Ο Βιγιαφάνιες μπήκε και έκανε αμέσως την διαφορά!

Ο Βιγιαφάνιες μπήκε και έκανε αμέσως την διαφορά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο onsports.gr, για την πρώτη παρουσία του Βιγιαφάνιες στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, που τον οδήγησε στην πρώτη άνετη φετινή νίκη.

Ναι αυτός κάνει την διαφορά. Το ξέραμε από το καλοκαίρι, που ήρθε , για αυτό και πήρε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ο τραυματισμός του. Τον ξεπέρασε , τον είδαμε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα κόντρα στον Παναιτωλικό και διαπιστώσαμε, πως είναι ο παίκτης, που κάνει την διαφορά ο Λούκας Βιγιαφάνιες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα ο «Βιγια» οδήγησε την ομάδα στην πρώτη άνετη φετινή της νίκη. Ηταν παντού. Αριστερά ήταν αρχικά η θέση του τυπικά στο γήπεδο, αλλά πολλές φορές συνέκλινε στον άξονα , πέρναγε κάθετες πάσες στους συμπαίκτες του και από τα δικά του πόδια άρχισαν και τα δύο γκολ. Στο πρώτο έδωσε την μπάλα στον Σάντσες, πριν σεντράρει, στο δεύτερο έδωσε την μπάλα στον Καρλίτος.

Μπορεί να μην κράταγε την θέση του αριστερά σε φάση άμυνας μετά από συννενόηση με τον Μακέντα, αλλά η ουσία είναι, ότι αν δεν έπαιζε αυτός κόντρα στον Παναιτωλικό δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι ο Παναθηναϊκός θα έφθανε σε μία τόσο άνετη νίκη. Ζήταγε συνέχεια μπάλα και έτρεξε και έκλεψε και μπάλες. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε δεξιά και όσο πέρναγε η ώρα , τόσο έπεφτε η απόδοσή του, διότι του λείπει ο ρυθμός και δεν είναι τυχαίο, που στο δεύτερο ημίχρονο, που έπεσε η απόδοση του «Βίγια» , δεν έκανε κάτι ο Παναθηναϊκός εκτός από δύο γκολ, που σωστά ακυρώθηκαν μέσω VAR στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτόν τον Βιγιαφάνιες περιμέναμε από το καλοκαίρι , αυτόν είδαμε σήμερα στο ΟΑΚΑ και μας γέμισε χαρά και ελπίδα , για τη συνέχεια .

Ο ΜΑΚΕΝΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν αυτός, που άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε στο γκολ μετά από καιρό, αφού τελευταία φορά σκόραρε με τον ΟΦΗ. Ο Ιταλός, που βάζει συνέχεια γκολ στο Παναιτωλικό το έκανε και αυτή την φορά εκμεταλλευόμενος την πάσα του Σάντσες. Ο Μακέντα έπαιξε και πάλι με τον Καρλίτος στο 4-4-2, ήταν πιο δραστήριος , έβαλε γκολ, συμμετείχε και σε άλλες επιθετικές φάσεις . Ο Καρλίτος με εξαίρεση τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου , όπου είχε τριπλή ευκαιρία και ένα τακουνάκι-μαγεία στον Αϊτόρ, που σκόραρε , αλλά σωστά ακυρώθηκε (είχε κάνει χέρι ο Βιγιαφάνιες στην πάσα προς τον Καρλίτος), δεν ήταν τόσο καλός.

Ο ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΤΟΡ

Ο Ζαγαρίτης είχε καλή απόδοση , είχε το γύρισμα στο αυτογκόλ του Λιάβα, που έκανε το 2-0 και ήταν πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε στο τελικό 2-1. Κράτησε καλά την θέση του αμυντικά και στο 76 παραλίγο να σκοράρει, όταν βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού , από πάσα του Αγιούμπ(η μόνη στιγμή, που φάνηκε , όσο έπαιξε), αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αϊτόρ, για πρώτη φορά φέτος είχε συμμετοχή επιθετικά και αν δεν υπήρχε το VAR θα είχε σκοράρει δύο γκολ και θα είχε δώσει μία ασίστ για γκολ. Η ουσία είναι, ότι για πρώτη φορά φέτος είχε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι και ήταν αυτός, που έδωσε την πάσα στον Σάντσες, πριν σεντράρει στο γκολ του Μακέντα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός κέρδισε σήμερα επειδή ήταν αποτελεσματικός. Είχε τέσσερις τελικές και πέτυχε δύο γκολ εκ των οποίων το ένα είναι αυτογκόλ βέβαια. Είχε η ομάδα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και θα ….έμπλεκε πάλι αν το γκολ ο Παναιτωλικός δεν το έβαζε στις καθυστερήσεις, αλλά πιο νωρίς. Είναι φανερό, ότι η ομάδα θέλει πολλή δουλειά, όπως είναι φανερό , ότι οι παίκτες, που ήρθαν από τον πάγκο και κυρίως αυτοί, που έπαιξαν από 15 λεπτά και πάνω έδειξαν , ότι σωστά δεν παίζουν με πρώτο παράδειγμα τον Αγιούμπ, που …..περπάταγε για 25 λεπτά ….

*Υπερβολικό να κερδίζεις εύκολα 2-1 απέναντι σε έναν αναιμικό Παναιτωλικό και να έχεις στο τέλος 30 φάουλ σε βάρος και 11 υπέρ σου και να έχεις και την κατοχή με 52%. Όπως υπερβολικό να έχει δείξει ο Διαμαντόπουλος πέντε κάρτες στους παίκτες του Παναθηναϊκού και μόλις δύο στους παίκτες του Παναιτωλικού. Αντίθετα και τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού σωστά ακυρώθηκαν.

*Θετικό, που πέρασε η ομάδα χωρίς απώλειες το παιχνίδι χωρίς τον Κουρμπέλη. Ο Αλεξανδρόπουλος στάθηκε καλά και έχει σημασία, διότι σήμερα δεν ήταν καλός και ο Μαουρίσιο.

*Είναι ντροπή να έχει κλείσει δύο φορες το ΟΑΚΑ απ' την αρχή της σεζόν και το χόρτο να παρουσιάζει αυτό το χάλι. Oι παίκτες να γλιστράνε και να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Συχγαρητήρια στην εταιρεία που ανέλαβε το έργο, κανονικά Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πρέπει να της κάνουν μήνυση, όχι να την πληρώσουν κιόλας.

*Στο 64 ο Αριγίμπι πάτησε τον Βιγιαφάνιες, αλλά ο Διαμαντόπουλος δεν... είδε , δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον μέσο του Παναιτωλικού.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Έτσι πήρε την τρίτη του νίκη το «τριφύλλι» (video+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Έτσι πήρε την τρίτη του νίκη το «τριφύλλι» (video+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Έστησαν πάρτι στο ΟΑΚΑ τα περιστέρια! (video+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Έστησαν πάρτι στο ΟΑΚΑ τα περιστέρια! (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved