Πανιώνιος: Οι νέοι… ξέρουν ιστορία

Πανιώνιος: Οι νέοι… ξέρουν ιστορία

Μεγάλη συνέντευξη, στην οποία έφτασαν στο κοινό συμπέρασμα πως γνωρίζουν την ιστορία των «κυανέρυθρων» και το τι πρέπει να κάνουν για να τη διατηρήσουν ζωντανή, παραχώρησαν οι Ντούνης, Κούρος και Κούρντι.

Ο Αλέξανδρος Κούρος, ο Μάρκος Ντούνης και ο Αμίρης Κούρντι είναι τρεις από τους πλέον ανερχόμενους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου. Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα «Goal», μίλησαν για την εμπειρία τους στον «Ιστορικό», τους στόχους που έχουν στη Νέα Σμύρνη και για αυτά που περιμένουν στο μέλλον.

Αποσπάσματα των όσων είπαν…

Τι άλλαξε τον τελευταίο μήνα, συγκριτικά με το εξαιρετικό τρίμηνο περίπου, που ο Πανιώνιος «πετούσε»;

Κούρος: «Τα τελευταία ματς ήταν πολύ δύσκολα. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ξάνθη εκτός έδρας. Κάπου περίμενες ότι θα στραβοπατήσεις. Κάναμε 4 ήττες συνεχόμενες και αυτό φάνηκε λίγο πιο άσχημο. Ηρθε και ο αποκλεισμός από τον Φωστήρα...».

Ντούνης: «Χρειάζεσαι και τύχη για να κερδίσεις. Οπως κερδίσαμε κάποια ματς και ήμασταν και τυχεροί σε κάποια από αυτά, έτσι χάσαμε και μερικά ματς όπου δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Πιστεύετε ότι μπορείτε να επανέλθετε στα επίπεδα του ξεκινήματος που είχατε κάνει στο πρωτάθλημα;

Κούρος: «Σίγουρα μπορούμε. Θα ξεκινήσουμε καλύτερα απ' ό,τι στον πρώτο γύρο και μπορούμε να το κάνουμε. Και πιστεύω θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Ντούνης: «Ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αυτό το ξέρουν όλοι. Και ο κόσμος. Είναι λογικό όταν βρίσκεσαι ψηλά στη βαθμολογία, οι προσδοκίες να είναι μεγαλύτερες».

Κούρντι: «Θα είναι δύσκολη η παραμονή, μην το ξεχνάμε αυτό».

Κούρος: «Για μένα δεν είναι αυτός ο στόχος, η παραμονή. Στόχος είναι να κερδίζεις κάθε Κυριακή. Δεν μπορείς να πεις ότι στόχος είναι η παραμονή ή τα πλέι οφ. Τον Μάιο βλέπεις τι έχεις κάνει».

Ο κόσμος αντέδρασε στο ματς με τον Φωστήρα. Σας αποδοκίμασε έντονα, ήθελε να σας τα «χώσει», μίλησε εντέλει με τον Ελευθερόπουλο. Ενα σχόλιο για όλα αυτά;

Ντούνης: «Ηταν πολύ δύσκολο για μας το τελευταίο διάστημα. Εχουμε κάνει πολλές συνεχόμενες ήττες. Θεωρώ ότι ναι μεν οι φίλαθλοι δικαιολογημένα θέλουν να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο, από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να το κάνουν με αυτόν τον τρόπο. Θα προσπαθήσουμε με τον καινούργιο χρόνο να επανέλθουμε στις επιτυχίες, όπως ήμασταν πρώτα».

Κούρντι: «Πιστεύω ότι ο αποκλεισμός από τον Φωστήρα ήταν μία κακή στιγμή. Σίγουρα δεν το περιμέναμε. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας. Ερχεται σε όλα τα εκτός έδρας ματς και μας στηρίζει. Δικαιολογημένα παραπονιούνται και στενοχωριούνται, αλλά στενοχωριόμαστε και εμείς. Θα προσπαθήσουμε στον δεύτερο γύρο να είμαστε καλύτεροι».

Κούρος: «Εντάξει, ίσως είναι δικαιολογημένη η αντίδρασή τους, απλώς ο τρόπος που το έκαναν, σ' εμάς που είμαστε πιο νέοι, μας φάνηκε παράξενος. Οντως, μας έχουν στηρίξει. Ηταν μία κακή στιγμή. Εδώ είμαστε, να τα κάνουμε όλα καλά πάλι».

Κατηγορηθήκατε για αδιαφορία από τους οπαδούς σας.

Κούρντι: «Αδιάφοροι δεν ήμασταν. Ξέρουμε σε ποια ομάδα παίζουμε, την ιστορία της. Ισα ίσα, σε κάθε ματς θέλουμε να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε να παίζουμε στον Πανιώνιο».

Ντούνης: «Βάλαμε δύο γκολ με τον Φωστήρα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια. Στο δεύτερο μέρος, πέσαμε για ένα τέταρτο με μισάωρο, εκεί που δεχθήκαμε και το γκολ. Βεβαίως, έπεσε και το γήπεδο, δεν ακούγονταν οι φίλαθλοί μας. Τα χάσαμε και εκεί κρίθηκε το ματς. Δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε στο γκολ του Φωστήρα. Αδιάφοροι, όμως, δεν ήμασταν».

Κούρος: «Μόνο αδιάφοροι δεν είμαστε με τη δουλειά που κάνουμε από την αρχή της σεζόν, στις προπονήσεις και στους αγώνες. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το είπαν. Θα τους κάνουμε να καταλάβουν ότι ήταν λάθος αυτό που είπαν. Είμαστε πεισμωμένοι!».

Ντούνης: «Μην ξεχνάμε ότι ακόμα είμαστε στην πέμπτη θέση (21 βαθμούς, με Λεβαδειακό και ΠΑΣ). Και στο Κύπελλο αποκλείστηκαν και ο Ατρόμητος, η ΑΕΚ, ο Αρης και ο ΟΦΗ. Απλώς, εμείς ήμασταν οι... πρώτοι και χτύπησε άσχημα».

Εν όψει του δεύτερου γύρου, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε;

Κούρος: «Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Και αυτό διότι όλοι μας θα έχουμε την εμπειρία των 15 πρώτων αγώνων, ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε πλέον».

Ντούνης: «Συμφωνώ με τον Αλέξη. Εχουμε δει πλέον όλες τις ομάδες, έχεις πάρει μία γεύση και γνωρίζεις τι θα βρεις πάνω κάτω μπροστά σου».

Κούρντι: «Ο στόχος ήταν από την αρχή να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Τώρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο γύρο».

Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες;

Ντούνης: «Είμαστε στον Πανιώνιο και προσπαθούμε να αναδειχθούμε μέσα από αυτόν, αλλά και να τον βοηθήσουμε. Προσωπικά, πιστεύω ότι το όνειρο κάθε Ελληνα παίκτη είναι να παίξει στο εξωτερικό. Αυτό σε καταξιώνει».

Κούρος: «Δεν αντιμετωπίζω τον Πανιώνιο σαν ένα σκαλί για να πάω ψηλότερα. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα».

Κούρντι: «Σίγουρα έχω προσδοκίες για κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή, όμως, που έχω ανανεώσει για 3,5 χρόνια, μόνο Πανιώνιος. Τίποτα άλλο!».

Για το όπλο του φετινού Πανιωνίου:

«Το λέει η λέξη από μόνη της. Είμαστε ομάδα. Μία οικογένεια» απαντά ο Κούρος, με τον Ντούνη να προσθέτει: «Ναι, αυτό το οικογενειακό κλίμα που έχουμε. Το ότι βγαίνουμε για παράδειγμα αρκετές φορές έξω για καφέ, ενώ αυτό δεν συμβαίνει συχνά σε όλες τις ομάδες».

Οσον αφορά τις θυσίες που πρέπει να κάνουν ως ποδοσφαιριστές, δεν μεμψιμοιρούν. «Κάποιες φορές είναι σκληρό, αλλά είναι το καλύτερο επάγγελμα» τονίζει ο Ντούνης, για να πάρει σειρά ο Κούρντι: «Εχουμε κάνει το χόμπι μας επάγγελμα» και ο Κούρος καταλήγει: «Είναι αυτό που έχουμε διαλέξει».

Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Μέχρι πριν από έναν χρόνο συμπαίκτης τους, πλέον αυτός που τους καθοδηγεί και τους συμβουλεύει από τον πάγκο...

«Μας βοηθάει με πολλούς τρόπους. Και ψυχολογικά και παικτικά. Οταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, μας έπιασε έναν έναν και αμέσως καταλάβαινες ότι θέλει να σε βοηθήσει για να πας καλά και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή σου. Εμένα προσωπικά με κέρδισε και προσπαθώ να κάνω αυτό που μου λέει» λέει ο Κούρος και συνεπικουρεί ο Ντούνης: «Νιώθεις ότι μπορείς να μιλήσεις μαζί του. Μπορεί να έχεις ένα πρόβλημα εκτός ποδοσφαίρου και να νιώθεις ότι μπορείς να το πεις σε αυτόν και όχι σε κάποιον άλλο που ενδεχομένως να είναι είναι πιο κοντά σου στην καθημερινότητα».

Ο Κούρντι καταλήγει: «Δεν είναι απλά σαν πατέρας μας, αλλά σαν αδερφός μας! Και σαν φίλος μας. Μέχρι πριν από λίγους μήνες, άλλωστε, ήταν συμπαίκτης μας. Μπορούμε να συζητήσουμε τα προβλήματά μας μαζί του. Ακόμα και να του πεις κάτι για την προπόνηση, θα το δεχθεί. Θα κάτσει να σε ακούσει».

Για τα οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν: «Στην καθημερινότητα σίγουρα το σκέφτεσαι. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο και μία μέρα πριν ίσως δεν σκέφτεσαι τίποτα. Στην ηλικία μας δεν μπορείς να σκέφτεσαι από τώρα τα πολλά χρήματα. Αν αξίζεις, θα τα πάρεις στην πορεία» λέει ο Ντούνης και προσθέτει ο Κούρος : «Ολες οι ομάδες έχουν θέμα με το οικονομικό. Με το να το σκέφτεσαι μόνο κακό κάνεις στον εαυτό σου».

Για το ότι ο Πανιώνιος κοίταξε στα μάτια τους «μεγάλους» (Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ο Κούρος τονίζει: «Τους κοιτάξαμε στα μάτια. Ολους. Είχαμε ένα πλάνο, ήμασταν οργανωμένοι», ενώ ο Ντούνης παρεμβαίνει: «Στο γκολ χάσαμε σε όλα αυτά τα ματς. Αλλωστε, μην κρυβόμαστε, έχεις κίνητρο όταν παίζεις με αυτές τις ομάδες να αποδείξεις ότι μπορείς να τους κοντράρεις».

Για την κόντρα λόγω... clasico: «Γουστάρω να βλέπω Μπαρτσελόνα. Είναι και το ίδιο... στυλ με μας!» λέει γελώντας ο Ντούνης, για να τον προσθέσει ο Κούρος: «Ναι, έχουμε τα ίδια... χρώματα! Εγώ πάντως υποστηρίζω τη Ρεάλ». Και ο Κούρντι από... κοντά: «Και εγώ Ρεάλ είμαι».

Τέλος αναφέρθηκαν στην κόντρα Μέσι-Ρονάλντο: «Ο Ρονάλντο έχει σουτ, κεφάλι, αριστερό, δεξί, γρήγορος. Είναι και πιο... όμορφος από τον Μέσι. ΟΚ, ο Μέσι είναι πιο ολοκληρωμένος» λέει γελώντας ο Κούρος, για να συνεχίσει ο Ντούνης: «Ο Μέσι είναι μία κατηγορία μόνος του». Ο Κούρντι δήλωσε: «Είμαστε τυχεροί που ζούμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Ο Ρονάλντο είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης, ο Μέσι είναι φαινόμενο. Ο Ζλάταν είχε πει: «Είμαι ο καλύτερος παίκτης στη γη». Και τον ρώτησαν για τον Μέσι και είχε απαντήσει: «Αυτός είναι από άλλον πλανήτη».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved