Τα δάκρυα του Κούγια κι η Ηλιούπολη

Τα δάκρυα του Κούγια κι η Ηλιούπολη

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4:00 η εκδίκαση της υπόθεσης της Ηλιούπολης και του ισόβιου αποκλεισμού του Γιώργου Τσακογιάννη στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, που διήρκησε περισσότερο από τέσσερις ώρες. Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του Ηρακλή για πλαστογραφία.

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν ξανά μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορά τους «στημένους» αγώνες και έκλεψε την παράσταση, όταν μίλησε για απειλές και εκβιασμούς εις βάρος του! Συνέπεια όλων αυτών ήταν βουρκώσει και να διακοπεί για πέντε λεπτά η εκδίκαση.

Όσον αφορά στον Γιώργο Τσακογιάννη, δεν έγινε η μεταγωγή του από τις φυλακές, κατόπιν δικού του αιτήματος. Εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του κ. Μαρκουλάκο κι επιχειρείται να μείνει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό κι όχι στα Τρίκαλα.

Η ΠΑΕ Ηλιούπολη και ο Μιχάλης Νικολόπουλος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Αργύρη Λίβα, ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο Νίκος Χάλκος από τον Γιάννη Μαρκουλάκο και ο Νίκος Παντέλης από τον Κίμωνα Ευαγγελάτο.

Η εκδίκαση

Ο Γιάννης Μαρκουλάκος, εκπρόσωπος των Τσακογιάννη και Χάλκου ήταν αυτός που… άνοιξε τη διαδικασία, υποστηρίζοντας:

«Τα δικαιώματα μας προασπίζονται από δικονομικούς κανόνες. Το βούλευμα για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών εκδόθηκε μόνο για κακουργήματα και για αυτά τα δύο (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης). Δεν λέει για δωροδοκία και στοίχημα, ενώ η απόφαση της πρωτοβάθμιας μιλάει για δωροδοκία και στοίχημα. Γι αυτό δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Οι δύο αναφορές που υπέβαλλε η Ασφάλεια Αττικής προς Εισαγγελία και στη συνέχεια η αναφορά της κ. Παπανδρέου βασισμένη σε αυτά τα δύο έγγραφα.
Έχει κριθεί και νομολογηθεί από αποφάσεις Αρείου Πάγου και άλλων δικαστηρίων ότι τα έγγραφα που υποβάλει η Αστυνομική Αρχή στα οποία αναφέρονται κρίση και χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη σαν αντικείμενα απόδειξης για τις κατηγορίες των κατηγορουμένων».

Από την πλευρά του, ο βασικός μάρτυρας, Αλέξης Κούγιας, τόνισε κατά την κατάθεσή του: «Ο Τσακογιάννης είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής της Ηλιούπολης και υπάρχουν ορισμένα πρόσωπα που ενεργοποιεί και ο κ. Χάλκος είναι δεξί χέρι του. Ο Τσακογιάννης μπήκε ξαφνικά στο ποδόσφαιρο χωρίς να έχει καμία σχέση. Ήταν προβληματισμός σε όλους μας γιατί μπήκε στο ποδόσφαιρο. Από την πρώτη ημέρα ο Τσακογιάννης έβαλε στο ποδόσφαιρο την παρανομία.

Ο Τσακογιάννης και οι μπράβοι του τρομοκρατούν παίκτες και προπονητές. Επέλεξε κ. Χάλκο, ενώ στην αρχή είχε τον Πέτρο Σταθάκη. Πιστόλια μέσα στα σπίτια τους έχουν καταγγείλει παίκτες. Είναι ο πιο επικίνδυνος εν ζωή νονός της νύχτας. Στον Καρακασίδη (σ.σ. παράγοντας της Καλλιθέας) είπε ότι όσα χρόνια θα φάει φυλακή, τόσες σφαίρες θα ρίξω στον Κούγια. Έστηναν τριάδες διαιτητών και είχαν δημιουργήσει επεισόδια εις βάρος μου. Τα επεισόδια που έγιναν εναντίον μου, έγιναν στο όνομα του Μαρινάκη, αν και δεν πιστεύω ότι ο ίδιος γνωρίζει κάτι γι’ αυτό. Όπως μου είπαν υπάλληλοι της ΕΠΟ, ο Γκαγκάτσης ανακάλυψε τι έκανε ο Γ. Παπαδόπουλος, τον έδιωξε και τον ξαναπήρε. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η πιο βρώμικη ομάδα και σήμερα έχει έρθει με κουστούμια».

Σε εκείνο το σημείο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον Γιάννη Μαρκουλάκο, με αποτέλεσμα ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών να ζητήσει αναβολή, καθώς βούρκωσε. Αναλυτικά, ο διάλογος του Αλέξη Κούγια με τον εκπρόσωπο των Γιώργου Τσακογιάννη και του Νίκου Χάλκου:

Κούγιας: Υπόκοσμος είσαστε.
Μαρκουλάκος: Είσαι εσύ σε ξέρω καλά.
Κ: Δεν είμαι δικηγόρος που έχω πάει φυλακή, μην μιλάς σε εμένα έτσι.
Μ: Σε ξέρουμε, που έχεις ακούσει τις συνομιλίες;
Κ: Είμαι ενάγων δικηγόρος
Μ: Που είσαι;

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή, κάνοντας λόγο για απειλές που έχει δεχτεί ο ίδιος και τα παιδιά του: «Ζητάω πέντε λεπτά διακοπή, πως τον αφήνετε να μου μιλάει έτσι». Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος ήταν αυτός που πήρε τον λόγο μετά την επανέναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης: «Ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Αγροτικός Αστέρας και ο Διαγόρας είναι μάνες για τα στημένα. Αν παρακολουθούντο χρόνια αυτές οι ομάδες αυτή η εγκληματική οργάνωση έχει κάνει τα παντα. Ο Ριαβόγλου του Αγροτικού Αστέρα είναι φοβερό ότι δεν ακούγεται και δεν αναφέρεται πουθενά και είναι κορυφαίο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, κ. Θέμελης, ανέφερε μερικά «ύποπτα» ματς στον Αλέξη Κούγια, ζητώντας του να σχολιάσει:

Ηλιούπολη- Ολυμπιακός Βόλου 1-3
«Καραστημένο το παιχνίδι ο κ. Μπέος ήταν στον πάγκο του Βόλου. Όποιος είδε τα γκολ θα καταλάβει ότι είναι στημένο».

Ηλιούπολη- Καλαμάτα
«Η Καλαμάτα διαχρονικά είναι από τις πιο διεφθαρμένες στο ποδόσφαιρο με την έννοια των στημένων παιχνιδιών»

Ηλιούπολη- Ρόδος 2-0
«Η Ρόδος από τις διεφθαρμένες ομάδες όπως ο Διαγόρας, βοηθήθηκε από τους Μπέο και Τσακογιάννη για να ανέβει στη Β' Εθνική, ο δε διευθύνων σύμβουλος της Ρόδου Τσέγας Χρυσόστομος, ακούγεται στις συνομιλίες όταν ο Τσακογιάννης να λέει για Χρυσόστομο και είναι αυτός. Ο Τσακογιάννης έβαζε δικούς του ανθρώπους σε ομάδες».

Εθνικός- Ηλιούπολη 3-1
Δεν γνωρίζω τίποτα. Ο Εθνικός είναι ιστορική ομάδα».

Ηλιούπολη- Λεβαδειακός 2-4
«Για μένα είναι αυτός ο αγώνας πρέπει να μπει στην κορυφή του πάνθεον των στημένων αγώνων. Προκάλεσε τη θυμηδία σε όλη την Ελλάδα. Έπρεπε να δείτε τον Νικολόπουλο, προσβολή του ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να έχεις τίποτα μέσα σου για να τα κάνεις αυτά. Προκλητικό αυτό».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και για τον Νίκο Παντέλη: «Τον ήξερα από παίκτη στο Αιγάλεω. Πριν από 37 χρόνια ήμουν γενικός αρχηγός. Προσπάθησα να τον πάρω στις ομάδες μου. Τελευταία φορά προσπάθησα τα Χριστούγεννα του 2010, αλλά με σοκάρισε η πορεία του στις ομάδες. Είχε πάει σε Αγ. Δημήτριο και Ηλιούπολη.

Είναι λεβεντόπαιδο ο Παντέλης. Είναι φτωχόπαιδο, αποκλείω να έχει κάνει οτιδήποτε. Να στήσει όχι, αλλά όταν ένα παιχνίδι είναι στημένο και το βλέπεις θα έπρεπε να έχεις φύγει εκτός αν έχεις ανάγκη».

Για τον Νικολόπουλο, ανέφερε: «Ακραίο εργαλείο του Τσακογιάννη ο Νικολόπουλος, παράδειγμα προς αποφυγή».

Όσον αφορά στον Νίκο Χάλκο, απάντησε: «Το να είσαι τόσα χρόνια πρόεδρος της Ηλιούπολης με ιδιοκτήτη τον Τσακογιάννη είναι αρκετά για να σε χαρακτηρίσουν. Μπορεί να κάνω λάθος, η ζωή θα το δείξει. Συναντήθηκα με Δήμαρχο Πατρέων τον κ. Φούρα και με τον κ. Καϋμενάκη και μου είπαν ότι: «Ή θα πουλήσεις την ομάδα ή τα περάσεις δύσκολο χειμώνα», εγώ τους μαγνητοφωνούσα και συνέχισε: «Ο Μποροβήλος στήνει με τον Μπέο τον Ηρακλή να πέσει».

Στην συνέχεια, ακολούθησε νέος διάλογος του Αλέξη Κούγια με τον Γιάννη Μαρκουλάκο:

Μαρκουλάκος: Ποια είναι η αντικοινωνική δραστηριότητα του Τσακογιάννη και ποιους εκβίαζε;
Κούγιας: Κατηγορήθηκε για κλοπές και εκβιασμών και σειρά ανθρωποκτονιών. Εχει περάσει χρόνο στις φυλακές, υπάρχει σε όλη την κοινωνία η άποψη ότι είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος, ο μόνος από τους μεγάλους «μπράβους» που είναι εν ζωή, οικογένεια Γρηγοράκου και άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχει ακουστεί ότι πίσω από αυτά ήταν ο Τσακογιάννης. Ο Καρακασίδης μου είπε προχθές στο φιλικό με την Καλλιθέα: «Ρε Αλέξη δεν φοβάσαι. Ο Τσακογιάννης λέει ότι όσα χρόνια φάει τόσες σφαίρες θα φας». Έχω κάνει έγγραφη καταγγελία».
Μ: Όσες φορές κατηγορήθηκε για όσα λέτε έχει αθωωθεί. Είναι σωστό να λέτε ετσι για κάποιον που έχει αθωωθεί.
Κ:  Τα προσωπικά μου βιώματα τα λένε όλα αυτά.
Μ: Ο Τσακογιάννης έχει μόνο καταδικαστεί για κλοπή κασετοφώνου στα 18 του, τίποτα άλλο.
Κ: Και μετά βγήκανε τα πιστόλια...
Μ: Δύο φορές με βούλευμα έχει αθωωθεί και δεν εκκρεμεί καμία υπόθεση εις βάρος του.
Κ: Ο κ. Τσακογιάννης και κ. Μπέος έκαναν το ποδόσφαιρο ένα κακοστημένο θέατρο. Από Γενάρη καθόριζαν και την τύχη των ομάδων που θα βγουν Ευρώπη και θα πέσουν κατηγορία.
Μ: Συγκεκριμένα περιστατικά εκβιασμών να μας πει και σε πιο σπίτι μπήκαν με όπλα.
Κ: Σας είπα τι μου είπε ο κ. Γκόφας (σ.σ. προπονητής) και ο κ. Σταθόπουλος (σ.σ. παράγοντας) της Αγ. Παρασκευής ότι απειλούσαν τους παίκτες με όπλα πριν το ματς με την Ηλιούπολη.
Μ: Παρακαλώ να κληθούν αυτοί οι δύο. Ξέρετε πραγματικό γεγονός που να έχει σχέση ο Τσακογιάννης με αντίπαλη ομάδα και να εκβίασε. Τον Παπαδόπουλο το γνωρίζετε;
Κ: Ο Παπαδόπουλος γνώριζα ότι έστηνε ματς δίχως να ξέρω ότι ήταν δεξί χέρι του Τσακογιάννη. Μετά το έμαθα.
Μ: Γνωρίζετε ότι έχει χάσει ο Παπαδόπουλος δύο σπίτια τα τελευταία δύο χρόνια. Αν γνώριζε τα παιχνίδια δεν θα έχανε. Ξέρετε αν έπαιξε Στοίχημα ο Τσακογιάννης;
Κ: Δεν έχω ιδέα.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέληξε στην απολογία του: «Όλο το έργο στήθηκε για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης. Όλοι γνώριζαν ποιοι είχαν πλαστά πιστοποιητικά. Ο Καραγκιόζης γνώριζε για την Ηλιούπολη και πήρε λεφτά για να βγάλει το πλαστό πιστοποιητικό που είχε καταθέσει. Οργάνωσαν αυτή την ιστορία με τα πλαστά να οδηγήσουμε όλη τη διαδικασία σε μη αγωνιστικό υποβιβασμό. Έστησαν μέσα από την ΕΠΟ αυτή την ιστορία».

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος, στην απολογία του, ανέφερε: «Μέχρι το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τον Κούγια, ήμουν ο καλός και μετά έγινα ο χειρότερος. Εχει δημιουργηθεί μεγάλη φασαρία, ο μόνος ποδοσφαιριστής που εμπλέκεται είμαι εγώ. Πως μπορώ μόνος μου σαν ποδοσφαιριστής να στήσω ένα παιχνίδι; Θα πρέπει να είναι και άλλοι παίκτες, προπονητές. Όλα από εμένα. Ακούω χορούς εκατομμυρίων, στοιχηματισμούς, εμβάσματα, προκύπτει ότι η οικονομική μου κατάσταση από χαρτιά, έχω μηδενικούς λογαριασμούς, ανοιχτά δάνεια, ενοίκιο απλήρωτο τους τελευταίους τρεις μήνες. Γιατί να το κάνω αυτό; Ποιος ο σκοπός μου; Δεν έχω κερδίσει τίποτα. Που θα δουλέψω τώρα; Κοινωνικός στιγματισμός τεράστιος. Ηθική δικαίωση δεν υπάρχει για το μόνο που έχω ανάγκη είναι να ζήσω, ο μόνος τρόπος να γίνει είναι να παίξω.

Δεν υπάρχει κανένα δοκάρι στην εστία μου στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχω κάνει ένα πέναλτι και έχω πετύχει αυτογκόλ. Ο Ναπολεόνι ήταν σε προφανή θέση για γκολ και τον απέτρεψα, αν ήθελαν να χάσουμε θα τον άφηνα να το βάλει. Ήταν στην μικρή περιοχή. Υπάρχει αυτογκόλ στο δεύτερο ημίχρονο, με την ίδια λογική του πέναλτι, είναι εντελώς αδιανόητο να έβαζα εγώ το αυτογκόλ, θα άφηνα επιθετικό να το βάλει. Δεν μπορεί ένας παίκτης να στήσει ένα παιχνίδι και να προκαθορίσει αποτέλεσμα. Πως μπορεί ένας αμυντικός να στήσει ένα ματς από 2-0 σε 2-4».

Κατά την απολογία του, ο Νίκος Παντέλης, υποστήριξε: «Από την ημέρα που μπήκε η αστυνομία και με συνέλαβε προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Να αποδείξω στην πορεία μου των 33 ετών, ότι είμαι τίμιος άνθρωπος. Ντρέπομαι να βγω στο δρόμο, ντρέπομαι γιατί με είδε ο γιος μου στο διαδίκτυο με χειροπέδες. Μ' έχουν συνδέσει με την Ηλιούπολη ενώ έχω δουλέψει 5 μήνες στα 17 χρόνια της προπονητικής μου καριέρας. Είμαι ασήμαντος μπροστά σε όλους. Εχω τελειώσει ποδοσφαιρικά. Κανένας δεν ξέρει τίποτα για τα προσωπικά μου. Αν έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής να πει ότι έκανα οτιδήποτε, ας πάω στον Κορυδαλλό.

Την ηλιθιότητα στο τηλέφωνο την πληρώνω. Εγινε μετά τον αγώνα. Αυτή η συνομιλία ήταν μετά την προπόνηση που είχε τελειώσει το ματς. Δεν ήθελα να πάω στην Ηλιούπολη γιατί δεν με εξέφραζε. Αναγκαστικά να του πω ένα ψέμα. Αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα. Δεν έχω δωροδοκηθεί, ούτε έχω δωροδοκήσει, μόνο που θέλω ηθικά να δικαιωθώ, να βγω έξω από τη χώρα για να δω τον γιό μου. Πήρε το πτυχίο του και δεν ήμουν εκεί».

Στην συνέχεια, ο διευθυντής στοιχήματος του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ηλιόπουλος στην κατάθεσή του, τόνισε: «Μετά την αξιολόγηση δεν θεωρούμε ότι είναι ανταγωνιστικοί ορισμένοι αγώνες. γι' αυτό δεν τους βάζουμε στο κουπόνι. Υπάρχει διαφορά στην κρίση μας με την UEFA, καθώς εμείς αξιολογούμε εκ των προτέρων και η UEFA εκ των υστέρων».

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Νίκου Νικολόπουλου, Στέλλα Τσαγκαράκη τόνισε: «Σε ότι αφορά συμπεριφορά του Μιχάλη ήταν κοντά στους παίκτες και ποτέ δεν άκουσα δεν είδα να εκβιάσει να μιλήσει, να δωροδοκηθεί ούτε να δωροδοκήσει. Παντρευτήκαμε το 2009 έπειτα από συνολικά 4 χρόνια σχέσης και έχουμε ένα παιδί 15 μηνών».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Οικονόμου (σ.σ. προπονητής και βοηθός του Παντέλη στον Εθνικό), ανέφερε: «Δεν έχω ακούσει για στημένα».

Ο Νίκος Πηρούνιας, υποστήριξε: «Ήρθα για να αποκατασταθεί η άσχημη εικόνα για τον Παντέλη».

Αποχωρώντας ακολούθησε ένας μικρός διάλογος με τον Δημήτρη Μπάκο. «Με σένα δεν έχω τίποτα. Εσύ φοράς παντελόνια. Με το άλλο το λαμόγιο (σ.σ. Καϋμενάκη) τα έχω. Αυτός τα έχει κάνει όλα».

http://www.onsports.gr/Podosfairo/GGA-Dikaiosynh/item/107491-Ekdikazetai-h-ypothesh-Hraklh


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved