Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν

Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν

Ρέντη: «Δεμένες οι δικογραφίες - Ο επικεφαλής προσπάθησε να φύγει από τα Γιάννενα στην Αλβανία», τονίζει ο Σταύρος Μπαλάσκας που μιλά για τις δεκάδες συλλήψεις που έγιναν με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ρέντη μετά τις συλλήψεις των 60 και πλέον υπόπτων για τη δολοφονία Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας: «βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν».

Στη δικαιοσύνη σκληροί χούλιγκανς της Θύρας 7

«Δεν μπορώ να τα καταλάβω όλα αυτά, δεν έπιασα τη φωτοβολίδα, δεν έχω εμπλοκή...» είναι τα πρώτα λόγια του μάνατζερ στους δικούς του ανθρώπους λίγες μόλις ώρες πριν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται τις κατηγορίες ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί του αποδίδουν το ρόλο του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Ο ρόλος προκύπτει από την ενδελεχή έρευνα 4 μηνών των ανδρών της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους οι οποίοι φαίνεται να έχουν στα χέρια τους συνομιλίες και πειστήρια.

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ με τα αρχικά Μ.Χ. που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απασχολεί τις αρχές από το 2011.Τότε ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο άτομα καθώς είχαν ξυλοκοπήσει αναίτια έναν άνδρα στο Ίλιον.

Από τότε μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί έχουν ασχοληθεί δεκάδες φορές μαζί του είτε με εκείνον σε ρόλο δράστη ή σε ρόλο θύματος. Πριν λίγα χρόνια άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του σπιτιού του ενώ του είχαν κάψει και το αυτοκίνητο. Επίσης κατά το παρελθόν έχει εντοπιστεί από την ασφάλεια να έχει στην κατοχή του όπλο κρότου λάμψης το οποίο είχε μετατροπή και για σφαίρες ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας που κατέληξε μέχρι τον Κηφισό με εκείνον να κατεβαίνει από το όχημα όπου επέβαιναν ακόμη 5 άτομα και να τρέπεται σε φυγή. Οι εμπλεκόμενοι πριν ακινητοποιηθούν από άνδρες του Εκβιαστών είχαν πετάξει από το παράθυρο του αυτοκινήτου ένα μαχαίρι κι ένα κινητό τηλέφωνο .

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε και το ρόλο υποκινητή σε επεισόδια εντός αγωνιστικών χώρων στην επαρχία ενώ το όνομά του υπάρχει και στην αιματηρή επίθεση με απανωτές μαχαιριές κατά οργανωμένης οπαδού του Παναθηναϊκού στο Πάρκο Τρίτση το 2019.

Το «κεφάλι» της Θύρας 7

Ο δεύτερος ηθικός αυτουργός είναι ένα από τα «κεφάλια» της θύρας 7. Οργανωμένος οπαδός. Τα αρχικά του είναι Α.Ι και ορισμένοι τον αποκαλούν «αρχηγό του στρατού».

Τρία ακόμα πρόσωπα κατηγορούνται για ηθική αυτουργία μεταξύ αυτών ένας άνδρας με το παρατσούκλι «Ρουμάνος».

Βαριές κατηγορίες για τον αδερφό του 18χρονου προφυλακισμένου

Στη σύλληψη και του αδερφού του 18χρονου προφυλακισμένου προχώρησαν οι αστυνομικοί. Ο ανήλικος αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες. Κάποιες από αυτές είναι συναυτουργία και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση .Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως μάλιστα ενώπιον των αστυνομικών δεν είπε κουβέντα και δήλωσε μόνο πως «δεν έχω καμία σχέση. Θα απολογηθώ στον ανακριτή».

Ο «πυρήνας» στα χέρια στα Ασφάλειας

Σύμφωνα με πηγές η ασφάλεια έχει περάσει χειροπέδες στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης με τα περισσότερα μέλη να είναι οργανωμένοι οπαδοί της θύρας 7 που είχαν ως "κάλυμμα" την υποτιθέμενη αγάπη για την ομάδα. Προκύπτει για απόλυτη συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα με τα περισσότερα μέλη να έχουν διαπράξει κακουργηματικές πράξεις εντός και εκτός γηπέδων σε Αθήνα , Βόλο και Ιωάννινα.

Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη, ξεπερνά τις 5.000 σελίδες και συμπεριλαμβάνει 158 ονόματα με τους αστυνομικούς να έχουν περάσει χειροπέδες σε 64 ενώ οι υπόλοιποι θα κληθούν από την ανακρίτρια για να δώσουν εξηγήσεις.

Η κινηματογραφική επιχείρηση συλλήψεων

Κυριολεκτικά στον ύπνο έπιασαν οι άνδρες της αντιμετώπισης αθλητικής βίας τους κατηγορούμενους. Η κινηματογραφική επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα με ορισμένους να συλλαμβάνονται στις 4 το πρωί ενώ κοιμόντουσαν.

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλλαν στα σπίτια τους παρουσία δικαστικού λειτουργού και τους πέρασαν χειροπέδες οδηγώντας τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ και αστυνομικών σκύλων. Συνολικά έγιναν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα ενώ η ασφάλεια έχει στα χέρια της πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρούχα που φορούσαν εκείνο το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού τα οποία ταυτοποιούνται με τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές αλλά και άλλα ψηφιακά μέσα.

Η προσαγωγή ενός ολόκληρου γηπέδου

Η κίνηση... ματ στην οποία οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό η εξιχνίαση της δολοφονίας είναι η προσαγωγή ενός ολόκληρου γηπέδου λίγα μόλις λεπτά μετά το δολοφονικό χτύπημα στον Γιώργο Λυγγερίδη.

Οι κατηγορούμενοι προμηθεύτηκαν τα πολεμοφόδια από την... αποθήκη τους στον Πειραιά, τα μετέφεραν στο κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Ήταν ένα προσχεδιασμένο χτύπημα.

Οι εντολείς αφού στρατολόγησαν τους μικρότερους οπαδούς τους έδωσαν τα πολεμοφόδια και το «σήμα» για την επίθεση. Στη συνέχεια προσπάθησαν να κάψουν στοιχεία στις τουαλέτες του γηπέδου και επιχείρησαν να κρυφτούν πίσω από οικογένειες με μικρά παιδιά. Κανένας τους δεν περίμενε ότι θα δινόταν εντολή για την προσαγωγή ενός ολόκληρου γηπέδου με στόχο να μη χαθεί κανένα στοιχείο... και πράγματι τα στοιχεία δεν χάθηκαν και 4 μήνες μετά έρχεται το ξεδόντιασμα των "σκληρών" των γηπέδων ή αλλιώς της ντροπής των γηπέδων, άτομα που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των φιλάθλων και των ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό και τις ομάδες τους.

Πηγή: Newsbomb.gr



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved