Νοτσιόνι στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός, ο Διαμαντίδης, η Ελλάδα και ο Όντομ» (audio+photos+videos)

Νοτσιόνι στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός, ο Διαμαντίδης, η Ελλάδα και ο Όντομ» (audio+photos+videos)

Ο Αντρές Νοτσιόνι μιλάει στο Onsports για την ευστροφία που διακρίνει στον Δημήτρη Διαμαντίδη, τη χαρά του για την επιστροφή του με τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, την αλλαγή που θα φέρει στους Βάσκους ο Λαμάρ Όντομ και τη «μάχη» του απέναντι στην Ελλάδα με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Ο 34χρονος Αργεντινός φόργουορντ της Λαμποράλ δεν χρειάζεται συστάσεις. Η καριέρα του μιλάει από μόνη της για το ποιος είναι. Οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ με Σικάγο Μπουλς, Σακραμέντο Κινγκς και Φιλαδέλφεια 76ερς και μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Παναμερικανικά Πρωταθλήματα με τους «Κόνδορες», είναι μερικές από τις μεγάλες διακρίσεις της καριέρας του.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην Ευρώπη και φορά ξανά τη φανέλα της Λαμποράλ, όπου είχε παίξει και τις περιόδους 1999-2000 και 2001-2004 (τότε η ομάδα ονομαζόταν Ταού Κεράμικα). Φέτος, έχει 12.5 πόντους (52.2% στα δίποντα, 28.1% στα τρίποντα, 79.3% στις βολές), 6.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 15 ματς Ευρωλίγκας διατηρώντας το όνομα που έχει στο παγκόσμιο μπάσκετ αν και η ομάδα του δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο Top 16 έχοντας μόλις μία νίκη σε οκτώ ματς.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να είναι αντίπαλος με τρεις ελληνικές ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στη συγκεκριμένη φάση της Ευρωλίγκας, με τη Λαμποράλ και την Εθνική ομάδα στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας ως παίκτης της Εθνικής Αργεντινής. Ό, τι λοιπόν έχει να πει αυτός ο μεγάλος παίκτης των παρκέ του παγκοσμίου μπάσκετ στο Onsports για τις ομάδες της χώρας μας αξίζει προσοχής.

Η Λαμποράλ ξεκίνησε με νίκη το Top 16, αλλά μετά από αυτό μοιάζει ότι χάσατε τον χαρακτήρα σας. Εσύ προσωπικά έχεις μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ και πολλές σπουδαίες ομάδες. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι συμβαίνει στη Λαμποράλ;

«Παίξαμε καλά στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά μετά χάσαμε λίγο τον ρυθμό και την αυτοπεποίθηση της ομάδας και αρχίσαμε να πέφτουμε. Τώρα είμαστε σε δύσκολη θέση για την πρόκριση στο Top 8, αλλά έχουμε ακόμη κάποιες πιθανότητες και πρέπει να φανούμε ανταγωνιστικοί. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Η εξήγηση είναι ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στα παιχνίδια. Χάσαμε και λίγο την αυτοπεποίθηση στην ομάδα».

Μοιάζει πολύ δύσκολο για εσάς να προκριθείτε στον επόμενο γύρο. Μαζί με τον Λαμάρ Όντομ είστε οι NBAers της Λαμποράλ και οι καλύτεροι παίκτες. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς οι δύο έτσι ώστε η Λαμποράλ να αρχίζει να αλλάζει και να είναι καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια του Top 16 για να διατηρήσετε τις ελπίδες σας μέχρι το τέλος;

«Ο Λαμάρ μπορεί να μας βοηθήσει στο να προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο να γυρίσει λίγο καλύτερα η μπάλα στην επίθεση. Ήρθε να μας φέρει και σταθερή άμυνα, αφού είναι ένας καλός αμυντικός. Είναι ένας καλός παίκτης και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στα παιχνίδια για την ομάδα. Είναι ένας καλός παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει προσπαθώντας να βελτιώσει την ομάδα στην Ευρωλίγκα, αλλά και το ισπανικό πρωτάθλημα, επίσης».

Έχετε αντιμετωπίσει τον επόμενο αντίπαλό σας, τον Παναθηναϊκό, τρεις φορές φέτος και έχετε μία νίκη στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» στην κανονική περίοδο. Τώρα παίζετε στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά, αφού το άλλο φετινό σας παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκού, ήταν στην Κύπρο λόγω της τιμωρίας του «τριφυλλιού». Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς του. Τι μπορείτε να κρατήσετε από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια σας με τον Παναθηναϊκό που μπορεί να σας βοηθήσει για το επόμενο;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις στην έδρα του. Είναι πολύ μεγάλο το γήπεδο και έχει μεγάλη υποστήριξη από τους οπαδούς. Παίξαμε στην Κύπρο το πρώτο ματς και είναι ωραίο που επιστρέφουμε στο ΟΑΚΑ ξανά, γιατί είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο και είναι πραγματικά δύσκολο να κερδίσεις εκεί. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερό μας ματς για να τους νικήσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε σε δύσκολη θέση στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή και ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από αυτή, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Όταν ακούς το όνομα του Παναθηναϊκού τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό; Υπάρχει κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού που θα ήθελες να έχεις συμπαίκτη και για ποιον λόγο; Ίσως ο Διαμαντίδης που είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη;

«Όταν βλέπεις τον Παναθηναϊκό το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ο Διαμαντίδης. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Είναι ένας από τους πιο εύστροφους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Έχει σπουδαίο μυαλό και είναι εξαιρετικός ανταγωνιστής. Είναι ένας πάρα πολύ σπουδαίος παίκτης που μπορεί να αλλάξει ένα ματς και να βελτιώσει τους παίκτες που είναι γύρω του. Αυτό είναι το καλό που έχει. Είναι σταθερός παίκτης και είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους. Είναι ωραίο να τον βλέπεις να παίζει για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα (παλαιότερα)».

Από αυτά που έχεις δει μέχρι σήμερα στον όμιλο, ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και ποιες άλλες δύο θα προκριθούν στο Top 8; Που θα έβαζες τις δύο ελληνικές ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και την ομάδα σου, τη Λαμποράλ;

«Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ ξεκάθαρο ότι ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν ένα καλό σερί και είναι οι καλύτερες στην Ευρώπη, τώρα. Και μετά έρχονται οι γνωστές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η Αρμάνι Μιλάνο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έρχονται μεγάλες ομάδες πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό βλέπω ότι θα είναι στο Top 8. Έχουν καλές ομάδες, αλλά δεν παίζουν το καλύτερο μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα είναι, όμως, στο Top 8. Εμείς θα είναι δύσκολο να είμαστε στο Top 8, αλλά πάντα όταν έχεις πιθανότητες, πρέπει να ψάχνεις για αυτές και να προσπαθείς να δουλεύεις σκληρά για αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε, αλλά θα είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε».

Δήλωσες ότι σχεδιάζεις να κατέβεις με την Εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Οπότε, θα νικήσεις την Ελλάδα που είναι στο ίδιο γκρουπ με εσάς; Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προπονητή και τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος για την Αργεντινή;

«Θα παίξω στην εθνική ομάδα αυτό το καλοκαίρι στην Ισπανία. Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα. Ξέρω ότι η κατάστασή τους δεν είναι η καλύτερη δυνατή και μπήκαν με πρόσκληση (wild card) στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι πάντα μια σταθερά καλή ομάδα, έχουν μεγάλη προσωπικότητα, παίζουν σκληρά και θα είναι σε καλή κατάσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά από ό, τι ήταν στο ευρωπαϊκό τουρνουά. Θα ανασυνταχθούν και θα προσπαθήσουν να παίξουν λίγο καλύτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι σαν ισπανική ομάδα με τον Σπανούλη και θα είναι μια σταθερή ομάδα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με το Νοτσιόνι και ακούστε τη συνέντευξή του στο Onsports μέσα από τα audio files που ακολουθούν:

Νοτσιόνι στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός, ο Διαμαντίδης, η Ελλάδα και ο Όντομ» (audio+photos+videos)



Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (pics)
Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (pics)
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved