Βερπακόφσκις στο Onsports: «Καλή, αλλά δύσκολα πρώτη η Ελλάδα» (photos+videos)

Βερπακόφσκις στο Onsports: «Καλή, αλλά δύσκολα πρώτη η Ελλάδα» (photos+videos)

Ο Μάρις Βερπακόφσκις μιλάει στο Onsports για την… οργανωμένη Ελλάδα, την… καινούρια Λετονία, τη δυνατή Βοσνία και την εμπειρία του να παίζεις ποδόσφαιρο στη χώρα μας όπως κάνει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα του Εργοτέλη.

Ο Λετονός επιθετικός θεωρεί ότι δύσκολα η Εθνική θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και χρίζει ως φαβορί για την κορυφή τη Βοσνία η οποία σύμφωνα με την άποψή του είναι η πιο δυνατή ομάδα στο γκρουπ.

Ωστόσο, ο 33χρονος φορ χαρακτηρίζει καλή και οργανωμένη ομάδα τη «γαλανόλευκη» και βλέπει αυτή να παίρνει τη δεύτερη θέση και να παίζει μπαράζ για ένα «εισιτήριο» για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ομάδα του είναι τέταρτη και έχει φιλοδοξία να τερματίσει τρίτη, ενώ στόχος της είναι να «χτίσει» ένα σύνολο για το μέλλον, όπως μας τονίζει.

Ο άσος του Εργοτέλη παραδέχεται στο Onsports ότι είναι ιδιαίτερο για αυτόν που αντιμετωπίζει την εθνική ομάδα της χώρας στην οποία παίζει ποδόσφαιρο, αλλά, όπως λέει, αυτό είναι κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και το έχει ξαναζήσει. Συνεπώς, δεν θα του φανεί... παράξενο.

Ο Βερπακόφσκις επιφυλάσσεται να απαντήσει κατά πόσον θα σκοράρει κόντρα στο συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ αναφέρεται και στην επιστροφή του στον Εργοτέλη και την πορεία των Κρητικών στην επάνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα.

Ποιος είναι ο στόχος σας στην αναμέτρηση εναντίον της Ελλάδας;

«Ο κύριος στόχος μας είναι να χτίσουμε μια νέα ομάδα επειδή έχουμε έναν νέο προπονητή, ο οποίος έχει καινούριες ιδέες για το πώς πρέπει να παίζουμε και στα τελευταία παιχνίδια των προκριματικών θέλουμε να φτιάξουμε νέα ομάδα για τον επόμενο γύρο. Θέλει να εφαρμόσει τις ιδέες του στο παιχνίδι μας και αυτά τα ματς είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνον και για εμάς να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και ο προπονητής να δει τι μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό και αν μπορούν να κάνουν αυτά που θέλει».

Τι θέλετε να πετύχετε σε αυτά τα προκριματικά;

«Έχουμε κάποιες πιθανότητες για την τρίτη θέση και θα παλέψουμε για αυτό μέχρι το τέλος. Αλλά δευτερεύων στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα και να αρχίσουμε να παίζουμε στους αγώνες όπως θέλει ο νέος προπονητής. Να είμαστε ενωμένοι και να προετοιμαστούμε για τον επόμενο γύρο των προκριματικών. Θέλουμε να παλέψουμε για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπορεί η τρίτη θέση να μην δίνει κάτι, αλλά θέλουμε να την πάρουμε και να είμαστε πιο πάνω από τους γείτονές μας, τη Λιθουανία».

Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελλάδα;

«Έχετε μια καλή ομάδα, όπως πάντα, με πολύ μεγάλη οργάνωση. Είναι πολλοί παίκτες που παίζουν μαζί για πολλά χρόνια και για αυτό είναι οργανωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά στην έδρα σας παίζετε πολύ καλά. Θα είναι δύσκολο να πάρει η Ελλάδα την πρώτη θέση, αλλά σίγουρα θα είναι δεύτερη και θα προκριθεί στα πλέι οφ».

Έχεις σκοράρει εναντίον της Ελλάδας στο παρελθόν. Θεωρείς ότι θα το κάνεις ξανά;

«Δεν ξέρω. Ποτέ δεν ξέρεις. Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα είμαι και αν θα παίξω καν. Οπότε θα δούμε…»

Γιατί η Λετονία δεν ήταν καλύτερη σε αυτά τα προκριματικά;

«Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά και είχαμε προβλήματα επειδή πολλοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα και ήρθαν νεότεροι. Ήμασταν σε μεταβατική περίοδο με καινούριους ποδοσφαιριστές και προπονητή και δεν ήμασταν τόσο καλοί».

Μου είπες ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δεύτερη θέση. Οπότε βλέπεις τη Βοσνία για πρώτη; Ποια ομάδα από αυτές που αντιμετωπίσατε πιστεύεις ότι είναι η πιο δυνατή;

«Η Βοσνία. Θεωρώ ότι η Βοσνία έχει 80% πιθανότητες να πάρει την πρώτη θέση και δεύτερη θα βγει η Ελλάδα. Η δυνατότερη ομάδα του ομίλου είναι η Βοσνία».

Τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση για σένα από τη στιγμή που παίζεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Εργοτέλη;

«Παίζω στην Ελλάδα και τώρα αντιμετωπίζουμε την Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα, αφού αγωνίζομαι με τη χώρα από την οποία προέρχεται ο σύλλογος στον οποίο ανήκω. Θέλω να κάνω καλό ματς για να δείξω τις δυνατότητές μου, αλλά έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο, αφού έχουν ξαναπαίξει οι δύο ομάδες στο γκρουπ. Δεν είναι κάτι νέο για μένα, οπότε δεν νιώθω περίεργα».

Μετά από δύο χρόνια στην Μπακού, επέστρεψες πέρσι στον Εργοτέλη. Πώς είναι η δεύτερη θητεία σου στην ομάδα της Κρήτης;

«Πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Νιώθω σαν οικογένεια. Πήγαμε καλά και ανεβήκαμε στη Σούπερ Λίγκα, όπου όλα είναι θετικά. Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος».

Έχετε ξεκινήσει εξαιρετικά με τον Εργοτέλη στη Σούπερ Λίγκα φέτος. Είστε ακόμη αήττητοι μετά από τρεις αγώνες. Τι θεωρείς ότι μπορείτε να κάνετε;

«Δεν ξέρω, θα δούμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος και πολύ ποιοτικούς παίκτες. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε περισσότερους βαθμούς από όσους έχουμε τώρα, καθώς οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει έχουν ποιότητα. Ο προπονητής έχει όλο το υλικό για να φτιάξει μια καλή ομάδα και νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά φέτος».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Βερπακόφσκις με τη Λετονία και τον Εργοτέλη:

Βερπακόφσκις στο Onsports: «Καλή, αλλά δύσκολα πρώτη η Ελλάδα» (photos+videos)



Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved