Βαλένθια - Παναθηναϊκός 94-91: Μεγάλη χαμένη ευκαιρία - Τον λύγισαν στην παράταση (photos)

Βαλένθια - Παναθηναϊκός 94-91: Μεγάλη χαμένη ευκαιρία - Τον λύγισαν στην παράταση (photos)

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό και την 5η σερί νίκη του στη Euroleague από τη Βαλένθια, αλλά η άδικη αποβολή του Λι, το μπέρδεμα του Μπέικον στο τέλος της κανονικής διάρκειας και ένα χαμένο ριμπάουντ στην παράταση του στέρησαν την επική ανατροπή. 

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με νύχια και με δόντια στη Βαλένθια, οδήγησε το ματς στην παράταση, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία για την 5η σερί νίκη του, γνωρίζοντας την ήττα με 94-91.

Οι «πράσινοι» είδαν τους Ισπανούς να τους βομβαρδίζουν στην τρίτη περίοδο με 7 τρίποντα, τους διαιτητές να στέλνουν αδικαιολόγητα με 5 φάουλ τον Λι στον πάγκο, αλλά με τον Μπέικον να ξυπνά μετά από 28 λεπτά όπου είχε μόλις έναν πόντο από βολή (ολοκλήρωσε το ματς με 22), έκανε την ανατροπή και έφτασε κοντά σε μια σπουδαία επικράτηση.

Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας όμως, ο Αμερικανός μπερδεύτηκε με τον χρόνο κι έχασε την ευκαιρία για μια επίθεση με καλές προϋποθέσεις, ενώ στην παράταση ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ένα χαμένο ριμπάουντ του Παπαγιάννη και ηττήθηκε.

Ο Μπέικον, πέτυχε και τους 22 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Διψήφιοι ήταν και οι Πάρις Λι (12π., 6ασ.), Νέιτ Ουόλτερς (10π., 7ρ.), Ματέους Πονίτκα (10π., 9ρ.).

Για τη Βαλένθια ο Ντούμπλιεβιτς δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες (23π., 8ρ.), ενώ καθοριστικοί ήταν οι Τζόουνς (20π.), Ουέμπ (18π., 10ρ.) και φυσικά ο πρωταγωνιστής της παράτασης Χασιέλ Ριβέρο (16π., 4ρ.).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στην έδρα της Βαλένθια από τις 4 σερί νίκες στο ενεργητικό του και πήρε από νωρίς προβάδισμα χάρη σε 5 σερί πόντους του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (8-13 στο 4’). Στη συνέχεια, μάλιστα, με την είσοδο του Λι στο παρκέ, πίεσε ακόμα περισσότερο στην άμυνα και με τρίποντο του Αμερικανού βρέθηκε στο +8 (10-18). Η Βαλένθια είχε ως μοναδική απειλή τον ασταμάτητο Ντούμπλιεβιτς και πλησίασε ξανά, αλλά με το «τριφύλλι» να κάνει θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (7 στο 10λεπτο) και τους Λι, Γκουντάιτις και Πονίτκα να είναι αποτελεσματικοί επιθετικά προηγήθηκαν με 17-26. Για να έρθει ένα λάθος του Ουόλτερς που χάρισε 3 βολές στους Ισπανούς για το 20-26 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τους Ισπανούς να βελτιώνονται στον τομέα των ριμπάουντ και να τρέχουν στην επίθεση, αλλά και τον Ριβέρο να πλαισιώνει επιθετικά τον Ντούμπλιεβιτς (14 πόντους στο ημίχρονο) η Βαλένθια έκανε την ανατροπή με σερί 11-0. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει πιο δύσκολα λύσεις στην επίθεση, με τον Μπέικον να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό με 0/6 σουτ στο πρώτο μέρος. Η Βαλένθια προηγήθηκε με 44-38 στο 19’, αλλά ένα τρίποντο του Ουίλιαμς διαμόρφωσε το 44-41 του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος, ωστόσο, ήταν ένας βομβαρδισμός από τους Ισπανούς έξω από τα 6,75μ. Τα 7 πρώτα τους καλάθια στα πρώτα 7 λεπτά της περιόδου ήταν τρίποντα!!! Με τον Μπέικον να μένει άποντος και αρνητικός η Βαλένθια βρέθηκε στο +14 (59-45 στο 24’) και στο +13 λίγο μετά (65-52). Σε εκείνο το σημείο (28’) ο Μπέικον «ξύπνησε» και αφού πέτυχε το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του, έβαλε 6 σερί πόντους και μαζί με ένα τρίποντο του Ουίλιαμς ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 5 πόντους (68-63), λίγο πριν τη λήξη της περιόδου (70-63).

Ο Παναθηναϊκός είχε ξαναμπεί στο ματς και με σερί 0-7 (5 ο Ουόλτερς) στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, έφερε το σκορ στα ίσα (70-70), αλλά ο Τζόουνς με 6 σερί πόντους έδωσε εκ νέου ανάσα στους γηπεδούχους. Για να έρθει ένα ανύπαρκτο 5ο φάουλ του Λι τη στιγμή που έκλεψε καθαρά την μπάλα με το σκορ στο 78-73 για να βάλει τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο. Εκεί όμως που όλα έδειχναν χαμένα (80-73) ο Ντουέιν Μπέικον ανέλαβε δράση. Με 9 πόντους στα τελευταία 3 λεπτά και ένα μεγάλο καλάθι στην προτελευταία επίθεση ισοφάρισε το παιχνίδι (84-84), ενώ είχε στη συνέχεια και την τελευταία επίθεση, αλλά μπερδεύτηκε με τον χρόνο και σούταρε από τα 12 μέτρα.

Το ματς πήγε στην παράταση, όπου η Βαλένθια χτύπησε στο χαμηλό post με τον Ριβέρο, ο Παπαγιάννης έχασε ένα κρίσιμο ριμπάουντ και παρά τις προσπάθειες του Μπέικον στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε…

Δεκάλεπτα: 20-26, 44-41, 70-63, 84-84 (κ.δ.), 94-91

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακή παρουσία 100 οπαδών στην Ισπανία (video)

Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακή παρουσία 100 οπαδών στην Ισπανία (video)

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 64-68: Απόδραση από το Audi Dome

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 64-68: Απόδραση από το Audi Dome

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved