Τα Power Rankings της Ευρωλίγκας!

Τα Power Rankings της Ευρωλίγκας!

Το Onsports συνεχίζει την παράδοση που έχει αρχίσει να χτίζει, καθώς σας παρουσιάζει τα δικά του PowerRankingsγια την Ευρωλίγκα η οποία ξεκινάει απόψε (15/10).

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Power Rankings είναι μία κατάταξη δυναμικότητας των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Αυτό συνηθίζεται στο ΝΒΑ, το κάναμε στο Ευρωμπάσκετ, και πλέον ήρθε η ώρα για να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και στην Ευρωλίγκα.

Είστε έτοιμοι;

Πάμε!

1. Ρεάλ Μαδρίτης

Η «Βασίλισσα» μετά την επιστροφή της στον θρόνο θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμά της. Πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις χωρίς να υστερεί σε κάποια, ενώ πλέον η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει αποκτήσει για τα καλά νοοτροπία νικητή, κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

2. Φενέρμπαχτσε

Πέρσι πήγε για πρώτη φορά σε Φάιναλ Φορ κι εκεί δεν τα κατάφερε. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φέτος έχει χτίσει κάτι πάρα πολύ δυνατό. Πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα των Τούρκων να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης… Σίγουρα είναι η ομάδα Must to watch, ενώ δεν ξέρεις από ποιον να… πρωτοκρυφτείς. Δύσκολα θα σκοράρει λιγότερους από 80 πόντους ανά αγώνα.

3. Μπαρτσελόνα

Η καλύτερη ομάδα πάντοτε μέχρι τα νοκ άουτ! Σπάνια η Μπάρτσα δεν εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν. Ωστόσο στα δύσκολα συνηθίζει να λυγίζει. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει φτιάξει ένα ρόστερ μ’ έναν αποκλειστικό στόχο. Την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Όσο κι αν τους έχει κολλήσει η ταμπέλα των loser, δεν παύουν να είναι μία ομάδα με αμέτρητα προσόντα.

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Σπάνιο; Ναι. Περίεργο; Ναι. Πραγματικότητα; Ναι. Η «ομάδα του Στρατού» στη δεύτερη χρονιά του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της, θα προσπαθήσει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από την θέση του… αουτσάιντερ, να δείξει τα «δόντια» της και να επιστρέψει στην κορυφή… Προσεκτικές κινήσεις στο recruiting από τον Έλληνα τεχνικό.

5. Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» δεν είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσουν το τρόπαιο, αλλά είναι ολοφάνερη η προσπάθεια να επιστρέψει το «τριφύλλι» εκεί που ανήκει. Στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κουβαλάει μαζί του ένα winning spirit που δεν συναντάς εύκολα, ενώ η άφιξη των Καλάθη, Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς ανεβάζει επίπεδο το κλαμπ.

6. Ολυμπιακός

Οι περσινοί φιναλίστ της Ευρωλίγκας φαίνονται αρχικά αποδυναμωμένοι. Βέβαια είναι αλήθεια ότι οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τον τρόπο να διακρίνονται, ακόμα κι αν δεν πείθουν. Πράγμα αρκετά σημαντικό. Ωστόσο η offseason δεν φαίνεται ότι ήταν καλή, καθώς έφυγαν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες (Σλούκας, Ντάνστον), με τους διαδόχους τους να μην είναι δεδομένο ότι θα καλύψουν τα κενά τους.

7. Εφές Αναντολού

Τα χρόνια περνάνε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρει ότι σιγά – σιγά έρχεται η ώρα που θα σταματήσει να προπονεί. Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτόταν όταν έχτιζε το ρόστερ της ομάδας του για φέτος. Πολλές επιλογές και φαίνεται ότι η Εφές θα είναι ένα από τα ισχυρά underdogs της διοργάνωσης. Πιο πιθανή από κάθε άλλη φορά η επιστροφή της σε Φάιναλ Φορ μετά το 2000!

8. Μακάμπι

Η «ομάδα του Λαού» μετά την περσινή θλιβερή σεζόν θα προσπαθήσει να επιστρέψει. Το recruiting μοιάζει καλό, αλλά οι αμφιβολίες προς το πρόσωπο του Γκάι Γκούντες μετά την καταστροφική χρονιά που προηγήθηκε παραμένουν, έστω κι αν έχουν κρυφτεί κάτω από το… χαλάκι. Δύσκολα θα προχωρήσει πέρα από τα προημιτελικά.

9. Χίμκι

Το συγκρότημα του Ρίμας Κουρτινάιτις είναι σίγουρα ομάδα Must to watch καθώς παίζει πανέμορφο μπάσκετ χωρίς να αλλάζει τρόπο σκέψης ή συμπεριφορά, όποιον αντίπαλο κι αν έχει απέναντι. Η κάτοχος του Eurocup πήρε το εισιτήριο της επιστροφής στην Ευρωλίγκα και με τις πολύ σπουδαίες μεταγραφές που… κρυφοκοιτάει τα ψηλά στρώματα. Πολύ ισχυρό αουτσάιντερ.

10. Λοκομοτίβ Κουμπάν

Η ομάδα του Κράσνονταρ έκανε κινήσεις το καλοκαίρι που δείχνουν την τεράστια επιθυμία διάκρισης. Έδωσε τα κλειδιά στον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα, ενώ οι μεταγραφές ήταν εξαιρετικές και το ρόστερ δείχνει πλήρες και θα ήθελε να το έχει στα χέρια του κάθε προπονητής.

11. Μάλαγα

Ο Χοάν Πλάθα ανανέωσε για τρία χρόνια το συμβόλαιό του με τους Ανδαλουσιανούς. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης στο έργο του. Το πρότζεκτ είναι συγκεκριμένο. Ομάδα με δυνατότητες που συνήθως αρκείται στη συμμετοχή στο Top 16, ενώ ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στο εγχώριο πρωτάθλημα.

12. Αρμάνι Μιλάνο

Το κλαμπ άλλαξε πολύ φιλοσοφία δίνοντας τα ηνία στον Γιάσμιν Ρέπεσα. Ο Κροάτης είναι ένας τεχνικός ο οποίος έφτιαχνε καλές ομάδες αλλά μέχρι εκεί. Το υλικό είναι καλό, αλλά όταν μία ομάδα έδειχνε να φτάνει το πικ της πριν δύο χρόνια, αλλά δεν άγγιξε την κορυφή, θα είναι δύσκολο να το καταφέρει τώρα.

13. Ζαλγκίρις

Πρόκειται στην ουσία για μία μίνι έκδοση της Εθνικής Λιθουανίας η οποία αναδείχτηκε ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας! Εκτός από τους ΝΒΑερς και τον Γιόνας Ματσίουλις, οι υπόλοιποι παίζουν στην ομάδα του Κάουνας. Με τον Γικιντάρας Κράπικας στον πάγκο φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για μία καλή πορεία.

14. Νταρουσάφακα

Η μία… τούρκικη «σταχτοπούτα» έχει ένα ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο μεγάλο μπάτζετ έχει. Φυσικά χρειάζονται κι άλλα πράγματα από τα χρήματα για να πετύχει μία ομάδα ειδικά στην πρώτη της παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αν τα έχει, θα φανεί.

15. Καρσίγιακα

Η… σταχτοπούτα νούμερο δύο από τους γείτονες στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα της Σμύρνης που έκανε πέρσι το τεράστιο «μπαμ» και κατέκτησε το πρωτάθλημα με αρχιτέκτονα τον Ουφούκ Σαρίτσα. Σίγουρα έφυγαν πολλοί και σημαντικοί παίκτες από το ρόστερ της, αλλά προσπάθησε να τους αντικαταστήσει με αρκετά ικανοποιητικές προσθήκες… Για να δούμε.

16. Ντιναμό Σάσαρι

Η ομάδα που θα δώσει άνετα ένα διαφορετικό χρώμα στην διοργάνωση. Οι πρωταθλητές Ιταλίας από την Σαρδηνία παίζουν ένα τρελό, τρελό μπάσκετ υπό τις οδηγίες του Ρομέο Σακέτι. Όπλο τους θα είναι η έδρα τους και τα βράδια που θα είναι εύστοχοι θα μπορούν να απειλήσουν οποιαδήποτε ομάδα σε οποιαδήποτε έδρα. Βέβαια συνήθως αυτό το στιλ μπάσκετ δεν πάει μακριά, αλλά αποτελούν την χαρά του παιχνιδιού!

17. Λαμποράλ Κούτσα

Κάθε χρόνο και χειρότερα για τους Βάσκους. Το ρόστερ ποιοτικά είναι μετριότατο και χρειάζεται η… κατηφόρα του «Μάρτιν Καρπένα» για να κάνουν κάτι καλό. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είχε ένα επιτυχημένο πέρασμα πριν περίπου μία δεκαετία αλλά από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς.

18. Ερυθρός Αστέρας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα έχει την καλύτερη παρουσία της τριετίας. Πάντως από άποψη δυναμικής είναι ξεκάθαρο ότι φέτος έχει λιγότερη ποιότητα, ενώ η απουσία των Μαριάνοβιτς, Κάλινιτς, Ουίλιαμς και Τζένκινς θα καλυφθεί μόνο μ’ ένα μικρό μπασκετικό θαύμα… Δύσκολα τα πράγματα στο Βελιγράδι.

19. Μπάγερν Μονάχου

Οι Βαυαροί συνεχίζουν σταθερά έχοντας έναν μεγάλο Σέρβο δάσκαλο στον πάγκο τους. Τον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Τα αποτελέσματα που θέλουν ακόμα τα περιμένουν. Και φέτος λογικά θα έχουν μία απ’ τα ίδια. Ή μήπως όχι. Αν ο Κέι Σι Ρίβερς αναλάβει ρόλο ηγέτη και η Μπάγερν εμφανιστεί πιστή στο αμυντικό πλάνο του κόουτς της, ίσως πάει σχετικά μακριά για τα δεδομένα της.

20. Στρασμπούρ

Η ομάδα του Στρασβούργου δεν έχει κάτι το φοβερό και τρομερό. Έχει όμως καλό προπονητή. Ο Βενσάν Κολέ έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένους στόχους. Δύσκολα πάντως θα πετύχει κάτι το ιδιαίτερο.

21. Μπάμπεργκ

Η δεύτερη γερμανική εκπρόσωπος είναι σαφώς χαμηλότερου επιπέδου από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Αντρέα Τρινκιέρι πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό τον Νίκο Ζήση με απώτερο σκοπό να βάλει… σκέψη στον τρόπο παιχνιδιού. Δύσκολα θα διακριθεί πάντως η Μπάμπεργκ.

22. Λιμόζ

Οι εποχές που το συγκεκριμένο κλαμπ έφτανε σε Φάιναλ Φορ ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον οι Γάλλοι θα παλέψουν απλά για μία καλή παρουσία στη διοργάνωση, στην οποία αγωνίζονται για δεύτερη σερί χρονιά. Οπωσδήποτε τα μάτια θα είναι πάνω στον Λέο Βέστερμαν.

23. Τσεντεβίτα

Η ομάδα από την Κροατία συνεχίζει στην Ευρωλίγκα, αλλά με σαφώς χαμηλότερης δυναμικής ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία της. Δύσκολα θα πετύχει κάτι άξιο αναφοράς.

24. Ζιέλονα Γκόρα

Τίποτα άξιο αναφοράς. Χωρίς υπερβολή, η πιο αδιάφορη ομάδα ολόκληρης της διοργάνωσης.



Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved