Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ημιτελικοί: Ολλανδία – Αργεντινή… με φόντο τον τελικό (photos+videos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ημιτελικοί: Ολλανδία – Αργεντινή… με φόντο τον τελικό (photos+videos)

Μετά το… μπαμ της Γερμανίας, Ολλανδία και Αργεντινή συναντώνται στον δεύτερο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 (23:00, Onsports/ΝΕΡΙΤ) και θέλουν την πρόκριση για να δώσουν το «παρών» στον τελικό.

Μετά από αυτό που είδαμε στον πρώτο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ότι και να δούμε στο Ολλανδία – Αργεντινή δεν θα κάνει… εντύπωση σε κανέναν. «Οράνιε» και «Αλμπισελέστε» είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τους Ευρωπαίους της… υπόθεσης να μην έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της κατάκτησης ενός Μουντιάλ, παρά το γεγονός ότι τρεις φορές έφτασαν στον τελικό – έχοντας κατά τεκμήριο ομάδες που έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο – και τους Λατίνους να έχουν σηκώσει δυο φορές την κούπα, έχοντας χάσει και δυο τελικούς. Σε ημιτελικό, δεν έχουν ηττηθεί αμφότεροι και θα «σπάσει» συνεπώς μια παράδοση που κρατάει αρκετά χρόνια, αλλά θα διατηρηθεί μόνο για αυτόν που θα κληθεί την Κυριακή να αντιμετωπίσει τα «υπερηχητικά» πάντσερ του Γιόακιμ Λεβ.

ntehargemesa1

Οι Ολλανδοί, πάντως, είναι αυτοί που έχουν καταφέρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 να φτάσουν στον Ημιτελικό, σπάζοντας μια τεράστια… κατάρα που τους κυνηγούσε. Αυτή της διαδικασίας των πέναλτι. Το καλό για τους «οράνιε» είναι πως αν προκριθούν στον τελικό δεν βρίσκουν απέναντί τους τον διοργανωτή, κάτι που πλήρωσαν το 1974 και το 1978, όμως, δεν είναι απαραίτητα θετικό και το γεγονός ότι θα συναντήσουν… τη Γερμανία. Μια Γερμανία, που ήταν και η τελευταία αντίπαλος της Αργεντινής σε τελικό, το 1990. Η «αλμπισελέστε» μετά από δυο δεκαετίες έχει ξανά ηγέτη αντάξιο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θέλει να φτάσει ως το τέρμα του δρόμου στο «Μαρακανά» και ο Λιονέλ Μέσι είναι έτοιμος να την οδηγήσει σε ημέρες 1986, όταν και κατέκτησε για τελευταία φορά το Μουντιάλ.

«Μάχη» στην «Αρένα Κορίνθιανς»

Ο δεύτερος Ημιτελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 έχει οριστεί για την Τετάρτη (09/07), στις 23:00 στο Σάο Πάουλο και την «Αρένα Κορίνθιανς». Είναι το γήπεδο στο οποίο έγινε η πρεμιέρα του Μουντιάλ με τη Βραζιλία να επικρατεί 3-1 της Κροατίας. Ακόμη, εκεί έγινε ο αγώνας της Ουρουγουάης με την Αγγλία (2-1), της Ολλανδίας με τη Χιλή (2-0) και της Κορέας με το Βέλγιο (0-1), για τη φάση των ομίλων, ενώ εκεί η Αργεντινή νίκησε 1-0 την Ελβετία για τη φάση των 16. Συνεπώς, αμφότερες οι αντίπαλοι του Ημιτελικού έχουν αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, μετρώντας από μια νίκη η κάθε μία.

gipedo2

Τον δεύτερο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 κλήθηκε να διαιτητεύσει ο Κιουνέιτ Τσακίρ από την Τουρκία. Ο ρέφερι από τη γειτονική μας χώρα, ο οποίος έχει διευθύνει δυο αγώνες ως τώρα στη διοργάνωση, αυτόν της Βραζιλίας με το Μεξικό και της Αλγερίας με την Ρωσία. Βοηθοί του ορίστηκαν ο Μπαχατίν Ντουράν και ο Ταρίκ Ονγκούν, επίσης από την Τουρκία ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Γιόνας Έρικσον από την Σουηδία. Το σίγουρο είναι πως από το χωρητικότητας 62.601 θέσεων γήπεδο δεν θα απουσιάζει το… χρώμα, καθώς οι Αργεντίνοι έχουν κάνει… κατάληψη στη Βραζιλία, ενώ και οι φίλοι της Ολλανδίας αναμένεται να είναι αρκετοί και να «βάψουν» πορτοκαλί τη δική τους πλευρά.

cacir

Στην Ολλανδία το μεγάλο άγχος που έχει ο Λουίς Φαν Χαάλ και οι συνεργάτες του προετοιμάζοντας την ομάδα για τον Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, είναι αν θα καταφέρει να συμμετάσχει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ο οποίος μέχρι το βράδυ της Τρίτης ήταν αμφίβολος. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα για τους «οράνιε», η πιθανότερη ενδεκάδα αναμένεται να έχει κάτω από τα δοκάρια τον Σιλέσεν και τους Μπλιντ, Ίντι, Φλαάρ, Ντε Βρι και Κάιτ στην πεντάδα της άμυνας. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ και Ρόμπεν, ο οποίος θα δίνει βοήθειες στους Ντεπάι και Φαν Πέρσι.

Η Αργεντινή, έχει δεδομένη την απουσία του Άνχελ Ντι Μαρία. Του ανθρώπου που την έστειλε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια έχει ξανά στη διάθεσή του τόσο τον Αγουέρο όσο και τον Ρόχο, και δεν αναμένεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα που κατάφερε να προκριθεί του Βελγίου στα προημιτελικά και της οποίας θα ηγείται ο Μέσι. Συνεπώς, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομέρο, με τους Ρόχο, Γκαράι, Ντεμικέλις και Ζαμπαλέτα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Μασκεράνο, Μπίλια και Πέρεζ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης καλούνται να συνεργαστούν οι Λαβέτσι, Ιγκουαΐν και Λιονέλ Μέσι.

Το Ολλανδία – Αργεντινή με αριθμούς!

Αν κάποια ομάδα θέλει να… ρίξει το βλέμμα της στο παρελθόν, αυτή θα είναι εκείνη των «οράνιε» που θα έχουν... σύμμαχο την παράδοση στον Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014. Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που οι δυο τους κοντράρονται σε Μουντιάλ, με την πρώτη το 1974 να βρίσκει νικήτρια την Ολλανδία (4-0), ενώ στη δεύτερη, στον τελικό του 1978, η Αργεντινή πήρε το τρόπαιο (3-1) στην παράταση! Ακολούθησε το 2-1 των «οράνιε» στους «8» του Μουντιάλ 1998, ενώ το 2006 οι δυο τους έμειναν στο 0-0 στη φάση των ομίλων.

Ως τη φάση των Ημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, Ολλανδία και Αργεντινή έχουν να επιδείξουν μερικά στατιστικά επιτεύγματα που απεικονίζουν το πώς έχουν αγωνιστεί ως τώρα. Οι «οράνιε» είχαν την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης αφού έχουν πετύχει 12 τέρματα, ενώ η Αργεντινή έχει σταματήσει στα 8, καθώς η Γερμανία έφτασε στα 17 (!) τέρματα μετά το… όργιο του πρώτου ημιτελικού κόντρα στη Βραζιλία. Ο Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει τέσσερα τέρματα ως τώρα στο Μουντιάλ, ενώ για την Ολλανδία ηγέτες σε αυτή την κατηγορία είναι οι Άριεν Ρόμπεν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι που έχουν πετύχει από τρία τέρματα. Αξίζει, πάντως να σημειωθεί πως η Αργεντινή ισοφάρισε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών της στο Μουντιάλ, φτάνοντας τις πέντε…

Τα στατιστικά της Ολλανδίας στο Μουντιάλ 2014

statististikoollandias

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στον δεύτερο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν, όπως αναφέραμε τις τέσσερις στο πλαίσιο του Μουντιάλ. Συνολικά, η Ολλανδία μετράει τέσσερις νίκες, με την Αργεντινή να έχει μία, ενώ τρία παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 13-6 υπέρ των «οράνιε». Η τελευταία κόντρα των δυο ομάδων, ήταν στις 21 Ιουνίου 2006, όταν σε ματς ομίλων για το Μουντιάλ που διεξήχθη στη Γερμανία έμειναν στο 0-0, έχοντας προκριθεί αμφότεροι τελικά στα νοκ-άουτ εκείνης της διοργάνωσης. Έκτοτε, δεν έχουν βρεθεί η μία στο δρόμο της άλλης…

Σε στατιστικό επίπεδο, οι δυο ομάδες που αναμετρώνται στον δεύτερο Ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, έχουν αρκετές διαφορές. Η Ολλανδία είναι αυτή, που όπως αναφέραμε, έχει σκοράρει 12 τέρματα ενώ η Αργεντινή έχει σταματήσει στα 8. Οι «οράνιε» μαρκάρουν πιο… δυναμικά, αφού έχουν κάνει 91 φάουλ μέχρι τώρα στη διοργάνωση, ενώ η «αλμπισελέστε» μόλις 54. Φυσικό είναι, συνεπώς, να έχουν δεχθεί επτά κίτρινες κάρτες οι Ολλανδοί και πέντε οι Αργεντινοί. Κανείς παίκτης των δυο ομάδων, δεν έχει αποβληθεί ωστόσο. Περισσότερο… τρεχαλατζήδες αποδεικνύονται οι παίκτες του Φαν Χαάλ καθώς κάνουν 114,8 χιλιόμετρα ανά αγώνα, ενώ αυτοί του Σαμπέγια αρκούνται στα 109,6 χιλιόμετρα. Ελέω… Μέσι, η Αργεντινή έχει ολοκληρώσει 2.438 πάσες ενώ η Ολλανδία 2.031 με το ποσοστό να είναι στο 80% και για τους δυο.

Τα στατιστικά της Αργεντινής στο Μουντιάλ 2014

statistikoargentina

Τι θα γίνει, ωστόσο, αν ο δεύτερος Ημιτελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 χρειαστεί τη διαδικασία των πέναλτι για να αποφασιστεί η ομάδα που θα βρεθεί στον τελικό; Σε αυτή την περίπτωση, αμφότεροι έχουν να επιδείξουν καλές και κακές στιγμές. Οι Ολλανδοί απέκτησαν την πρώτη… καλή ανάμνηση, μόλις πριν από λίγες ημέρες όταν απέκλεισαν την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι και βρέθηκαν στους «4», ενώ νωρίτερα είχαν αποκλειστεί από τη Βραζιλία στον ημιτελικό του Μουντιάλ της Γαλλίας. Η Αργεντινή από την πλευρά της, είχε προκριθεί το 1990 τόσο απέναντι στη Γιουγκοσλαβία στους «8» όσο και απέναντι στην Ιταλία στους «4», ενώ το 1998 απέκλεισαν την Αγγλία στους «16», για να αποκλειστούν από τη Γερμανία στους «8» από τους διοργανωτές το 2006.

ntehargemesa3

Ο δεύτερος Ημιτελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 διεξάγεται στις 9 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται στην Αργεντινή η Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας. Άπαντες περιμένουν να γιορτάσουν την παρουσία της «αλμπισελέστε» μετά από 8.771 ημέρες σε έναν ημιτελικό Μουντιάλ, όμως, η Ολλανδία δεδομένα έχει διαφορετική άποψη. Μετά το «σπάσιμο» της κατάρας των πέναλτι, επόμενος στόχος είναι να βρεθούν στον τελικό και να σπάσουν κι άλλη κατάρα. Αυτή που τους θέλει να μην τα καταφέρνουν, ακόμα κι όταν όλος ο κόσμος υποκλίνεται στο ποδόσφαιρο που παίζουν και τους θεωρεί αδιαφιλονίκητο φαβορί. Σε κάθε περίπτωση, τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, θα γνωρίζουμε ποια ομάδα από τις δυο θα βρεθεί απέναντι στη Γερμανία στο «Μαρακανά», στις 13 Ιουλίου για τον μεγάλο Τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014.

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Ημιτελικοί: Αποτελέσματα και πρόγραμμα (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ημιτελικοί: Το όνειρο του Μέσι! (photos+video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Ημιτελικοί: Δεν αντιμετωπίζει τον Μέσι ο Φαν Χάαλ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ημιτελικοί: Αμφίβολος ο Φαν Πέρσι

Η πορεία της Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014

Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

13/6

Σαλβαδόρ

Ισπανία - Ολλανδία

1-5

18/6

Πόρτο Αλέγκρε

Αυστραλία - Ολλανδία

2-3

23/6

Σάο Πάολο

Ολλανδία - Χιλή

2-0

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

29/6

Φορταλέζα

Ολλανδία – Μεξικό

2-1

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

5/7

Σαλβαδόρ

Ολλανδία - Κόστα Ρίκα

0-0 (4-3 πέν.)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

9/7

Σάο Πάολο

Ολλανδία – Αργεντινή

23:00

               

 

Η πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

16/6

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Αργεντινή - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

2-1

21/6

Μπέλο Οριζόντε

Αργεντινή - Ιράν

1-0

25/6

Πόρτο Αλέγκρε

Νιγηρία - Αργεντινή

2-3

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1/7

Σάο Πάολο

Αργεντινή – Ελβετία

1-0 παρ.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

5/7

Μπραζίλια

Αργεντινή - Βέλγιο

1-0

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

9/7

Σάο Πάολο

Ολλανδία – Αργεντινή

23:00

               

Φωτογραφίες και βίντεο από παλαιότερα Ολλανδία – Αργεντινή:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ημιτελικοί: Ολλανδία – Αργεντινή… με φόντο τον τελικό (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved