ΠΑΣ Γιάννινα: Απάντησε με μεταγραφή για όσα έγιναν με ΠΑΟΚ ο Χριστοβασίλης - Tι είπε για Κούγια!

ΠΑΣ Γιάννινα: Απάντησε με μεταγραφή για όσα έγιναν με ΠΑΟΚ ο Χριστοβασίλης - Tι είπε για Κούγια!

Τοποθετήθηκε για τα επεισόδια στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ και ανακοίνωσε παίκτη ο Γιώργος Χριστοβασίλης πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Για όλους και για όλα μίλησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο (10/2). Ο Γιώργος Χριστοβασίλης αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, απάντησε στις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και ανακοίνωσε τον Σουηδό φορ Φίλιπ Χέλκβιτς που αγωνιζόταν στην Καλμάαρ.

 Hellquist.jpg

Ο 26χρονος ήταν έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία, αλλά τελευταία στιγμή κατάφερε να τον αρπάξει ο ΠΑΣ, που ήταν σε διαπραγματεύσεις μαζί του το τελευταίο δεκαήμερο. Ο Χέλκβιστ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας του από την U16 ως την U-21. Με την Βέλσμπεργκερ της Αυστρίας έχει αγωνιστεί και στο Europa League. Έρχεται από μικρή απραξία, καθώς τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 5/11/2017 με την Κάλμαρ κόντρα στην Τζουργκάρντεν. Την Δευτέρα θα παρουσιαστεί και επίσημα από την ομάδα και θα ξεκινήσει προπονήσεις, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα.

«Έχει ραγίσει το γυαλί αλλά θα αντιστρέψουμε το κλίμα»

«Παρόλο που έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι σήμερα, επέλεξα να γίνει αυτή η συνάντηση για όσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα. Ξεκινώντας πριν από 10 χρόνια, είχα κάποιους στόχους γι’ αυτήν την ομάδα Ο κυριότερος ήταν να σταματήσει αυτή η ομάδα να είναι ασανσέρ. Το πετύχαμε. Επίσης ο στόχος που είχα βάλει το 2012 να βγει η ομάδα στην Ευρώπη, το καταφέραμε από το 2013 αγωνιστικά και τυπικά δύο χρόνια αργότερα. Ο τρίτος στόχος που είχαμε ήταν να αξιοποιηθεί η ακαδημία μας, γιατί ομάδες σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούν να δαπανούν πολλά χρήματα για να αγοράζουν ποδοσφαιριστές. Τα τηλεοπτικά έχουν μειωθεί, οι χορηγοί το ίδιο, τα έσοδα από τα εισιτήρια δεν είναι πολλά. Είναι ο μοναδικός τρόπος λοιπόν να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως ομάδα.

Ο τέταρτος στόχος είναι να αποκτήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα το δικό του προπονητικό κέντρο. Το πρώτο βήμα έγινε πριν δύο χρόνια με τα σχέδια και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε καλά νέα. Αν γίνει και αυτό ίσως αποσυρθώ, γιατί πολύς πόλεμος έχει γίνει προς το πρόσωπό μου και κανείς δεν ξέρει πόσο έχω πονέσει οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι σκέφτονται τα χρήματα που έρχονται μόνο. Είμαι από μικρό παιδί ΠΑΣ Γιάννινα, μεγάλωσα στο εξωτερικό και συνεχίζω να είμαι πρόεδρος γιατί αντέχω ακόμα οικονομικά». 

Σε ό,τι αφορά τη μαζική εισβολή φιλάθλων του ΠΑΟΚ και τον εξοβελισμό των Γιαννιωτών φιλάθλων: «Ξεκινώντας από την αρχή της εβδομάδας, είχαμε πει ότι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε μάξιμουμ 700 εισιτήρια στη θύρα 7. Από την Τρίτη ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων ηλεκτρονικά μέσω της viva. Την Τρίτη το μεσημέρι μάθαμε ότι πολλά εισιτήρια από τη viva πωλούνταν στη Β. Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω μια συνάντηση στο Μακεδονία Παλλάς με το γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Γι ‘αυτό το λόγο έγινε αυτή η συνάντηση για την οποία ακούστηκαν πολλά στην πόλη. Από την Τετάρτη αποφασίσαμε να πουλάμε πακέτο τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αλλά και πάλι δεν μπορούσε να ελεγχθεί η κατάσταση, γιατί αγόραζαν πολλοί άνθρωποι εκτός πόλης. Το Σάββατο το πρωί ο αρχηγός της αστυνομίας μας καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν πρόκειται να πλησιάσει άνθρωπος της φιλοξενούμενης ομάδας στο γήπεδο πέρα από τους 700 που είχαν τα εισιτήρια. Του είπαμε ότι δε θέλουμε να συμβεί ό,τι και πριν μερικά χρόνια στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μας διαβεβαίωσε ότι δε θα συμβεί τίποτα.

Δυστυχώς μία ώρα πριν τον αγώνα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και ενημερώσαμε τον παρατηρητή και τον αστυνομικό διευθυντή για το αν έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από το να πάρουμε την ομάδα στα αποδυτήρια με τις όποιες κυρώσεις από τον ΚΑΠ. Δυστυχώς και εμείς στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ, γιατί είχαμε την ευθύνη, αλλά η ευθύνη είναι μέχρι ενός σημείου. Η αστυνομία είχε πάρει τον έλεγχο στα χέρια της και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις για να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε με κάποιον τρόπο τους φιλάθλους του ΠΑΣ».

Για το αν μίλησε προσωπικά με τον κ. Σαββίδη μετά το τέλος του αγώνα σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών: «Μιλώντας με τον ΠΑΟΚ μας είπαν ότι όποιες ζημιές δημιουργήθηκαν θα τις πληρώσουν. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Η αστυνομία από την πλευρά της δικαιολογείται ως ένα βαθμό γιατί επέλεξε να βάλει αυτούς τους φιλάθλους μέσα στο γήπεδο παρά να διαλυθεί ολόκληρη η πόλη».

Για ποιο λόγο τελικά δεν πήρε την ομάδα να φύγει από το γήπεδο ώστε να μη διεξαχθεί ο αγώνας: «Η αφαίρεση βαθμών οπωσδήποτε θα έβαζε σε κίνδυνο την ομάδα ακόμα και για υποβιβασμό, τώρα σε ό,τι αφορά τον παρατηρητή και το τι έγραψε δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Δεν ξέρουμε καν την έκθεση του παρατηρητή. Δεν μπορεί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να καταγγείλει τον ΠΑΟΚ στη Λίγκα ούτε τον παρατηρητή.

Για τις δηλώσεις του κ. Κούγια περί θυγατρικής: «Δε θέλω να ασχοληθώ με τον κ. Κούγια καθόλου. Καλά θα κάνει να κοιτάξει την ομάδα του. Εσείς ξέρετε σε ποιον ανήκει η Λάρισα; Το ότι πουλάμε παίκτες σε όλες τις ομάδες λέει πολλά. Κάποτε μας είπαν θυγατρική του Ολυμπιακού, μετά της ΑΕΚ, τώρα του ΠΑΟΚ. Αν πουλήσαμε παίκτη και στη Λάρισα, μήπως θα γίνουμε και θυγατρική της ΑΕΛ; Αν ξέρει κάτι συγκεκριμένο ο κ. Κούγιας ας βγει να το καταγγείλει.

Για τις κατηγορίες Κούγια περί ηθικής και τι απαντάει η ΠΑΕ: «Το μόνο που επιζητεί ο κ. Κούγιας όλα αυτά τα χρόνια είναι να γίνεται διάλογος. Αν ξέρει κάτι ας βγει να το πει. Άλλος είναι ο στόχος του αυτή τη φορά. Συνεχίζοντας να μιλάει γίνεται γελοίος. Ίσως ο συγκεκριμένος κύριος ζηλεύει την ομάδα και αντί να ασχολείται με την ομάδα του ασχολείται με τη δικιά μας που προοδεύει, ενώ επί των ημερών
του έψαχνε να παίξει στα χωριά».

Για τις αποστάσεις που κρατάει ο ίδιος από τις ευθύνες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο Ζωσιμάδες: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ. Απλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στη συνέχεια και να μη δίνουμε εισιτήρια σε φιλάθλους άλλων ομάδων στο μέλλον».

Για τις σχέσεις του με τους φιλάθλους του ΠΑΣ και αν έχει ραγίσει το γυαλί καθώς και για ποιο λόγο δεν έγιναν μεταγραφές: «Οπωσδήποτε υπάρχει ένα ράγισμα με τους φιλάθλους και θα πρέπει όλοι μαζί, φίλαθλοι και διοίκηση, να βοηθήσουμε ώστε να ξαναγεμίσει το γήπεδο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορέσουμε το καλοκαίρι για να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να το γεμίσουμε. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό, αυτό γίνεται σε συνεννόηση με τον προπονητή μας. Επειδή πάντα προωθεί νέους ηλικιακά παίκτες μου ζήτησε δύο μεταγραφές. Ένα αριστερό μπακ και ένα σέντερ φορ. Αυτούς τους παίκτες πήρα. Τον σέντερ φορ τον πήραμε χθες βράδυ. Τη Δευτέρα θα είναι εδώ. Ονομάζεται Φίλιπ Χέλκβιστ, είναι 27 ετών και αγωνιζόταν στη σουηδική Καλμάαρ.».

Για το ζήτημα των χρεών, πόσα είναι ακριβώς αυτά που έχει αναλάβει και για ποιο λόγο δεν έχει προστατέψει παίκτες όπως ο Μπέριος και ο Κούτρης ακόμα και τον ίδιο προπονητή από τις καταγγελίες Κούγια: «Η ομάδα το 2015 ξεκίνησε με 8 εκατομμύρια χρέος στην εφορία. Σήμερα αυτό το χρέος έχει πέσει κάτω από τα 4 εκατομμύρια, 3,9 είναι τώρα γα την ακρίβεια. Δυστυχώς εμείς από το 2008 παίζουμε με το ίδιο ΑΦΜ που είχε και ο κ. Κούγιας, η εφορία δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο παρά να τα χρεώσει σε μας. Όπως κι αν έχει, επειδή υπάρχουν δικαστήρια εν εξελίξει, για το ζήτημα αυτό δε θα πω περισσότερα. Το ζήτημα είναι ότι τα χρέη αυτή τη στιγμή είναι κάτω από το 50%.»

Για το αν θα πουληθεί ο Κόντε: «Ο Κόντε και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν ρήτρα στα συμβόλαιά τους. Οποιαδήποτε ομάδα στην υφήλιο κι αν πληρώσει μπορεί να τον πάρει. Δεν έχει κλείσει πουθενά. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε, αλλά κάθε παίκτης που κάνει τόσο καλές χρονιές, είναι σίγουρο ότι θα ζητήσει να φύγει. Αν δεν έκανα τη συνάντηση στο Μακεδονία Παλλάς ίσως να τον είχαμε χάσει από τώρα».

Για τις απώλειες Τσάβες και Πασχαλάκη με αστεία χρηματικά ποσά: «Ο Τσάβες το 2015 ενώ είχε ανανεώσει αλλά προτίμησε να φύγει και να πάει στη χώρα του. Όσον αφορά τον Πασχαλάκη, ενώ ήμασταν κοντά στο να ανανεώσουμε, δυστυχώς χρησιμοποίησε μαζί με τον μάνατζέρ του μια μικρή οφειλή που είχαμε απέναντί του για να φύγει. Δεν τον τιμάει αυτό, γιατί τον φέραμε από μια ομάδα στην οποία δεν έπαιζε».

Για το φιάσκο της μεταγραφής Ιέ: «Ο Ιέ ήταν πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά στις πρώτες προπονήσεις διαπιστώσαμε κάποιο πρόβλημα. Του κάναμε μια ειδική εξέταση στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε με ανεπάρκεια καρδιάς στο 47%. Η μητέρα του είχε πεθάνει από το ίδιο πρόβλημα στα 35 της και γι’ αυτό το λόγο προτιμήσαμε να τον αφήσουμε να φύγει».

Για το αν μπορεί η ΠΑΕ να κυνηγήσει το θέμα της τιμωρίας του ΠΑΟΚ: «Στο δικαστήριο δεν παίζουν ρόλο τα βίντεο, παίζει ρόλο η έκθεση παρατηρητή και η έκθεση ΔΕΑΒ».

Για το αν τα χρήματα από τη μεταγραφή Μαυροπάνου επενδυθούν το καλοκαίρι σε κάτι σημαντικό: «Πρέπει πρώτα να πέσει κι άλλο το χρέος στην εφορία και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Για το ποια είναι η θέση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την αλλαγή στο στάτους κβο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ουδέτερη. Εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε μέσα στο γήπεδο κάθε ομάδα αγωνιστικά. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και σήμερα με τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».

Για το αν έχει σκοπό να κλείσει το πέταλο της θύρας 7: «Αν δεν μπορέσουν να βγουν φτηνά διαρκείας το καλοκαίρι, σκοπός μου είναι να γεμίσω την 7 με μικρά παιδιά».

Για το αν θα γινόταν η μεταγραφή της τελευταίας στιγμής αν δε συνέβαιναν τα γεγονότα με ΠΑΟΚ: «Ήταν στο πρόγραμμα η μεταγραφή».

Για το αν η ομάδα θα λάβει αδειοδότηση: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved