Αποχωρεί ο Ίβκοβιτς

Αποχωρεί ο Ίβκοβιτς

Την απόφασή του να σταματήσει από την προπονητική σε ηλικία 73 ετών ανακοίνωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας πολλές επιτυχίες στο… ενεργητικό του, τόσο με την εθνική ομάδα της χώρας του, είτε ως Γιουγκοσλαβία, όταν ήταν ενωμένη, είτε ως Σερβία, έπειτα από τον πόλεμο, όσο και σε συλλογικό επίπεδο με πρωταθλήματα και Ευρωλίγκες.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1943 και τα πρώτα του… βήματα ως τεχνικός τα έκανε το 1978 στην Παρτιζάν. Από εκεί και πέρα, η καριέρα του είναι συνδεδεμένη με τους τίτλους, καθώς σήκωσε το Μουντομπάσκετ του 1990 με την Γιουγκοσλαβία, αλλά και τα Ευρωμπάσκετ του 1989 και του 1991, ενώ επέστρεψε στους εθνικούς τίτλους, το 1995 στη Αθήνα ως κόουτς της Εθνικής Σερβίας και έφτασε στο ασημένιο μετάλλιο το 2009.

Στην Ελλάδα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφτασε για πρώτη φορά το 1980 όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη και στην συνέχεια εργάστηκε στον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ τελευταίος σταθμός στην εν Ελλάδι καριέρα του ήταν οι «ερυθρόλευκοι», επιστρέφοντας το 2010, στο μοναδικό come back που έχει σε σύλλογο στην καριέρα του.

Συγκεκριμένα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ανέφερε για το… αντίο του: «Η δουλειά του προπονητή περιλαμβάνει κάθε μέρα σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις. Όταν όμως η δουλειά αποτελεί και μεγάλη αγάπη, τα βγάζεις πέρα, παρά τις δυσκολίες. Η τελευταία μου απόφαση να αποσυρθώ είναι λογική, μελετημένη, αλλά και δύσκολη. Το μπάσκετ και η προπονητική δεν ήταν μέρος της ζωής μου, αλλά ολόκληρη η ζωή μου. Ήταν μια διαρκής σχέση. Κοιτώντας πίσω, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους παίκτες για το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την έμπνευση. Πάντα έλεγα πως με ενοχλεί να ακούω ότι δημιούργησα παίκτες. Εγώ απλώς τους έδωσα μία ευκαιρία και εκείνοι την αξιοποίησαν. Φυσικά, δεν μπορώ και δεν πρόκειται να πω ποτέ αντίο στο μπάσκετ».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved