Βέλγιο - Ρωσία 1-0: Αυτός… Ορίζ(ε)ι την πρόκριση (photos)

Βέλγιο - Ρωσία 1-0: Αυτός… Ορίζ(ε)ι την πρόκριση (photos)

Στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής (22/6) το Βέλγιο μετά τη νίκη του 1-0 επί της Ρωσίας με «χρυσό» σκόρερ τον Οριζί.

Ο Μαρκ Βίλμοτς είχε… προειδοποιήσει πριν το Μουντιάλ για τις… χρυσές αλλαγές του Βελγίου, η Αλγερία δεν το πρόσεξε και το… πλήρωσε, ενώ… θύμα των «κόκκινων διαβόλων» που έρχονται από τον πάγκο έπεσε και η Ρωσία, με τον Οριζί να… σφραγίζει την πρόκριση. Σημαντική η παρουσία του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων.

Με το «τρίποντο» αυτό, το Βέλγιο «σφράγισε» την παρουσία του στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου, ενώ αντίθετα, οι Ανατολικοευρωπαίοι περιμένουν το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα του ομίλου, όπου η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει την Αλγερία, ούτως ώστε να μάθει τον… δρόμο για την επόμενη φάση.

BelgioRwssiaMesa01

Η εξέλιξη του αγώνα

Μοιρασμένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά. Οι Βέλγοι είχαν μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Ρώσους, ωστόσο, οι Ανατολικοευρωπαίοι με διπλή ζώνη άμυνας, κράτησαν τις… απειλές μακριά από την εστία του Ακινφέεφ. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους – τυπικά – φιλοξενούμενους, όταν στο 13’ ο Φαϊζούλιν σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Κουρτουά αντέδρασε σωστά και έδιωξε.

Στην συνέχεια, οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν με κινητήριο μοχλό τον Ντρις Μέρτενς να προκαλέσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή των Ρώσων, αλλά στο 20’ το σουτ του Βέλγου μεσοεπιθετικού πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε νέο σουτ του Μέρτενς, δύο λεπτά αργότερα.

Οι δύο επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων φαίνεται πως… ξύπνησαν το «συγκρότημα» του Φάμπιο Καπέλο, μια και βγήκε από το… καβούκι του και στο 31’ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά στο σουτ του Σάτοφ, ο Κουρτουά έδειξε και πάλι σωστά αντανακλαστικά, ενώ στο 44’ το σουτ του Φαϊζούλιν πέρασε άουτ χωρίς ανησυχία για τον πορτιέρο του Βελγίου. Πάντως, η Ρωσία έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όμως, η κεφαλιά του Κοκόριν από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, πέρασε άουτ.

BelgioRwssiaMesa02

Χαμηλό τέμπο…

Ελάχιστες ήταν οι… συγκινήσεις που προκάλεσαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Το Βέλγιο διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, η καλή αμυντική λειτουργία της Ρωσίας δεν επέστρεψε στην ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς να βάλει… δύσκολα στον Ιγκόρ Ακινφέεφ, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές… ηρεμίας στην εξέδρα, με οπαδό να πέφτει για… ύπνο!

Οι φιλοξενούμενοι, όπως έκαναν στο πρώτο ημίχρονο, μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου, προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και πίεσαν την άμυνα των Βέλγων, ωστόσο, η καλύτερη στιγμή ήταν ένα σουτ του Εστσένκο από τα πλάγια στο 81’ με την μπάλα να μην προκαλεί προβλήματα στον Κοτυρτουά.

Η απειλή του Εστσένκο, αλλά και η είσοδος του Κέβιν Μιραλάς στον αγωνιστικό χώρο, προκάλεσε… αντίδραση από τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι πίεσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων και τρία λεπτά αργότερα, ο Μιραλάς εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ από καλή θέση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, καθώς χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ακινφέεφ και στην συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν, ενώ στο 86’ ο Αζάρ απείλησε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Λύτρωση…

Η πίεση του Βελγίου έφερε καρπούς δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, καθώς στο 88’ ο Οριζί με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Ακινφέεφ και άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους». Βέβαια, για να καταφέρει ο νεαρός φορ να σκοράρει, σημαντικό… ρόλο έπαιξε η εξαιρετική προσπάθεια του Αζάρ από τα αριστερά, που «άδειασε» την άμυνα των Ανατολικοευρωπαίων.

BelgioRwssiaMesa03

To Βέλγιο - Ρωσία από το virtual γήπεδο του Onsports...

Το φύλλο αγώνα του Βέλγιο - Ρωσία



ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved