ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0: Αυτοκράτορας!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0: Αυτοκράτορας!

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία! Νίκησε (1-0) για δεύτερη σερί σεζόν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε για πρώτη φορά το νταμπλ!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πιστοποίησε ότι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως αήττητος, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Κυπέλλου! Έτσι έγραψε ιστορία!

Μάλιστα, το έπραξε με έναν άκρως πιστικό τρόπο καθώς κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση, όλες κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Μια εμφάνιση που αντικατοπτρίζει γενικότερα τη σεζόν της...

Η εξέλιξη του αγώνα

Αμφότερες οι ομάδες ήταν αρκετά επιφυλακτικές στο πρώτο ημίχρονο, όπου κατά διαστήματα η... κινητικότητα ήταν μεγαλύτερη στις εξέδρες απ' ότι στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα μικρό προβάδισμα όσον αφορά στην κατοχή αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό. Ο Πόνσε έκανε το σουτ μετά τη σέντρα του Λιβάγια, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν την πρώτη τους τελική στο 9', με την κεφαλιά του Κρέσπο να μπλοκάρει ο Μπάρκας. Η μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν στο σκορ, ήρθε στο 36ο λεπτό, όταν μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Μάτος, ο Άκπομ έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αναγκάζοντας τον Μπάρκα σε δύσκολη επέμβαση. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνη τη φάση, μπόρεσε να το πράξει στο 45ο λεπτό! Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Άκπομ με ωραίο γυριστό έκανε το 1-0!

Στη συγκεκριμένη φάση ο Τσιγκρίνσκι είχε χάσει τον παίκτη του, με τον αμυντικό της ΑΕΚ να χάνει νωρίτερα και καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Συγκεκριμένα, πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά ο Πασχαλάκης έκανε την απόκρουση. Η μπάλα πήγε πάνω στον Βαρέλα, με τους «κιτρινόμαυρους» να διαμαρτύρονται για χέρι.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στην επανάληψη είχε πολύ καλό ρυθμό, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 52ο λεπτό. Ο Μάνταλος έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Πόνσε, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του ευκαιρία να κάνει το 2-0, καθώς ο Πέλκας έκανε ωραία και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζαμπά, ο οποίο έκανε κακό πλασέ, με αποτέλεσμα ο Μπάρκας να διώξει. Στο 54ο λεπτό έγινε για πρώτη φορά η χρήση του VAR, με τον Τσβάιερ να ελέγχει ένα χέρι που έκανε ο Κρέσπο μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Γερμανός ρέφερι έκρινε ότι ήταν κοντά στην μπάλα κι ως εκ τούτου διέταξε τα συνεχιστεί ο αγώνα.

Με τον ΠΑΟΚ να οπισθοχωρεί και να ψάχνει το δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση, η ΑΕΚ πήρε την κατοχή και προσπάθησε να βρει τρόπο για να ισοφαρίσει. Για μεγάλο διάστημα, όμως, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία, καθώς η άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν αποτελεσματική. Μολονότι ο Χιμένεθ με τις αλλαγές του προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΚ, ούτε η είσοδος του Μπογέ μπόρεσε να την κάνει πιο δημιουργική. Οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να βρουν ρήγματα προς την εστία του Πασχαλάκη.

Όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε, τόσο ο ΠΑΟΚ έβρισκε ευκαιρίες για να βγάλει αντεπιθέσεις, όπως στο 87', όπου ο Άκπομ έκανε αδύναμο σουτ. Λίγο αργότερα ο Κάνιας προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπάρκα αλλά αστόχησε. Η «Ένωση» από την πλευρά τους αδυνατούσε να βρει έστω και μια τελευταία ευκαιρία κι έτσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο!



Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved