ΑΕΚ: Ανταγωνιστική και βελτιωμένη με Καρέρα

ΑΕΚ: Ανταγωνιστική και βελτιωμένη με Καρέρα

Η βελτίωση της ΑΕΚ σε όλους τους τομείς, είναι πλέον εμφανείς. Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες στην Ελλάδα, ο Μάσιμο Καρέρα κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του, μετατρέποντας μια ομάδα φοβική που δεχόταν εύκολα γκολ και νικούσε... με το ζόρι, σε ένα συμπαγές σύνολο με υποδειγματική αμυντική λειτουργία.

Παράλληλα χθες (23/2) στο ματς με τον ΟΦΗ, η Ένωση «καθάρισε» για πρώτη φορά τόσο εύκολα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 πριν το ρολόι δείξει 30 λεπτά αγώνα. Μια επιβλητική εμφάνιση που έρχεται να «δέσει» με την ραγδαία βελτίωση σε ανασταλτικό επίπεδο. Οι Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο που «τρομάζει» στο χώρο του κέντρου, ενώ στα μετόπισθεν όποιος κι αν παίξει, κερδίζει τα εύσημα. Ο Τσιγκρίνσκι είναι σταθερή αξία, ο Βράνιες μεταμορφωμένος, ο Σβάρνας αποκάλυψη, ο Οικονόμου απόλυτος κυρίαρχος στο χθεσινό ματς, ενώ ο Έλντερ Λόπες που κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του να παίξει το ρόλο του σέντερ μπακ, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Λες και ο Καρέρα έχει καταφέρει με κάποιο μαγικό τρόπο να περάσει στο DNA τα στοιχεία που διέκριναν το δικό του παιχνίδι, όταν αγωνιζόταν στη Μπάρι, τη Γιουβέντους και την Αταλάντα…

Η διαφορά φαίνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς. Πριν από την άφιξη του Καρέρα η ΑΕΚ είχε δεχτεί 21 γκολ σε 17 αγώνες. Στους πρώτους 16 αγώνες του Ιταλού έχει δεχτεί μόλις έξι !

Δεν είναι, όμως, μόνο η άμυνα. Με τα επτά γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στους δύο τελευταίους αγώνες της (4-0 με Παναιτωλικό, 3-0 με τον ΟΦΗ) πλησιάζει την επιθετική συγκομιδή στην «προ-Καρέρα» εποχή. Συγκεκριμένα, στους πρώτους 17 αγώνες της σεζόν είχε σημειώσει 29 γκολ και πλέον έχει 55, δηλαδή πρόσθεσε 26. Τα γκολ των τελευταίων 16 αναμετρήσεων, με τον Ιταλό δηλαδή στον πάγκο, έχουν πετύχει 13 διαφορετικοί σκόρερ, ενώ τα προηγούμενα 29 είχαν μοιραστεί μόλις εννέα.

Μετά το χθεσινό 3-0 επί του ΟΦΗ, ο Καρέρα έφτασε έχει πλέον απολογισμό 11 νίκες-4 ισοπαλίες-1 ήττα και 26-6 τέρματα, ενώ πριν από αυτόν τα αντίστοιχα νούμερα της ΑΕΚ ήταν 8 νίκες-4 ισοπαλίες-5 ήττες και 29-21.

Από εκεί και πέρα, ρεπό έχουν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ. Ωστόσο, θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Νέλσον Ολιβέιρα που αποχώρησε από το ματς με τον ΟΦΗ με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Απών εξακολουθεί να είναι ο Τσιγκρίνσκι με πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Τιμωρημένος για το ματς με τον Πανιώνιο (1η Μαρτίου) είναι ο Μάρκο Λιβάγια που αποβλήθηκε (εσκεμμένα για να μην εκτίσει δύο αγωνιστικές), όπως και ο Όγκνιεν Βράνιες ο οποίος «χρωστάει» ακόμα ένα ματς. Στα play off οι παίκτες μπαίνουν «καθαροί» από κάρτες.

 



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved