Μπογκντάνοβιτς στο Onsports: «Θαυμάζω Διαμαντίδη, σαν Σερβία η Ελλάδα» (photos+videos)

Μπογκντάνοβιτς στο Onsports: «Θαυμάζω Διαμαντίδη, σαν Σερβία η Ελλάδα» (photos+videos)

Ο κορυφαίος νέος παίκτης της περσινής Ευρωλίγκας, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, μιλάει στο Onsports για τον θαυμασμό του στον Δημήτρη Διαμαντίδη, την κόντρα της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ με τον Παναθηναϊκό και τις πιθανότητες Ελλάδας και Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας.

Ο 22χρονος Σέρβος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως και φέτος επιλέχθηκε στο νούμερο 27 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Φίνιξ Σανς. Ωστόσο, ο νεαρός γκαρντ επιθυμεί πρώτα να δουλέψει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Ευρώπη και μετά να κάνει το «άλμα» για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πέρσι, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του με την Παρτιζάν στην Ευρωλίγκα και κέρδισε το βραβείο Euroleague Rising Star για το ανερχόμενο αστέρι της διοργάνωσης. Η φετινή σεζόν ξεκινάει για αυτόν με το Μουντομπάσκετ όντας από τα σημαντικά «όπλα» της εθνικής Σερβίας για το κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση πριν από τέσσερα χρόνια στην Τουρκία.

Πριν από λίγο καιρό αντιμετώπισε και την Ελλάδα του Φώτη Κατσικάρη στο τουρνουά του Πο της Γαλλίας και η «γαλανόλευκη» του άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ δεν κρύβει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τού θυμίζει τη δική του ομάδα.

Μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα βρεθεί στο «δρόμο» του Παναθηναϊκού, στον όμιλο – «φωτιά» της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και παραδέχεται ότι είναι καλύτερα για όλες τις ομάδες να έχουν δύσκολους αγώνες τόσο νωρίς για να είναι πιο ευνοημένοι στη συνέχεια.

Η Σερβία εντυπωσίασε στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ κερδίζοντας την τότε κάτοχο του τίτλου, Ισπανία, στα προημιτελικά, αλλά έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Θεωρείς ότι φέτος μπορείτε να τα καταφέρετε;

«Αυτή είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή του Μουντομπάσκετ του 2010 και μόνο τέσσερις παίκτες είχαν παίξει στην Τουρκία τέσσερα χρόνια πριν. Αλλά ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος, να βγάζουμε την καλύτερή μας φόρμα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή, το μετάλλιο είναι μακριά, αλλά αν πάμε στα νοκ άουτ, όλα είναι πιθανά».

Είσαι ικανοποιημένος με την προετοιμασία της Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας; Τι σου άρεσε από αυτή και τι πρέπει να διορθώσετε;

«Είμαι ικανοποιημένος με την προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνδυάσαμε σκληρή δουλειά με μερική ανασυγκρότηση από τη δύσκολη χρονιά που είχαμε όλοι στους συλλόγους μας. Νομίζω ότι θα παίξουμε πολύ δυνατή άμυνα και αυτή θα είναι η κύρια δύναμή μας. Πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα, επειδή αυτή είναι μια νέα ομάδα με πολλούς παίκτες που είναι μαζί για πρώτη φορά».

Μετά από πέντε χρόνια, έχετε έναν νέο προπονητή. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε τη θέση του σε έναν άλλον μύθο του σερβικού μπάσκετ, τον Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς. Πώς είναι η συνεργασία σου μαζί του;

«Κάθε καινούριος προπονητής έχει το όραμά του για την ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξει αυτή, τα δικά του συστήματα στις προπονήσεις και ρόλους για τους παίκτες. Είμαι ικανοποιημένος με τη συνεργασία μας και ελπίζω ότι θα συνεχίσει αυτό στην εθνική ομάδα και τα επόμενα χρόνια».

Ποιες ομάδες θεωρείς ως τα φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας;

«ΗΠΑ και Ισπανία».

Τι εντυπώσεις σού άφησε η ελληνική εθνική ομάδα από το μεταξύ σας φιλικό στη Γαλλία;

«Η ελληνική ομάδα μοιάζει πολύ με τη σερβική, επειδή παίζουν μπάσκετ με πολλή συναίσθημα. Είναι δυνατή, καλή ομάδα, που αποτελείται από έμπειρους και νεαρούς ταλαντούχους παίκτες».

Ποιους παίκτες της Ελλάδας θα έλεγες ότι θαυμάζεις; Είσαι μόλις 22 ετών και πολύ κοντά στην ηλικία που οι περισσότεροι νεαροί καλαθοσφαιριστές έχουν τα είδωλά τους πριν γίνουν αυτοί τέτοια.

«Ο αγαπημένος μου Έλληνας παίκτης είναι ο Διαμαντίδης. Γνωρίζω τον Παπανικολάου και τον Μπουρούση, επειδή έπαιξα εναντίον τους στην Ευρωλίγκα και είναι καλοί παίκτες επίσης».

Φέτος, επιλέχθηκες στο νούμερο 27 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Φίνιξ Σανς. Ο Κώστας Παπανικολάου (επίσης κάτοχος του βραβείου της Ευρωλίγκας για το ανερχόμενο αστέρι της χρονιάς), επελέγη στην ίδια ηλικία με εσένα, το 2012 στο ντραφτ και μετά από δύο χρόνια, πριν από λίγο καιρό, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς. Το δικό σου χρονικό περιθώριο για να πας στις ΗΠΑ ποιο είναι;

«Τα πλάνα μου για το ΝΒΑ έχουν αναβληθεί για δύο χρόνια. Εύχομαι κάθε Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας να παίξει σημαντικό ρόλο στο ΝΒΑ. Εγώ θα κάνω το καλύτερο για να πετύχω».

Τον επόμενο χρόνο θα παίζεις στη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ, την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Βρίσκεστε σε ένα πολύ δυνατό γκρουπ με εξαιρετικές ομάδες, όπως οι Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν Μονάχου. Τι έχεις να πεις που θα αντιμετωπίσεις την ελληνική ομάδα;

«Πολύ δυνατός όμιλος. Αλλά ίσως είναι καλό να κοντραριζόμαστε με δυνατές ομάδες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, επειδή αργότερα έχεις καλύτερες πιθανότητες να προκριθείς στους καλύτερους 8».

Θεωρείς ότι με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σαν προπονητή, θα γίνεις ο καλύτερος παίκτης που μπορείς και μπορεί να σε ετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να παίξεις στο ΝΒΑ στο μέλλον;

«Η δουλειά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ο κύριος λόγος που επέλεξα τη Φενέρμπαχτσε».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς:


Μπογκντάνοβιτς στο Onsports: «Θαυμάζω Διαμαντίδη, σαν Σερβία η Ελλάδα» (photos+videos)



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved