Κάββαλος: «Πάντα πρώτοι»

Κάββαλος: «Πάντα πρώτοι»

Πρωταρχικός στόχος του Ερμή Ζωνιανών είναι ο πρωταθλητισμός, καθώς αυτό είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον κόσμο του ιστορικού χωριού, σύμφωνα με τον Γιάννη Κάββαλο.

Ο πρόεδρος της διοίκησης του Ερμή, μίλησε στο Onsports για την προσπάθεια που κάνει η ηγεσία της ομάδας, όπου έχει ως πρωταρχικό στόχο να καλλιεργήσει το άθλημα στο χωριό και η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Παράλληλα, ο Γιάννης Κάββαλος εξέφρασε την πικρία του για την αντιμετώπιση της ομάδας, ενώ υποστήριξε πως οι δυσκολίες, δυναμώνουν τον σύλλογο.

Πώς πήρατε την απόφαση να μπείτε στον Ερμή Ζωνιανών;

«Κατ’ αρχήν η καταγωγή μας είναι από τα Ζωνιανά. Έχω παίξει 15 χρόνια μπάλα στα Ζωνιανά. Η αγάπη μας για το χωριό μας, έκανε μια ομάδα ανθρώπων από το Ηράκλειο να ασχοληθούμε με τα κοινά της ομάδας και μέσα από την ομάδα προσπαθούμε να προβάλλουμε το χωριό γιατί την ρίζα δεν πρέπει να την ξεχνάς. Το θετικό είναι ότι είμαι στον αθλητισμό χρόνια. Αυτό που μας ώθησε όλα τα παιδιά που είμαστε στο συμβούλιο τα τελευταία 3-4 χρόνια να ασχοληθούμε με την ομάδα, ήταν πιο πολύ η αγάπη για το χωριό, να υπάρχει μια ομάδα που να αντιπροσωπεύει τα Ζωνιανά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα και να υπηρετήσουμε τον αθλητισμό».

Ποια ήταν η εικόνα που αντιμετωπίσατε όταν μπήκατε στην ομάδα;

«Η εικόνα που υπήρχε πριν από 3-4 χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα παιδιά δεν είχαν μάθει να συνεργάζονται, ενώ υπήρχαν και φασαρίες. Αλλά τα φαινόμενα αυτά έχουν εκλείψει και όλοι που ασχολούνται με την ομάδα και έχουν συμβάλει για να βγάλουμε ένα θετικό πρόσωπο προς τα έξω. Αυτό έχει φανεί και στο γεγονός ότι η ομάδα πρωταγωνιστεί και για μένα ήταν η καλύτερη ομάδα του Ρεθύμνου. Δεν είναι υπερβολικό αυτά, αλλά φέτος, παρά τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε και την επίδειξη δύναμης μερικών νομίζω ότι η ομάδα μας καθαρά αγωνιστικά ήταν η καλύτερη ομάδα στο Ρέθυμνο».

Πρώτος στόχος για τον Ερμή είναι ο πρωταθλητισμός;

«Πρώτος στόχος είναι να υπηρετήσει σωστά τον αθλητισμό. Πριν από 5-6 χρόνια δεν υπήρχε ουσιαστικά τίποτα. Τώρα σιγά σιγά έχουμε κάνει Ακαδημίες από Ζωνιανά παιδιά από 6-13 χρονών. Είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια, αν και απέχει η πολιτεία και θέλω να σταθώ σε αυτό. Όταν σε μέρη που έχουν μία ιδιαιτερότητα, εκεί πρέπει να βοηθήσουμε για να προωθήσουμε τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, πολιτισμός. Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε είμαστε μόνοι μας. Τα παιδιά που είμαστε στο συμβούλιο, χαλάμε χρήματα και χρόνο για να στηρίξουμε την προσπάθεια και νομίζω ότι κάθε μέρα ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας και θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Αλλά θέλουμε και η Πολιτεία να μας βοηθήσει λίγο. Να μας δώσει μια επιχορήγηση. Να πληρώνει τουλάχιστον τον προπονητή. Να μπορούμε να ανασάνουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Το έργο μας θα είναι ακόμα καλύτερο και τα αποτελέσματα θα φανούν μέσα στον χρόνο».

Η ανακατασκευή του γηπέδου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας;

«Από την φύση, ο Ζωνιανός σαν στοιχείο, του αρέσει σε ότι ασχολείται να είναι πρώτος. Η δεύτερη θέση δεν του αρμόζει, λόγω χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασίας, λόγω της φύσης των ανθρώπων. Σε όλες τις κοινωνίες καλοί και κακοί, αλλά εμείς θα υπηρετήσουμε το σωματείο μας με την κουλτούρα μας και να προβάλουμε τα θετικά στοιχεία του αθλητισμού. Η λέξη βία δεν μας αντιπροσωπεύει και δεν θα την υπηρετήσουμε».

Τα χαρακτηριστικά αυτά αντιπροσωπεύουν τον λαό των Ζωνιανών;

«Αυτό είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του Ζωνιανού, αλλά όλου του ορεινού Μυλοποτάμου. Ζωνιανά, Λιβάδια, Ανώγεια, είναι τα χωριά αυτά, τα κεφαλοχώρια που έχουν αυτά τα στοιχεία. Όλη αυτή η πάνω ρίζα, όπως λένε, είναι λίγο… ιδιόρρυθμη κατάσταση».

Οπότε πάμε για πρωταθλητισμό για τη νέα σεζόν;

«Πρώτα ο Θεός θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και αν μας αφήσουν…».

Τι χρειάζεται μια ομάδα για να παρουσιαστεί δυνατή; Είναι το οικονομικό;

«Όλα ξεκινάνε από το οικονομικό. Όταν υπάρχουν τα χρήματα και υπάρχει ένα Συμβούλιο που μπορεί να δουλέψει, βλέπουμε και ομάδες της Α’ Εθνικής να ξοδεύουν χρήματα και να μην τα καταφέρουν. Πρώτα πρέπει να υπάρξει αξιοπρέπεια, λογική, συναίσθημα, οργάνωση και αλληλεγγύη. Όλα αυτά τα στοιχεία όταν τα έχει αυτά μια ομάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Και φυσικά το χρήμα. Όπου υπάρχει το χρήμα, με σωστή λογική και πρακτική, τα αποτελέσματα φαίνονται. Αυτοσκοπός είναι να καλλιεργήσει το άθλημα στα Ζωνιανά. Ήδη τώρα στην ενδεκάδα έπαιζαν, 4-5 Ζωνιανοί. Αυτοσκοπός της ομάδας είναι να παίζουν 11 Ζωνιανοί και η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Καλό είναι να έρχονται και παιδιά από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, επειδή έχουν γαλουχηθεί χρόνια στο ποδόσφαιρο, να δείξουν στο χωριό το άθλημα. Πρώτα πρέπει να τον καλλιεργήσουμε τον αθλητισμό στα Ζωνιανά και μετά να λέμε ότι έχουμε μια ομάδα με 11 παίκτες από το χωριό. Πρέπει τα παιδιά να μην ασχολούνται με τίποτα άλλο, παρά μόνο με τον αθλητισμό».

Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο;

«Δεν είναι ακατόρθωτο, ούτε δύσκολο αλλά με την ακαδημία που έχουμε κάνει σε τρία με τέσσερα χρόνια θα φανούν. Ήδη φέτος εντάξαμε στην ομάδα  τρία παιδιά και κάναμε πρωταθλητισμό. Του χρόνου έρχονται άλλα τρία από κάτω και γίνονται έξι, με τέσσερα, πέντε παιδιά που έχουμε στην ομάδα, φτάνουμε τα 12 από τα 20 που έχουμε. Σιγά σιγά αυτό το πράγμα θα μπορεί σταδιακά η ομάδα, χωρίς να χάσει την ποιότητά της να το κάνει φέτος. Έχουμε μια προεπιλογή στην Εθνική Παίδων, που είναι δικό μας παιδί, πραγματικά ταλέντο. Έχει δουλέψει 2 χρόνια, είναι 14 ετών και έχει προεπιλογή στην Εθνική Παίδων. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το παιδί και θα είναι ένα αστέρι που θα οδηγήσει να ασχοληθούν πιο σοβαρά στον αθλητισμό».

Θεωρείτε πως υπάρχει ταλέντο;

«Σίγουρα υπάρχει ταλέντο, αλλά πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά και προσπαθήσουμε αυτά τα παιδιά να τα βάλουμε σε κάποια «καλούπια». Είναι δύσκολο από την μία μέρα στην άλλη, με τις συνθήκες που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, να τους βάλεις ένα πρόγραμμα. Ο προπονητής έχει πρόβλημα να τα χαλιναγωγήσει σε ένα σωστό πλαίσιο. Αυτά τα παιδιά είχαν μάθει να λειτουργούν αυτόβουλα και για λειτουργήσουν σα σύνολο θέλει πολύ δουλειά. Προσπαθούμε όλοι μαζί. Τα αποτελέσματα ήδη έχουν φανεί. Φανταστείτε πως πριν από 2-3 χρόνια όταν ξεκινάγαμε προετοιμασία στο χωριό, χάναμε όλες τις μπάλες. Τα έπαιρναν τα παιδιά. Τώρα δεν χάνεται καμία μπάλα. Αρχίζουν και λειτουργούν σαν σύνολο για το συμφέρον της ομάδας. Αυτό δείχνει και τη δουλειά που κάνουμε».

Αυτό γεμίζει με χαρά το Συμβούλιο;

«Αυτοσκοπός του Συμβουλίου είναι να γίνουν όλα καλά στο χωριό. Γιατί αυτή η αγάπη μας έφερε εδώ και αυτό μας γεμίζει χαρά, γιατί βλέπουμε πως η προσπάθειά μας ανταμείβεται. Αυτοσκοπός της διοίκησης δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά να παίξουν όσο πιο πολλά παιδιά της περιοχής στην ομάδα. Να μπορούμε να κάνουμε μια ομάδα που να αντιπροσωπεύει τον αθλητισμό. Και σιγά σιγά θα έρθει και το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως είμαστε κοντά».

Πόσο κοντά; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο κινείστε;

«Το πλάνο ήταν πενταετίας, πριν από 2-3 χρόνια που ξεκινήσαμε. Φέτος πήγαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, αλλά για κάποιους άλλους λόγους δεν ήμασταν κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Το πλάνο είναι να μπορούμε να πρωταγωνιστούμε με αξιοπρέπεια, χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα. Να χάνουμε αν είναι να χάσουμε, αλλά να χάνεις με σωστά κριτήρια και όταν δεν σου αναλογεί κάτι, να μην το πάρουμε. Με αξιοπρέπεια και ίσα κριτήρια».

Θεωρείτε πως δεν ήταν σωστή η αντιμετώπιση από τα κέντρα αποφάσεων;

«Είναι καθαρή κλεψιά. Φέτος έγιναν πολλά πράγματα. Παράδειγμα. Παίξαμε ένα παιχνίδι στους Αρμένους. Ενώ έγινε μια συμπλοκή 10 δικών μας φιλάθλων απ’ έξω, με 150 από τους Αρμένους και την Τετάρτη βρεθήκαμε να είμαστε τιμωρημένοι με δύο αγωνιστικές της έδρας μας. Αντάλλαξαν κάποιες ύβρεις. Και τιμώρησαν μόνο τα Ζωνιανά, γιατί ακολουθούσε το παιχνίδι με την Ασή Γωνιά στην έδρα μας, στο ντέρμπι της ανόδου και δεν ξέρω πως λειτούργησε το σύστημα. Χωρίς λόγο τιμωρήθηκε η ομάδα για να μην μπορεί να δώσει χαρά στους φιλάθλους, να κερδίσει μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως η Ασή Γωνιά. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά, αλλά νιώθω μια πικρία. Αν σε ένα εντός έδρας παιχνίδι κάνουμε διάφορα, συμφωνώ να μας τιμωρήσουν. Αλλά σε ένα εκτός έδρας, που προκλήθηκαν οι δικοί μας φίλαθλοι και μας τιμώρησαν επειδή το ήθελαν. Εκεί νομίζω ότι δεν μπορούμε και δεν έχουμε τη δύναμη και είμαστε μακριά από τα κέντρα αποφάσεων. Αλλιώς είναι να πίνεις καφέδες με τους υπεύθυνους και άλλο είναι να τους βλέπεις μια φορά το χρόνο. Εμείς οι πιο πολλοί μένουμε στο Ηράκλειο και αυτοί είναι στο Ρέθυμνο. Το θεωρούν εγωιστικά, ότι ήρθαν οι Ηρακλειώτες να μας πάρουν το πρωτάθλημα. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Για αυτό μας τιμώρησαν χωρίς κανένα λόγο. Όσα χρόνια ήμαστε στην ομάδα, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Σε ένα γήπεδο που όλοι σκέφτονταν πως θα παίξουν. Βαρεθήκαμε φέτος να είμαστε τα καλά παιδιά. Θεωρώ ότι είναι κουραστικό και προσβάλει την νοημοσύνη μας. Από την άλλη είναι στόχος της διοίκησης να υπηρετήσει το καλό που έχει γίνει στο χωριό τα τελευταία χρόνια».

Υπάρχει κάποια σκέψη να κάνετε μεγαλύτερη… αντιπολίτευση στα κέντρα αποφάσεων;

«Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε μια πιο δυνατή ομάδα και μέσα από την ομάδα, θα πρέπει να είναι πολύ εκκεντρικοί και εριστικοί για να μας κόψουν τον δρόμο. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας με τόση αξιοπρέπεια. Αν δούμε πως υπάρχει τόση σήψη δεν βλέπουμε λόγο να ασχολούμαστε. Φέτος μας γέμισε με περισσότερη δύναμη. Είναι λίγο οξυμένα στο χωριό, γιατί τόσο καιρό ελέγχουμε τους φιλάθλους, δεν θα δημιουργήσουν φασαρίες. Τώρα με τα τελευταία γεγονότα, στο ντέρμπι με την Ασή Γωνιά, που μας αδίκησε η διαιτησία καταφανέστατα και λειτούργησαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτή η επίδειξη δύναμης έγινε και στο ματς με την Ασή Γωνιά εκτός. Φοβάμαι πως στο μέλλον δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε αν αδικηθεί η ομάδα με τον τρόπο που έγινε φέτος. Νομίζω ότι θα αδυνατούμε να ελέγξουμε τον κόσμο. Αν συνεχίσουν να προκαλούν με τις αποφάσεις τους, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμείς θα προστατεύσουμε την ομάδα μας και ας κάτσουν να προστατεύσουν τις άλλες ομάδες. Θα συνεχίσουμε να μην υπηρετούμε τη βία και τις φασαρίες. Όταν βλέπεις πως την ομάδα την αδικούν εξόφθαλμα, καταλαβαίνετε τι γίνεται».

Αυτό είναι σημάδι απογοήτευσης;

«Όταν κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια, αξιοπρεπέστατη, με ήθος, ιδρώτα, χαλάμε ένα κάρο λεφτά, χρόνο και βλέπεις τον άλλο από το πουθενά και έρχεται επειδή έχει μια εξουσία που νομίζω ότι δεν μπορεί να την υπηρετήσει αυτή την εξουσία. Δηλαδή, είμαι ένας πρόεδρος ή ένας γραμματέας, που νομίζω ότι δεν έχω τις ικανότητες να ηγηθώ αυτού του αξιώματος. Εκεί είναι το πρόβλημα και εκεί νοσεί. Βλέπουμε ανθρώπους, είτε διαιτητές να μην έχουν την απαιτούμενη γνώση να εφαρμόσουν τους κανονισμούς και λένε ότι φταίει ο διαιτητής. «Γιατί τον βάζετε να διαιτητεύσει;». Είναι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο στο Ρέθυμνο, που δεν πρέπει να το διοικούν, γιατί δεν γνωρίζουν. Ρωτώ έναν αρχιδιαιτητή στο Ρέθυμνο, που διαμαρτυρόμουν «Γιατί ρε παιδιά βάλατε μια γυναίκα λάινσμαν;» και μου είπε: «Τα έλεγα εγώ να μην βάλουν γυναίκα και να βάλουν μια τριάδα καλή». Αυτό μου δείχνει ότι υπάρχει προχειρότητα σε όλο το μεγαλείο. Παίζεις ένα ντέρμπι. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος στο Ρέθυμνο. Για αυτό λέω ότι άνθρωποι που έχουν τα αξιώματα, νομίζω ότι δεν έχουν την ικανότητα να μοιράσουν το καρπούζι στην μέση. Δεν αξιολογούν ούτε τα ματς».

Αυτό είναι ικανό να φέρει την αποχώρηση από την ομάδα;

«Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, με την ομάδα που αδικήθηκε, σε τέσσερις με πέντε αγώνες, νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι γιατί κινδυνεύεις και την υγεία σου να χαλάσεις, να τσακωθείς με κόσμο. Δεν αξίζει. Ας πάμε να κάτσουμε σπίτια μας και άστους τους άλλους να κάνουν ότι νομίζουν. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη και εκφράζει όλο το συμβούλιο. Κάνεις κάτι και θέλεις να υπάρξει και ένας καρπός και να ανταμειφθείς με κάτι για την προσπάθειά σου. Πάντα αν το αξίζουμε. Ότι έχουμε κάνει το έχουμε κάνει με την αξία μας και τον αγώνα μας. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά με την πρώτη τρικλοποδιά δεν τα βάζουμε κάτω».

Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την επόμενη χρονιά;

«Για την επόμενη σεζόν πρώτα θα προετοιμαστεί κατάλληλα, θα γίνουν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις από το Συμβούλιο. Όσον αφορά στους στόχους, θεωρώ πως έχουμε κάνει μια καλή ομάδα, η βάση της ομάδας είναι πολύ καλή για φέτος και με 2-3 καλές προσθήκες, η ομάδα θα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του Ρεθύμνου».

Στον οργανωτικό τομέα;

«Στα οργανωτικά υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί η ομάδα, προπονείται μισές μέρες στο Ηράκλειο και μισές στα Ζωνιανά. Είναι μακρινή η απόσταση για το χωριό. Είναι μια δυσκολία στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αλλά όλα ξεπερνιούνται με την θέληση και την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αυτά τα παραβλέπουμε. Είναι μονόδρομος. Δεν μπορούμε τίποτα διαφορετικό».

Την επόμενη σεζόν, οι «μάχες» μεταξύ των ομάδων του Μυλοποτάμου θα είναι πάρα πολλές…

«Το πρωτάθλημα θα παιχτεί στο Μυλοπόταμο. Τα Ανώγεια έπεσαν, το Πέραμα είναι ιστορική ομάδα, τα Λιβάδια που έχουν καλή ομάδα, τα Αγγελιανά που έχουν επίσης καλή ομάδα, το Μελιδόνι που πήρε την κατηγορία και σας νεοφώτιστοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, αλλά και εμείς που τερματίσαμε στην δεύτερη θέση. Είναι περίπου εφτά – οκτώ ομάδες που πιστεύω πως ο Μυλοπόταμος θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο. Εμείς φέτος χάσαμε πέντε βαθμούς μέσα στην έδρα μας, τρεις από τα Λιβάδια και δύο από το Γαράζο, δύο χωριά σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Το πρωτάθλημα μεταξύ των Μυλοποταμιτών το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, γιατί υπάρχει εγωισμός και μια μικρή αγωνιστική αντιπαλότητα. Ο καθένας θέλει να είναι πρώτος και καλύτερος. Για αυτό και χάσαμε το πρωτάθλημα, από τα ματς με τις ομάδες του Μυλοπόταμου».

Είστε αισιόδοξοι για τη νέα σεζόν;

«Αν δεν είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι για αυτό που κάναμε δεν θα συνεχίζαμε. Υπάρχει διάθεση, αλλά πρέπει και η Πολιτεία, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Να υπάρχει μια βοήθεια από την Πολιτεία. Νομίζω ότι απέχει. Αν δεν έμπαιναν πέντε χωριανοί μας στη φυλακή δεν θα βλέπαμε νέο γήπεδο στα Ζωνιανά. Έπρεπε να γίνει το κακό για να φέρει ένα καλό. Είναι ντροπή για όλους. Δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε γήπεδο ούτε με 20 χρόνια».

2 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όνειρα ΠΑΟΚ για τετράδα!
Όνειρα ΠΑΟΚ για τετράδα!
Παναθηναϊκός Superfoods: Χωρίς δυο στα Τρίκαλα
Παναθηναϊκός Superfoods: Χωρίς δυο στα Τρίκαλα
Οι εισαγγελείς καλούν τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη
Οι εισαγγελείς καλούν τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη
Football League: Με το πόδι στο γκάζι ο Άρης – «Ανάσα» για την Αναγέννηση Καρδίτσας
Football League: Με το πόδι στο γκάζι ο Άρης – «Ανάσα» για την Αναγέννηση Καρδίτσας
Θύμα δολοφονικής επίθεσης ο Νάσος Γουμενίδης (video+photos)
Θύμα δολοφονικής επίθεσης ο Νάσος Γουμενίδης (video+photos)
Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης
Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης
«Σχέδιο Καστελλόριζο»: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν - Τι φοβάται η Αθήνα
«Σχέδιο Καστελλόριζο»: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν - Τι φοβάται η Αθήνα
Νίκος Χατζηπαύλου: Πόρισμα - ΣΟΚ για το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο
Νίκος Χατζηπαύλου: Πόρισμα - ΣΟΚ για το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης