Η σπίθα να γίνει φωτιά για τον Παναθηναϊκό

Η σπίθα να γίνει φωτιά για τον Παναθηναϊκό

Η αρχή έγινε. Τώρα ο Παναθηναϊκός οφείλει να γυρίσει στους τίτλους και να δει διαφορετικά τη νέα σεζόν.

Η επιστροφή στην Ευρώπη απέχει μία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο.

Ο πρώτος στόχος θα επιτευχθεί. Δεν γίνεται εδώ που έφτασε ο Παναθηναϊκός να κάνει έγκλημα. Με την πορεία του στο μίνι πρωτάθλημα, άλλωστε, έδειξε ότι το αξίζει περισσότερο από τον καθένα.

Η νίκη στο Φάληρο είναι μαγκιά για το «τριφύλλι». Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του. Εξηγώ το γιατί, διότι δεν είναι κι επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό, σε όποια κατάσταση και να είναι, να λυγίσει οποιονδήποτε ελληνικό σύλλογο. Οι ομάδες είναι κουρασμένες αυτή την περίοδο. Παίζουν σερί αγώνες και βγαίνουν τραυματισμοί.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Φάληρο χωρίς τον Βέλεθ, βασικός στόπερ και εκ των κορυφαίων στα τελευταία παιχνίδια. Δεν είχε τον Γκατσίνοβιτς, ένα πολυεργαλείο στη μεσαία γραμμή με ισορροπία στο επιθετικό κι ανασταλτικό κομμάτι. Δεν ήταν στο 100% για να ξεκινήσει ο Χουάνκαρ και έπρεπε να πάρει ανάσες ο Πέρεθ.

Την κατάσταση δυσκόλεψε η νίκη του Άρη στην Τούμπα. Την ώρα που ξεκινούσε το ματς με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είχε κλειδώσει τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη σέντρα στο Φάληρο ήταν πέμπτος. Με την πλάτη στον τοίχο. Πιεσμένος για την Ευρώπη. Εκτός αρχικής ενδεκάδας τέσσερις κομβικοί παίκτες. Κι όμως διεκδίκησε και πήρε τη νίκη στα ίσια. Χωρίς κλεφτοπόλεμο, ταμπούρι. Έπαιξε πέτυχε δύο γκολ και πανηγύρισε μία δίκαιη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο δε, εκτός του γκολ «καραμπόλα», οι μοναδικές φάσεις που επέτρεψε ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό, ήταν ένα σουτ του Εμβιλά στο 47’ και ένα του Παπασταθόπουλου στο 90’. Άλλες σπουδαίες φάσεις δεν έγιναν. Από το 70’ και το 1-2 που θα περίμενε κανείς τρομερή πίεση έως το τέλος, ο Παναθηναϊκός «έσβησε» κάθε απειλή. Με χαρακτηριστική άνεση.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, γυρίζει στην Ευρώπη και μάλιστα το Σάββατο δεν αποκλείεται να είναι και στη δεύτερη θέση, αφού την ίδια ώρα (20.00) παίζει ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Τεράστιο επίτευγμα η δεύτερη, αν κρίνουμε πως τελείωσε η περασμένη σεζόν και πως ξεκίνησε η φετινή κι εξελίχθηκε στη κανονική της διάρκεια.

Ο Παναθηναϊκός είχε δέκα ήττες, με άλλες δύο στα play offs σημείωνε αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών κι αυτή η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, αρνείται να χάσει. Ο Σέρβος τεχνικός, ωστόσο, μετά το ματς ήταν ξεκάθαρος. Θα ήθελε οι «πράσινοι» να παλεύουν για τον τίτλο. Αυτό θέλουν όλοι. Ο Παναθηναϊκός σε εννέα μέρες θα διεκδικήσει ένα Κύπελλο. Την επιστροφή του στα τρόπαια για πρώτη φορά από το 2014.

Η σπίθα υπάρχει. Ώρα να γίνει φωτιά. Θα είναι σημαντικό να κλείσει η σεζόν με τίτλο. Να μπει ο Παναθηναϊκός με άλλον αέρα στη νέα χρονιά. Να συσπειρωθεί κι άλλο ο κόσμος γύρω από τον Γιοβάνοβις και τους παίκτες. Και να διεκδικήσει αυτό που τόνισε ο Γιοβάνοβιτς. Το πρωτάθλημα. Να πάει μέχρι τέλους κι ό,τι γίνει.

Όλοι διαπίστωσαν στο μίνι πρωτάθλημα τις δυνατότητες της ομάδας. Ασφαλώς κι έχει αδυναμίες. Επίσης, ακόμα δεν είναι όλα ξεκάθαρα για ορισμένους παίκτες (Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς), ενώ ορισμένοι δεδομένα θ’ αποχωρήσουν. Για παράδειγμα, ο Σάντσες, που χθες σε ρόλο αριστερού μπακ και στο τέλος στόπερ, ήταν εξαιρετικός.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός κάνει την αρχή με την επιστροφή στην Ευρώπη. Με το Κύπελλο θ’ αρχίσει να ονειρεύεται αυτά που αρμόζουν στο μέγεθος και την ιστορία του.

ΥΓ.: Ο Κουρμπέλης ήταν πολύ καλός στο Φάληρο και έδειξε την εμπειρία του και στη φάση, όπου ο Αλεξανδρόπουλος πήγε να χάσει την ψυχραιμία του και ενδεχομένως να πάρει μία κόκκινη που θα ήταν καταστροφική. Ορισμένες φορές χρειάζονται κι αυτά, περισσότερο από μία πάσα κι ένα κλέψιμο.

ΥΓ.1: Στο ντέρμπι και μάλιστα νωρίς ο Παναθηναϊκός έχασε και τον Ιωαννίδη. Μην τον ξεχνάμε.

ΥΓ.2: Ο Μπρινιόλι έκανε ντεμπούτο στο 0-0 στο ντέρμπι του πρώτου γύρου. Αήττητος ξανά και δέχθηκε γκολ από τύχη. Ο Ιταλός είναι σταθερός τερματοφύλακας. Δεν είναι τοπ επιπέδου, αλλά μία καλή βάση. Στο Φάληρο, πάντως, ενέπνεε εμπιστοσύνη.

ΥΓ.3: Ο Σένκεφελντ είχε να βρει δίχτυα 15 μήνες και στα play offs έχει βοηθήσει να πάρει ο Παναθηναϊκός έξι βαθμούς με τα γκολ κόντρα σε Άρη και Ολυμπιακό.  Σημαντικός παίκτης ο Ολλανδός. Έλειψε πολύ στον πρώτο γύρο.

ΥΓ.4.: Ποιος κάλυψε τον Ολλανδό. Ο Πούγγουρας που πλέον είναι στα πιτς και όχι στην πρώτη γραμμή και ο Σάρλια. Έχει ακούσει πολλά ο τελευταίος, ωστόσο, όταν χρειάστηκε βοήθησε. Και στα δύο ντέρμπι στον Πειραιά ήταν εκ των κορυφαίων.

ΥΓ.5: Αξιοθαύμαστη η παρουσία του Κώτσιρα από τον Φλεβάρη κι έπειτα.

ΥΓ.6: Για Παλάσιος, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, τα λόγια είναι περιττά. Οι τρεις σωματοφύλακες του Παναθηναϊκού.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Πράσινη» αποθέωση μετά το διπλό στο Φάληρο (videos+photos)

Παναθηναϊκός: «Πράσινη» αποθέωση μετά το διπλό στο Φάληρο (videos+photos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2: Ξέσπασμα μετά τον θρίαμβο από Γιοβάνοβιτς και παίκτες! (vids+pics)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2: Ξέσπασμα μετά τον θρίαμβο από Γιοβάνοβιτς και παίκτες! (vids+pics)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2: Διπλό μαγκιάς κι Ευρώπης το «τριφύλλι»! (photos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2: Διπλό μαγκιάς κι Ευρώπης το «τριφύλλι»! (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved