Οι βαθμοί μετράνε, τώρα ήρεμος με ΑΕΚ
Intime

Οι βαθμοί μετράνε, τώρα ήρεμος με ΑΕΚ

Απώλεια κόντρα στον Λεβαδειακό θα ήταν καταστροφή για τον Παναθηναϊκό, γι’ αυτό και ήταν τόσο ψυχολογικά μουδιασμένοι οι «πράσινοι», σε ένα ματς που έτσι κι αλλιώς αποδείχθηκε γεμάτο αδικαιολόγητη ένταση.

Πολύ περίεργο το ματς με τον Λεβαδειακό τελικά. Μια αναμέτρηση που στο μυαλό των περισσότερων ήταν σχετικά εύκολη. Είτε λόγω καλών σχέσεων με τον αντίπαλο, είτε λόγω διαφοράς δυναμικότητας και μάλιστα σε ένα γήπεδο που εκ των πραγμάτων θα ήταν έδρα του Παναθηναϊκού λόγω της παρουσίας του κόσμου.

Το ματς εκ των πραγμάτων θα ήταν δύσκολο, απλά η ένταση που υπήρξε σε πολλά σημεία ήταν μη αναμενόμενη. Δε συζητάμε για το ίδιο το αγωνιστικό σκέλος, εκεί νορμάλ υπήρξε η τεράστια προσπάθεια του Λεβαδειακού να πάρει αποτέλεσμα. Υπήρξαν όμως κι όλα τα γύρω γύρω. Κακός αγωνιστικός χώρος, ίσως ο χειρότερος στην Super League. Δακρυγόνα πριν το ματς, καθυστέρηση έναρξης του δευτέρου μέρους πάλι λόγω αδικαιολόγητης χρήσης δακρυγόνων.

Συνθήκες που ξαφνικά σε βάζουν στο… πετσί ενός ντέρμπι, παρότι δεν είναι τέτοιο το παιχνίδι. Άρα άθελά σου γίνεσαι λίγο πιο προσεκτικός ίσως. Ειδικά όταν και το επίπεδο της απόδοσής σου, δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελες. Συν την σωστή συμπεριφορά του Λεβαδειακού, που τακτικά έδειξε άριστα προετοιμασμένος για να εκπλήξει τον Παναθηναϊκό.

Δημιουργικά οι «πράσινοι» είχαν τον Παλάσιος ως κύριο εκφραστή, αλλά και τις εμπνεύσεις του Μπερνάρ. Ο Βέρμπιτς σε μία φάση ήταν εκεί που χρειάστηκε, αλλά συνολικά δεν συνεισέφερε ιδιαίτερα. Κυρίως γιατί γινόταν δεύτερο φορ στις περισσότερες προσπάθειες. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει πως ήταν αρνητικός, τη στιγμή που πέτυχε το γκολ απ’ την προσπάθεια του Σπόραρ και άρχισε τη φάση στο δοκάρι του συμπατριώτη του.

Τέλος καλό όλα καλά για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς αστερίσκους στο όλα καλά. Το πως έπαιξε δεν αλλάζει την ουσία. Βαθμούς έπρεπε να πάρει το «τριφύλλι». Πάση θυσία, όπως κι αν έπαιζε. Χρειαζόταν να επιστρέψει στις νίκες, για να μη χαθεί τελείως η αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού. Η πτώση της οποίας φάνηκε ξεκάθαρα από το παιχνίδι στον Ιωνικό σε αυτό κόντρα στον ΟΦΗ.

Ίσως μάλιστα αυτού του είδους η νίκη να ήταν ακριβώς ο τρόπος που θα ήθελε ο Γιοβάνοβιτς. Και για να πάρει η ομάδα του τους βαθμούς φυσικά, αλλά και για να έχει πράγματα να τονίσει. Να μην έρθει χαλάρωση και σιγουριά που δε θα είχε θέση στην ψυχοσύνθεση της προετοιμασίας για ένα ντέρμπι όπως αυτό με την ΑΕΚ που ακολουθεί.

Προφανώς και πρέπει να υπάρξει σκεπτικισμός για την απόδοση πάντως. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να διανύει την κακή του περίοδο μέσα στη σεζόν. Σε επίπεδο αγωνιστικής εικόνας πάντα. Εκεί είναι που κάθε νίκη που κατακτά το «τριφύλλι», έχει ιδιαίτερη σημασία. Γιατί τον καλό του αγωνιστικό εαυτό θα τον βρει και πάλι. Το πότε, θα φανεί. Το αρνητικό για τους «πράσινους» είναι πως η «κοιλιά» τους ήρθε σε περίοδο γεμάτη από αγώνες κομβικούς για Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Είναι και οι μεταγραφές τις οποίες περιμένει το «τριφύλλι». Κινήσεις που δείχνουν να είναι επιπέδου σε επίπεδο προθέσεων μέχρι στιγμής, επειδή δεν υπάρχει κάποια συμφωνία στις δύο βασικές θέσεις που αναζητά λύσεις ο Παναθηναϊκός. Το γιατί χρειάζονται τόσο πολύ οι μεταγραφές, φάνηκε απ’ τον Πούχατς. Την μόνη κίνηση που μέχρι τώρα έκανε το «τριφύλλι».

Ο Πολωνός μπήκε κι έδωσε σημαντικές βοήθειες. Κάλλιστα θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς στο γκολ που έβαλε αλλά δε μέτρησε λόγω του φάουλ που είχε κάνει ο Ιωαννίδης. Ήταν όμως ένας παίκτης με εμφανή στοιχεία ποιότητας, με διάθεση και μόλις πέρασε στο ματς πρόσθεσε και την ενέργειά του μετριάζοντας κι αυτός την όποια απόπειρα απειλών απ’ τον Λεβαδειακό.

Καλές μεταγραφές και το συντομότερο, θα ήταν το ιδεατό σενάριο. Για τώρα όμως, πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει σιγά-σιγά τα αγωνιστικά του πατήματα. Όχι πως… σέρνεται, δεν χρειάζονται και υπερβολές. Απλά δεν είναι στο επίπεδο σιγουριάς και υπομονής που βρισκόταν η ομάδα στον πρώτο γύρο μέχρι και το ματς με τον Βόλο.

Ίσως σε αυτό να βοηθήσει το παιχνίδι που ακολουθεί. Ντέρμπι με την ΑΕΚ, σε κάθε περίπτωση σημαντικότατη αναμέτρηση. Δεν κρίνει κανένα Πρωτάθλημα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Ψυχολογικά για τον Παναθηναϊκό μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση όμως. Αγωνιστικά η διαχείριση είναι εντελώς διαφορετική. Δεν αποκλείεται λοιπόν, τόσο το δεδομένο πως πρόκειται για μεγάλο παιχνίδι, όσο και οι αγωνιστικές συνθήκες, να γίνουν οι λεπτομέρειες που ψάχνει το «τριφύλλι» για να παρουσιαστεί βελτιωμένο. Με το αποτέλεσμα από εκεί και πέρα, να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες της αναμέτρησης.

Υ.Γ. Η ήττα της ΑΕΚ δεν είναι στοιχείο που πρέπει να απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» επιβάλλεται να αγωνιστούν με την ίδια στόχευση και την ίδια «δίψα». Ειδικά τώρα που το κέρδος γι’ αυτούς μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Στα 4,6 εκατ. η συμφωνία για Αντούνα, θέλει περισσότερα μπροστά η Κρουζ Αζούλ»

Παναθηναϊκός: «Στα 4,6 εκατ. η συμφωνία για Αντούνα, θέλει περισσότερα μπροστά η Κρουζ Αζούλ»

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1: Απέδρασε με Βέρμπιτς σε σκηνικό πολέμου (photos)

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1: Απέδρασε με Βέρμπιτς σε σκηνικό πολέμου (photos)

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός: Αήττητος για 16 αγώνες έπειτα από 22 χρόνια!

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός: Αήττητος για 16 αγώνες έπειτα από 22 χρόνια!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved