έκανε μία μικρή… αναδρομή στην ανάπτυξη που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αλλά και την αλλαγή φιλοσοφίας μέσα στην τελευταία δεκαετία, μέσα από τα δικά του τα… μάτια.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί από τη βάση μέχρι και την κορυφή, μέσα από τρεις ενότητες. Την θεωρητική δομή, τον τομέα της απόδοσης, αλλά και τον πυρήνα της ακαδημίας.

«Είχα την τύχη να είμαι και πιο πριν για 2.5 χρόνια, οπότε είχα από πριν εικόνα, ενώ είχα μιλήσει με τον πρόεδρο και το 2011 αλλά τότε πήγα στην Εθνική ομάδα. Πάμε τώρα να κάνουμε μία νέα αρχή δράσης, η οποία έχει υψηλές απαιτήσεις», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Στην συνέχεια έγινε μία παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας, από τους Αντώνη Τσικάκη και Δημήτρη Στεργιόπουλο, προπονητών φυσικής κατάστασης της Κ17 και Κ19, αντίστοιχα, σε όλα τα επίπεδα. Αρχικά όσον αφορά στην απόδοση των ποδοσφαιριστών μέσα στις προπονήσεις και την αξιοποίηση των πληροφοριών μέσω της τεχνολογίας, όπως και τα τεστ αξιολόγησης φυσικών ικανοτήτων, τα γνωστά εργομετρικά.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Βασίλη Αρματά, όπου ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης παρουσίασε τον τρόπο συλλογής των πληροφοριών, για μία ομάδα της Ακαδημίας, αλλά και για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, κάτι που φτάνει μέχρι τη λήψη αποφάσεων από τους προπονητές και εξήγησε τη μεθοδολογία και τη σημασία της ανάλυσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το ρεκόρ του δικτύου σχολών του Ολυμπιακού

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Βασίλης Νάνος. Ο Διευθυντής του δικτύου σχολών της ομάδας παρουσίασε το πλάνο και την πρόοδο των τελευταίων ετών. Αυτή την στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» αριθμούς 53 σχολές σ’ όλον τον κόσμο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο, εκ των οποίων οι 13 είναι στο εξωτερικό, ένα ακόμα ρεκόρ. Μάλιστα, ήδη γίνονται οι κατάλληλες προεργασίες για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου.

Ωστόσο, η δράση των σχολών δεν μένει μόνο στο αγωνιστικό, καθώς λειτουργούν και ως φορείς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με πολλές δραστηριότητες. Μία εξ αυτών είναι το πρόγραμμα «A ball for all», που αφορά την δωρεά ειδικών μπαλών σε παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved