Μουντιάλ 2014: Ποδόσφαιρο και Θρησκεία είναι «ένα» στο Ρίο (videos+photos)

Μουντιάλ 2014: Ποδόσφαιρο και Θρησκεία είναι «ένα» στο Ρίο (videos+photos)

Το Μουντιάλ 2014 δίνει την ευκαιρία σε όσους επισκεφθούν το Ρίο να βρεθούν στο γιγαντιαίου άγαλμα του Χριστού και να γνωρίσουν από κοντά έναν ιερέα που έχει πάθος τόσο με τη θρησκεία όσο και… με το ποδόσφαιρο!

Το όρος Κορκοβάδο στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει να δει κανείς όταν επισκέπτεται τη συγκεκριμένη πόλη της Βραζιλίας. Η θέα από την κορυφή κόβει την ανάσα και προσφέρει ένα εντυπωσιακό φόντο για μια… υποχρεωτική φωτογραφία. Αν επισκεφθεί κανείς τον Ναό που βρίσκεται στα πόδια του γιγαντιαίου αγάλματος του Χριστού Σωτήρα, θα συναντήσει τον Πατέρα Ομάρ Πούσο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος εκεί και κηρύσσει την πίστη και την ευλογία.

«Δουλεύω εδώ, στον Χριστό Σωτήρα, στο πιο πολυτελές μέρος της καταπληκτικής πόλης του Ρίο, το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο», λέει ο κληρικός στην κάμερα της FIFA και προσθέτει: «Είναι ένα πολυπολιτισμικό σημείο συνάντησης, όπου ενώνονται χιλιάδες ανθρώπων και όπως ο Σωτήρας, εμείς οι Βραζιλιάνοι τους καλωσορίζουμε με ανοιχτά χέρια».

papasmesa2

Οι προσκυνητές που φτάνουν εκεί στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, μοιάζουν με ένα πολύχρωμο… μπουκέτο από κασκόλ, σημαίες, περούκες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, αφού πρόκειται για φιλάθλους που με την ευκαιρία της συμμετοχή των χωρών τους στο Μουντιάλ 2014, φτάνουν στο Ρίο και δεν χάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα σε αυτόν τον πλανήτη.

Πέρα όμως από τις αναμνηστικές φωτογραφίες, για το σπίτι αλλά και για τα … social media, όσοι φτάνουν εκεί έχουν στο μυαλό τους και να προσευχηθούν. «Παρατηρώ την πίστη των ανθρώπων και είναι ενδιαφέρουσα. Όλοι έρχονται να προσευχηθούν στον Χριστό. Ζητούν ευλογία για τις ομάδες τους, είμαι σίγουρος πως κάθε ομάδα έχει ήδη ευλογηθεί», λέει ο ιερέας.

Ο Πατέρας Ομάρ, πάντως, δεν κρύβει τη συμπάθειά του για τη Βραζιλία και τη Φλουμινένσε, λέγοντας: «Χωρίς αμφιβολία, ο Θεός, η πίστη και η θρησκεία είναι το πάθος της ζωής μου. Αλλά, έχω ένα ακόμα πάθος στην καρδιά μου, που με παρακινεί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η αγάπη μου για τη Βραζιλία και τη Φλουμινένσε»!

papasmesa1

Όταν τελειώνει η λειτουργία και η ευλογία προς το ποίμνιο που συγκεντρώνεται στον πανέμορφο χώρο, ο Πατέρας Ομάρ φοράει τη φανέλα της Φλουμινένσε και δείχνει και τις ποδοσφαιρικές του ικανότηες! «Είμαι λίγο… παχουλός, εννοώ δυνατός (σ.σ. γελάει). Αυτό με βοηθάει να παίζει άμυνα, δεν με περνάς εύκολα. Σουτάρω δυνατά και μπορώ να παίξω καλά», λέει χαρακτηριστικά.

Λόγω της ιδιότητας του ιερέα, μάλιστα, καταφέρνει να κερδίσει έτσι και λίγο… παραπάνω σεβασμό μέσα στο χορτάρι από συμπαίκτες και αντιπάλους. «Ξέρουν ότι είμαι παπάς. Έτσι, δεν βρίζουν και δεν μου φωνάζουν. Αν κάνω λάθος, πάντα με συγχωρούν», λέει με πλατύ χαμόγελο!

Ο Πατέρας Ομάρ, όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι, περιμένει από τη «Σελεσάο» να πάρει το τρόπαιο. Διατηρεί την πίστη του, εμπιστευόμενος την ποδοσφαιρική σοφία του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι και του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, αλλά και τη φυσική ισορροπία και τη μαχητικότητα της ομάδας, η οποία διαθέτει ποιότητα. Αν έρθει, όμως, η… κακιά στιγμή και η Βραζιλία αποκλειστεί, τότε είναι ξεκάθαρος για το ποιος θέλει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014. Ο Πατέρας Ομάρ, λέει χωρίς δισταγμό: «Θα υποστηρίζω την Αργεντινή. Είναι η ομάδα του Πάπα σε τελική ανάλυση»!

Δεν πρέπει, πάντως, να προκαλεί εντύπωση η ενασχόληση του Πατέρα Ομάρ με το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για έναν ιερέα με σύγχρονες αντιλήψεις, που ασχολείται και με το τραγούδι ενώ διατηρεί και δική του εκπομπή η οποία τιτλοφορείται «Amigos Para Siempre». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Ομάρ Πούσο αποκαλείται ο «Ιερέας Ποπ Σταρ»!

Το βίντεο της FIFA για τον πατέρα Ομάρ

Βίντεο και φωτογραφίες με το Άγαλμα του Ιησού στο Ρίο και με τον ιερέα Ομάρ Πούσο:

 

Μουντιάλ 2014: Ποδόσφαιρο και Θρησκεία είναι «ένα» στο Ρίο (videos+photos)



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved