Χριστόπουλος: «Συγκεντρωμένοι 90 λεπτά για τη νίκη»

Χριστόπουλος: «Συγκεντρωμένοι 90 λεπτά για τη νίκη»

Η νίκη είναι ο στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι δύσκολο με τον Ατρόμητο, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να ζητά τη συμπαράσταση του κόσμου.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ έκανε εκτενή αναφορά τη βελτίωση του Πολ Κεϊτά και τον Φώτη Γεωργίου, ο οποίος δέχτηκε κριτική για τις χαμένες ευκαιρίες.

«Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο έργο απέναντι σε μία πολύ οργανωμένη και δυνατή ομάδα. Μία ομάδα που χτίζεται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, με καλό ρόστερ, με καλό προπονητή και με πολύ υψηλούς στόχους αυτή την περίοδο. Από την άλλη πλευρά, και εμείς όπως σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και σ' αυτό θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα ψάξουμε να βρούμε τρόπους και λύσεις για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη, που είναι και ο στόχος μας. Πλεονέκτημα μας θα είναι ότι παίζουμε μέσα στην έδρα μας και θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δείξουμε μεγάλη αγωνιστικότητα και μεγάλη πειθαρχία και πάλι. Είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται υπομονή ανεξάρτητα από τη διακύμανση του σκορ, και συγκέντρωση για 90 λεπτά», ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση αν φοβάται επιθετικά τον Ατρόμητο ο οποίος φαίνεται επηρεασμένος από την αποχώρηση του Κώστα Μήτρογλου, ο προπονητής του ΠΑΣ απάντησε: «Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ δυνατή ομάδα σε όλες τις γραμμές, διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, όπως τον Επστάιν, τον Μπρίτο, τον Σουμπίνιο, και άλλα πολλά παιδιά. Μπορεί συγκυριακά να φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα επιθετικά, αλλά εγώ στην ανάλυση του Ατρόμητου δεν είδα να έχει κάποια προβλήματα στην επιθετική του λειτουργία».

Για τους τραυματισμούς αλλά και γενικά για την ψυχολογία της ομάδας μετά τη νίκη στην Κομοτηνή και για τον παράγοντα έδρα που δεν έχει βοηθήσει ακόμη τον ΠΑΣ: «Όσον αφορά τους τραυματισμούς, σήμερα θα ξέρουμε για τον Θέμη Τζημόπουλο και αν θα μπορώ να τον υπολογίζω κανονικά την Κυριακή. Ο Τόμας (Ντε Βινσέντι) είναι καλύτερα αν και αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του ακόμη.
Τελικά διαπιστώθηκε ότι ο Γιώργος Ντάσιος έχει κάταγμα στα πλευρά, θα λείψει συνολικά ενάμιση μήνα, λείπει ήδη τρεισήμισι εβδομάδες περίπου, οπότε θα λείψει άλλο τόσο. Σίγουρα το παιχνίδι στην Κομοτηνή ήταν μία ψυχολογική τόνωση για την ομάδα. Περισσότερο μας έφερε ηρεμία και περισσότερο καθαρό μυαλό στον τρόπο που δουλεύουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο.

Η ένταση που έχουμε δεν πρέπει να σταματήσει, ούτε να ελαττωθεί, και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τις προπονήσεις, και με τον ίδιο ρυθμό την προετοιμασία για κάθε αντίπαλο. Όσον αφορά τον παράγοντα έδρα, πραγματικά πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Νομίζω από συγκυρίες δεν έχουν μεταφραστεί σε πόντους οι εμφανίσεις που έχουμε κάνει στο γήπεδο μας. Και μακάρι αυτή τη φορά αυτό που αξίζουμε μέσα στο γήπεδο να το πάρουμε».

Αν θα επηρεάσει την αναμέτρηση το γεγονός ότι ο Ατρόμητος παίζει με την πλάτη στον τοίχο: «Και εμείς μπορεί την προηγούμενη Κυριακή θεωρητικά να παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο μετά από μία εντός έδρας ήττα, και πάλι καταφέραμε και κερδίσαμε 0-3. Ο Ατρόμητος έχει έμπειρους παίκτες και νομίζω ότι θα βρει το δρόμο του».

Για το αν σημαίνει κάτι προσωπικά το γεγονός ότι μέσα σε εφτά παιχνίδια έχει καταφέρει να κάνει ο ΠΑΣ τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στη Super League και ότι έσπασε μία δυσμενή παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Όχι δεν σημαίνουν κάτι αυτά. Βλέπω συνολικά την απόδοση των παικτών και της ομάδας. Σίγουρα με ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα αποτελέσματα, αλλά αυτά μπορεί να μας παρασύρουν και σε λάθος συμπεράσματα. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ικανοποιημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή που έχουμε μέχρι τώρα. Και αυτό γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους πόντους που αξίζαμε και δυστυχώς δεν τους πήραμε μέσα στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι ατομικά κάποιοι παίκτες έχουν ανεβάσει την απόδοση τους: «Το καλοκαίρι είχαμε ένα πολύ ανομοιογενές σύνολο και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να εξελίσσουμε. Πάνω σ' αυτό το κομμάτι δουλεύουμε πολύ εντατικά. Δουλεύουμε στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Θέλω να φέρω σαν παράδειγμα τον Πολ Κεϊτά, ο οποίος το καλοκαίρι προερχόταν από μία βαριά τιμωρία από την ομάδα και είχε μία δικαστική διαμάχη. Ήταν επιλογή μου να μείνει στην ομάδα και ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μένα. Ο Πολ τους τελευταίους μήνες έχει δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις. Βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αμυντική του λειτουργία και τακτική. Βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιθετική του τακτική. Παίζει πολύ κάθετα πλέον ενώ πριν έπαιζε όλο παράλληλα και πίσω μπάλες. Και αγωνίζεται μέρα με τη μέρα να αποκτήσει και μία άλλη παράμετρο, την αξιοπιστία. Κάνει μία πάρα πολύ δυνατή προσπάθεια. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μπήκε μέσα στο γήπεδο (στην Κομοτηνή) και μας βοήθησε πολύ, παρά το γεγονός ότι έκανε κάποια λάθη.

Αυτό το παράδειγμα σας το αναφέρω γιατί δουλεύουμε καθημερινά με τα παιδιά και να δουλεύουμε με τις αδυναμίες τους και να τους βελτιώνουμε.  Και είναι πολύ σημαντικό τη στιγμή που επιλέγουμε να βάζουμε αυτά τα παιδιά μέσα, να είναι έτοιμα. Και το αντίστροφο, όταν είναι έτοιμα, τους δίνονται ευκαιρίες. Μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια.
Και είναι λογικό κάποια παιδιά που μπαίνουν σιγά-σιγά μέσα στην ομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι να γίνονται όλο και καλύτεροι».

Για το αν θα προωθηθούν παιδιά από την Κ-20: «Όλα πρέπει να γίνονται βήμα-βήμα. Υπάρχουν ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές στην Κ-20, οι οποίοι χρειάζονται δουλειά και έχουν μεγάλη διαδρομή να διανύσουν. Η προσοχή μου είναι στην Κ-20 όπως και στην Κ-17 αλλά όλα πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα».

Τέλος έγινε μία ιδιαίτερη αναφορά στον Φώτη Γεωργίου και στην κριτική που του ασκήθηκε λόγω των χαμένων ευκαιριών: «Ο Γεωργίου είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Έτυχε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο να χάσει μία ευκαιρία , και όλος ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ θεώρησαν ότι χάσαμε τον αγώνα εξαιτίας του Φώτη Γεωργίου. Όλοι θυμηθήκαμε τη χαμένη ευκαιρία στη Βέροια και το τετ-α-τετ με τον Πανιώνιο. Κανένας δεν θυμήθηκε το προσωπικό γκολ που έβαλε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την ασίστ που έδωσε με τον Λεβαδειακό και γενικά την παρουσία που είχε σε όλα τα ματς τις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Η κριτική που δέχτηκε έκανε κακό στον παίκτη και μας πήρε πολύ καιρό για να τον συνεφέρουμε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο Φώτης στο παιχνίδι της Κομοτηνής έπαιξε τραυματίας με πόνους στο πόδι, γιατί του το ζητήσαμε. Γι’ αυτό χρειάζεται ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο την Κυριακή, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια των παιδιών εφόσον είμαστε αγωνιστικοί».

ΠΗΓΗ: sportsioannina.gr



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved