Λονδίνο 2012: «Κακοήθες το άρθρο της Independent»

Λονδίνο 2012: «Κακοήθες το άρθρο της Independent»

Ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος χαρακτήρισε κακοήθες και ανυπόστατο το άρθρο της Independent.

Το άρθρο της εφημερίδας είχε τίτλο: «Έλληνες Ολυμπιακοί Αξιωματούχοι ξοδεύουν χιλιάδες (χρήματα) σε μια κλειστή λέσχη παρά την ολέθρια οικονομική κατάσταση της χώρας τους» και ο συντάκτης του ανέφερε: «Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, Ολυμπιακοί αξιωματούχοι ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ένα ιδιωτικό κλαπ του Λονδίνου».

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι το ενοίκιο της λέσχης Κάρλντον όπου στεγάζεται το Ελληνικό Σπίτι ενοικιάστηκε για μερικές μέρες με τον ποσό των 150.000 λιρών, δηλαδή περίπου 190.000 ευρώ. Εμμέσως πλην σαφώς ο Μάρκ Μπλούτεν, ο συντάκτης του άρθρου, υποστηρίζει ότι πρόκειται για αλόγιστες δαπάνες και αφήνει να εννοηθεί ότι επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός αλλά και όσοι στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μέσω της χρηματοδότησης που παίρνει η χώρα μας. Μάλιστα υποστηρίζει ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πολλές αθλητικές ομοσπονδίες έχουν επηρεαστεί από τις περικοπές ενώ κάποιες από αυτές κινδύνευαν να μην έρθουν καθόλου στο Λονδίνο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Ελληνικού Σπιτιού. Αναλυτικά υποστήριξε στο ΑΜΠΕ:

«Ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Independent ήταν προαποφασισμένος και είναι ανυπόστατος. Ο συντάκτης του άρθρου απεγνωσμένα προσπάθησε να δημιουργήσει μια ιστορία και επέλεξε ένα τίτλο ο οποίος διαψεύδεται ακόμη και από στοιχεία που παραθέτει μέσα στο κείμενο του.

Δηλώνω κατηγορηματικά πως ούτε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ούτε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ούτε το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και κανένας Έλληνας αξιωματούχος, έχουν δαπανήσει ένα ευρώ για το Σπίτι των Ελλήνων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, της Συμμαχίας για την Ελλάδα και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το Σπίτι των Ελλήνων για το διάστημα που θα λειτουργήσει, 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες, οι οποίες συμπληρώθηκαν με προσωπικές θυσίες συγκεκριμένων ανθρώπων.

Ζητώ σήμερα από την εφημερίδα Independent να προβεί σε άμεση διόρθωση του ανυπόστατου και κακοήθους άρθρου. Αν δεν το κάνει θα βρεθώ στην ευχάριστη θέση να την ευχαριστήσω για την οικονομική συνδρομή που θα προσφέρει στην προσπάθεια που κάνουμε. Μια προσπάθεια για την οποία είμαστε περήφανοι και την οποία στηρίζουν πολλοί άνθρωποι με προσωπικές θυσίες και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίζουν να την στηρίζουν».



Συμμαχία Πολιτείας και φορέων κατά του παράνομου τζόγου στην Ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του ΟΠΑΠ
Συμμαχία Πολιτείας και φορέων κατά του παράνομου τζόγου στην Ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του ΟΠΑΠ
Κόντης: «Το DNA του Παναθηναϊκού κάνει τους παίκτες να μεταμορφώνονται»
Κόντης: «Το DNA του Παναθηναϊκού κάνει τους παίκτες να μεταμορφώνονται»
Ρόμπιν Φαν Πέρσι: «Ένας αγώνας που η Φέγενορντ πρέπει να νικήσει»
Ρόμπιν Φαν Πέρσι: «Ένας αγώνας που η Φέγενορντ πρέπει να νικήσει»
Εορταστικό έπαθλο 150.000 ευρώ από το Λαϊκό Λαχείο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Εορταστικό έπαθλο 150.000 ευρώ από το Λαϊκό Λαχείο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved